Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Internaþionale 7 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Casa Albã va nominaliza noul ambasador în România

Preºedintele american, George W. Bush, intenþioneazã sã-l desemneze pe Nicholas F. Taubman, din Virginia, în calitate de ambasador extraordinar ºi plenipotenþiar al SUA în România.
Nicholas F. Taubman este preºedinte al Mozart Investments.
Anterior, a fost preºedinte al Advanced Auto Parts. În timpul celor 45 de ani petrecuþi în cadrul acestei companii, Taubman a deþinut ºi alte funcþii, inclusiv cele de director general executiv ºi preºedinte al Advanced Auto Parts.
Timp de mai bine de jumãtate de an, Ambasada Statelor Unite la Bucureºti a funcþionat cu o conducere interimarã.
Diplomatul propus de preºedintele american, Nicholas Taubman, este un om de afaceri în vîrstã de 75 de ani. Este un finanþist care a absolvit Universitatea din Pennsylvania.
Susþinãtor consecvent al partidului republican - în principal cu donaþii bãneºti ºi mai puþin cu iniþiative politice - numele sãu apare pe lista sponsorilor care au contribuit financiar la campania electoralã de anul trecut a preºedintelui Bush.
Preºedintele Congresului americanilor de origine românã, Armand Scala, spune cã Taubman se bucurã de o reputaþie solidã. El a spus, la BBC, cã Nicholas Taubman a sponsorizat Partidul Republican ºi, probabil, a lucrat pentru preºedintele Bush, pe cînd acesta candida pentru un nou mandat prezidenþial. „Nu e aºa de uºor sã fii numit ambasador, dacã nu ai ajutat partidul. Are o reputaþie foarte bunã“, a mai spus Scala.
Familia Taubman are o lungã tradiþie în afaceri. Încã din 1930 a dezvoltat mai multe magazine de piese de schimb auto ajunse acum o reþea naþionalã, a doua ca mãrime în Statele Unite din domeniu, pe care însã a vîndut-o în 1998. Averea familiei e estimatã la un miliard de dolari.
Directorul centrului regional de prevenire a conflictelor, Iulian Chifu, spune cã numirea unui om de afaceri de calibrul domnului Taubman ca ambasador în România ar clarifica intenþiile viitoare ale Statelor Unite în zonã. Iulian Chifu spune cã „numirea lui Nicholas Taubman în România demonstreazã interesul Statelor Unite pentru întãrirea interesului pe aceastã zonã, care încã nu este încã atît de bine acoperitã în relaþiile bilaterale, zona financiarã ºi a investiþiilor directe“.
La ora actualã, investiþiile americane în România înseamnã prezenþa unor companii cu greutate precum Coca-Cola, Procter and Gamble, General Electrics, Hewlett Packard sau Oracle.
Interesul firmelor americane se orienteazã spre domeniul energetic, al tehnologiilor informaþuinale, al infrastructurii. Recent, chiar o companie din Virginia, statul de unde provine viitorul ambasador, a cumpãrat combinatul Comtim de lîngã Timiºoara.
Volumul total al investiþiilor directe americane ajunge la aproape 900 de milioane de dolari, ocupînd locul cinci în România, cu peste patru mii de firme cu capital american.

Articol afisat de 1442 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective