Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 22 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Restructurarea Petrotub va continua

Restructurarea Petrotub va continua

• sindicaliºtii s-au întîlnit cu Regie Paul, directorul general al „Mittal Steel“ • reprezentanþii þevarilor au fost asiguraþi cã se va respecta legislaþia românã ºi se vor face toate investiþiile asumate prin contractul de privatizare •

ÃŽntîlnirea dintre sindicatele de pe platforma „Mittal Steel“ ºi directorul general indian, Regie Paul, din 22 octombrie, a fost de naturã sã aducã, conform liderilor de sindicat, o clarificare a intenþiilor patronatului în ceea ce priveºte viitorul firmei, legat de restructurãrile recente, generate de externalizarea serviciilor, în urma ultimelor disponibilizãri colective „benevole“.
„Am cerut directorului general al societãþii o întîlnire în vederea stabilirii unor puncte de vedere comune, legate de aplicarea Contractului Colectiv de Muncã, în condiþiile în care din societate au mai plecat 150 de oameni, în urma ultimului val de concedieri colective la cerere. Am fost atenþionaþi cã patronatul va continua restructurarea societãþii prin externalizarea serviciilor, prin obþinerea unor preþuri de cost avantajoase ºi de bunã calitate.
S-au discutat normele de muncã ºi normativele de personal, plata orelor suplimentare, asigurarea unor condiþii de muncã, impuse de Inspectoratul Teritorial de Muncã, în lumina noilor reglementãri legislative“, a declarat Gheorghe Ciobanu, lider al Sindicatului Liber Petrotub. Acesta a spus cã atît Regie Paul, cît ºi directorul executiv Ghiþã Stãnoi au asigurat delegaþia celor douã sindicate reprezentative, Sindicatul Liber ºi Sindicatul Romantub, cã este vorba de interesul comun al celor doi parteneri sociali ca firma sã reziste ºi dupã momentul aderãrii la Uniunea Europeanã. „Reprezentatul patronatului ne-a asigurat de disponibilitatea conducerii «Mittal Steel» de a consolida poziþia firmei pe piaþã. Prioritãþile în acest domeniu sînt: creºterea calitãþii produselor firmei, un accent deosebit punîndu-se pe investiþiile în domeniul controlului nedestructiv al capetelor de þevi. Una din marile probleme cu care se confruntã patronatul este legatã de securitatea ºi paza companiei, în vederea eliminãrii oricãror furturi din societate ºi de întãrire a proprietãþii, prin paza bunurilor societãþii“, a mai spus Gheorghe Ciobanu. Din întîlnirea amintitã a rezultat faptul cã societatea se aflã în grafic cu investiþiile de mediu, asumate la privatizare, realizîndu-se deja o investiþie de 3,5 milione de dolari. Sindicaliºtii au mai susþinut cã în discuþia cu Regie Paul s-a accentuat faptul cã trebuie acordatã cea mai mare atenþie calitãþii ºi investiþiilor masive în Combinatul Siderurgic de la Hunedoara, þagla produsã aici fiind necesarã societãþii romaºcane, ceea ce va asigura creºterea calitãþii producþiei la nivelul „Mittal Steel“ România.
„Reprezentantul patronatului a spus cã prin externalizarea serviciilor se va urmãri asigurarea unor servicii de calitate, la preþuri mai mici decît cele asigurate pînã acum de firmã. Noi am cerut reprezentantului patronatului sã fie atent ca prin aceste externalizãri sã nu se urmãreascã externalizarea serviciilor cãtre anumite grupuri de interese, care graviteazã în jurul unor oameni din fabricã. Am fost asiguraþi cã patronatul este mulþumit de faptul cã am iniþiat o asemenea întîlnire informalã ºi i-a cerut directorului sã permanentizeze aceste contacte“, a mai spus liderul Sindicatului Liber Petrotub.
S-a mai stabilit ca golurile de personal, create prin ultimele disponibilizãri colective, sã fie completate de specialiºtii rãmaºi în fabricã, prin plata unor ore suplimentare.
În finalul întîlnirii, sindicaliºtii au cerut ca patronii sã le aprobe alocarea sumei de 136 milioane de lei pentru un fost salariat, Vasile Nãstase, care, în 1992, a avut un grav accident de muncã ºi are nevoie de o protezã, primind în acest sens un rãspuns favorabil.

Articol afisat de 1561 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective