Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rectificare internã a bugetului Primãriei Piatra Neamþ

• decizia a fost motivatã de demararea sau continuarea unor investiþii ale municipalitãþii

Autoritãþile locale pietrene au aprobat o nouã rectificare internã a bugetului local, în urma solicitãrilor care vizeazã demararea sau continuarea unor investiþii. Astfel, suma alocatã investiþiilor din învãþãmînt - montarea de centrale termice în ºcoli ºi grãdiniþe - a fost diminuatã cu 1,1 miliarde lei, banii fiind alocaþi pentru continuarea lucrãrilor la ªcoala din cartierul Speranþa (100 milioane lei) ºi pentru reþelele de utilitãþi din zona Mihai Viteazu, unde urmeazã sã fie construitã o nouã salã de sport pentru elevi (un miliard de lei). De asemenea, suma alocatã plãtirii dobînzilor pentru creditele contractate de cãtre Primãria Piatra Neamþ a fost diminuatã cu 9,4 miliarde de lei, fondurile fiind dirijate dupã cum urmeazã: 800 milioane lei pentru montarea centralei termice din ªtrandul Tineretului, un miliard de lei - Cãminului pentru Persoane Vîrstnice, în vederea deschiderii finanþãrii pentru achiziþionarea ºi montarea unei centrale termice care va deservi sala de mese ºi corpul administrativ al instituþiei, 3,5 miliarde lei - pentru achitarea lucrãrilor de întreþinere realizate de cãtre societatea Urban, respectiv 4,1 miliarde lei - Serviciului Dezvoltare Publicã ºi Locuinþe.
De asemenea, legislativul local ºi-a dat acordul pentru alocarea a peste 1,18 miliarde lei pentru organizarea cîtorva manifestãri sportive ºi culturale.
Astfel, Clubul Kaminari a primit, pentru participarea la Campionatul Mondial de Karate Tradiþional Fudokan Shotokan, suma de 50 milioane de lei, aceeaºi sumã primind ºi Clubul Takeda, pentru organizarea Stagiului Kobudo, care reuneºte principalele arte marþiale din þarã. Centrul pentru Culturã ºi Arte „Carmen Saeculare“ a obþinut 50 milioane lei, bani pentru derularea proiectului privind stagiul Filarmonicii „Mihail Jora“ Bacãu, din perioada noiembrie-decembrie. Pentru proiectul „Investiþia în culturã, un pariu cu Europa“ care vizeazã susþinerea ºi încurajarea tinerelor talente, Direcþiei pentru Culturã i-au fost alocaþi 40 milioane lei. Handbal Club Municipal - pentru organizarea turneului de handbal masculin, dotat cu „Cupa 1 Decembrie“, organizat în perioada 28-30 noiembrie - a primit 150 milioane lei, CS Ceahlãul - pentru premierea celor mai buni sportivi - 120 milioane lei, Volei Club „Unic“ - pentru „Cupa 1 Decembrie 1918“, din perioada 29 noiembrie-1 decembrie - 150 milioane lei, Handbal Club Feminin - în vederea susþinerii turneului de jocuri ºi promovare a unor tinere în Liga Naþionalã - 150 milioane lei, iar Volei Club Municipal - pentru acoperirea cheltuielilor de organizare a Cupei de Toamnã - 150 milioane lei. Legislativul local a aprobat alocarea a 30 milioane lei pentru finalizarea picturii Capelei „Sf. Spiridon“ din incinta Spitalului Judeþean, aceeaºi sumã fiind rezervatã Parohiei „Naºterea Maicii Domnului“ - Mãrãþei II, pentru ridicarea locaºului de cult. Acoperite au fost ºi cheltuielile fãcute de Primãria Piatra Neamþ, cu prilejul Zilei Internaþionale a Educaþiei, cînd cadrele didactice participante la manifestãri au primit cãrþi în valoare de 70 milioane de lei.

Articol afisat de 1427 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective