Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 29 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
O elevã sare în ajutorul unei fetiþe paralizate

O elevã sare în ajutorul unei fetiþe paralizate

• o elevã de la Grupul ªcolar Materiale de Construcþii vrea sã se implice, în urmãtoarea perioadã, în strîngerea de fonduri pentru ajutorarea familiei Ungurianu, a cãror fetiþã a paralizat

O elevã a Grupului ªcolar Materiale de Construcþii, Petronela Creþu, a decis sã-ºi consacre majoritatea timpului, pînã la sfîrºitul anului, în vederea strîngerii de fonduri pentru Cezara Ungurianu, victima accidentului de astã varã, din tabãra Eforie Sud. „Locuiesc pe aceeaºi scarã cu familia Ungurianu ºi, deºi eu sînt în clasa a XII-a, Cezara, o fetiþã zglobie pînã astã varã, a fost lovitã crunt de destin, rãmînînd paralizatã. Aºa cum ºtiþi, de regulã, între copiii de pe aceeaºi scarã, chiar dacã existã diferenþe de vîrstã, se leagã un soi de prietenie, ca într-o familie. Sînt vecinã cu familia Cezarei, care trãieºte o imensã dramã, aceea de a-ºi vedea unicul copil într-o asemenea situaþie ºi, mai ales, aceea de a nu mai putea face faþã cheltuielilor legate de tratamentul extrem de costisitor, dar mai ales de speranþa de a o duce pe Cezara într-o Clinicã de Recupeare, în Italia, la Udine. Pentru cã sãptãmîna viitoare sînt în practicã, vreau sã organizez o colectã de fonduri serioasã, fãcînd apel la solidaritatea celorlalþi copii ºi fãcîndu-i sã înþeleagã cã, în astfel de cazuri, numai solidaritatea umanã ne poate salva. Fac apel din nou la «Monitorul de Roman» sã publice un material din care sã reiasã cã eu, împreunã cu celelalte douã colege, vreau sã mã implic serios în aceastã colectã. Am de gînd sã merg pe la bãnci, prin ºcoli, prin societãþi comerciale, prin magazine, pe la biserici ºi pe oriunde ni se va deschide o uºã, pentru a putea ajuta. Dacã lumea va citi în ziar, nu ne va întîmpina cu suspiciune ºi sper sã fie generoasã, mai ales, acum, în postul Crãciunului“, a declarat Petronela Creþu. ÃŽn doar o sãptãmînã, cînd a vãzut cã trebuie sã se implice pentru cã pãrinþii Cezarei nu mai fac faþã tratamentului zilnic, Petronela susþine cã a întîlnit ºi reticenþã din partea oamenilor, spre deziluzia sa, chiar a unora cu bani. Ea a reuºit sã dea pãrinþilor Cezarei, în doar o sãptãmînã, trei milioane de lei, sumã neînsemnatã în raport cu ceea ce este necesar pentru salvarea micuþei.
Reamintim cã, pe 23 iulie, în timp ce se afla în tabãra internaþionalã de la Eforie Sud, Cezara Ungurianu s-a suit cu alþi ºapte elevi pe o saltea pneumaticã, aproape de geamandurã. Un val a rãsturnat salteaua pe care se aflau copiii.
Singura care nu a reuºit sã se salveze a fost Cezara. Copilul a fost internat în comã de gradul I, la Spitalul de Urgenþã Constanþa, fiind ulterior transportatã la Spitalul de Urgenþã pentru copii „Marie Curie“ Bucureºti, la Secþia Terapie Intensivã, find adusã la domiciliu de cîteva sãptãmîni. Familia are nevoie disperatã de ajutor, pentru faptul cã, nici pe departe, n-a trecut de coºmar ºi chinuri. Eforturile financiare cu îngrijirea Cezarei s-au ridicat pînã acum la peste 25 milioane de lei. Numai hrana ºi schimburile costã, zilnic, un milion de lei, iar medicamentele cinci milioane de lei, sãptãmînal. De asemenea, micuþa infirmã are nevoie, urgent, de niºte dispozitive speciale, numite orteze, pentru mîini ºi picioare ºi de un corset Cheneau, în valoare de 174 milioane de lei. Pe lîngã fondurile pe care Petronela Creþu vrea sã le strîngã, aceasta a cerut ajutorul „Monitorului de Roman“ pentru a mediatiza, din nou, cele douã conturi în care, oamenii pot face donaþii. Fata se gîndeºte cã, citind „Monitorul de Roman“ pe Internet, unde a vãzut numãrul de accesãri din strãinãtate, s-ar putea ca români, din cine ºtie ce colþ al lumii, sã fie sensibilizaþi de drama acestei fetiþe. Pãrinþii au deschis douã conturi la filiala Roman a Banc-Post, unde toþi cei care vor ºi pot face donaþii pot depune sume cît de mici, care sînt binevenite. Pentru donaþiile în lei se poate folosi contul: RO-28.B-POS - 28202890819 RON 01, iar pentru valutã RO-92 B-POS 28202890.819 EURO, la Banc-Post Roman.
(FOTO: Cezarei Ungurianu îi întinde o mînã de ajutor o prietenã de la bloc)

Articol afisat de 1597 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective