Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Capturã de 16 tone de alcool

Capturã de 16 tone de alcool

• poliþiºtii au descoperit în trafic un transport de 16,5 tone de alcool timbrat cu banderole suspectate cã sînt false • beneficiara transportului era firma Trans Company Amigo Albiº, iar furnizorul este o firmã din Oneºti, Bacãu • societatea bãcãuanã este o cunoºtinþã mai veche a comisarilor financiari • valoarea transportului este de aproximativ un miliard •

Poliþiºtii nemþeni au fãcut, la sfîrºitul sãptãmînii trecute, o capturã spectaculoasã de alcool, despre care se bãnuieºte cã era timbrat cu banderole false. Este vorba despre o cantitate de peste 16 tone de bãuturi spirtoase, iar captura a fost fãcutã în noaptea de vineri spre sîmbãtã, 9 spre 10 decembrie, de cãtre poliþiºtii de la Serviciului Investigare a Fraudelor ºi Serviciul Poliþiei Rutiere din cadrul IPJ Neamþ. Oamenii legii au fãcut în noaptea respectivã mai multe controale cu scopul de a depista ºi combate eventualele cazuri de evaziune fiscalã sau de trafic cu produse contrafãcute ºi falsificate. Ajunºi în oraºul Roznov, poliþiºtii au oprit în trafic un autocamion cu remorcã, marca Mercedes, care era condus de Viorel P., în vîrstã de 36 de ani, din oraºul Roznov, angajat al societãþii comerciale Trans Company Amigo Albiº, din localitatea menþionatã. Oamenii legii au constatat cã maºina transporta o cantitate foarte mare de bãuturi alcoolice, motiv pentru care i-au cerut ºoferului documentele de însoþire a mãrfii. Acesta a arãtat poliþiºtilor documente emise de o societate comercialã din Bacãu ºi care atesta cã transportã 33.600 de sticle cu bãuturi spirtoase a cîte 0,5 litri fiecare cãtre firma din Roznov, care este patronatã de Ioan Albiº. Oamenii legii au devenit suspicioºi ºi au trecut la verificarea sticlelor cu alcool ºi astfel s-a constatat cã banderolele de marcare a bãuturilor alcoolice, precum ºi etichetele aparþineau unei alte societãþi din Bacãu, Albrau SRL, cu sediul în Oneºti. S-a trecut la verificarea timbrelor cu lãmpile fluorescente ºi s-a constatat cã aceste marcaje sînt diferite de cele emise de Imprimeria Naþionalã, de unde s-a ajuns la concluzia cã este posibil sã fie vorba de banderole false.
Deºi poliþiºtii au convingerea cã timbrele sînt cu adevãrat contrafãcute, potrivit legii ei nu se pot pronunþa în acest sens pînã cînd Imprimeria Naþionalã nu certificã acest lucru. În consecinþã, oamenii legii au decis reþinerea întregii cantitãþi de alcool, de 16,5 tone ºi trimiterea cãtre Imprimerie a mai multor banderole pentru a fi studiate de specialiºti, care vor efectua expertizele de riogoare ºi vor da verdictul în cîteva zile.
Deocamdatã, alcoolul a rãmas în custodia Poliþiei, iar oamenii legii continuã cercetãrile împotriva celor trei patroni ai firmelor implicate în acest caz, sub aspectul comiterii infracþiunilor de punere în circulaþie, fãrã drept, a timbrelor, banderolelor cu regim special, falsificate, evaziune fiscalã ºi înºelãciune cu privire la calitatea mãrfurilor.
Încercãrile reporterilor de a lua legãtura cu patronul firmei din Roznov s-au soldat cu un eºec, întrucît la numãrul de telefon al firmei nu a rãspuns nimeni. Administratorul firmei ar putea sã susþinã în faþa poliþiºtilor cã este nevinovat, deoarece el a fãcut comandã la firma bãcãuanã, dar este vina furnizorilor cã i-au trimis bãuturã cu eventuale timbre false. Scuza ar putea fi utilizatã, rãmîne de vãzut cu cîte ºanse, dacã societatea din Roznov nu a fãcut recepþia mãrfii. Deocamdatã, despre acest caz nu au fost anunþaþi comisarii Gãrzii Financiare, deºi ei au competenþe într-o astfel de situaþie.

Albrau vindea în Neamþ votcã la bidoane de 10 litri
Firma Albrau din Bacãu, implicatã în acest caz, este o mai veche cunoºtinþã a comisarilor financiari nemþeni. La sfîrºitul lunii octombrie, aceºtia au descoperit la un un depozit en-gros din Tîrgu Neamþ, 6 bidoane din plastic, cu o capacitate de 10 litri fiecare, pline cu votcã. Nici unul dintre aceste recipiente nu era timbrat conform legislaþiei fiscale în vigoare, fapt ce constituie infracþiune. Lucrãtorii Gãrzii au decis confiscarea celor 6 bidoane de votcã ºi i-au aplicat agentului comercial o sancþiune contravenþionalã în valoare totalã de 200 milioane de lei.
„Este pentru prima datã cînd descoperim bãuturi alcoolice îmbuteliate în recipiente cu o capacitate de 10 litri. Este cel puþin ciudat acest ambalaj, mai ales cã este vorba despre votcã. Este greu de crezut cã sînt multe persoane interesate sã cumpere cîte 10 litri de vodcã odatã. Bidoanele confiscate de noi erau etichetate ºi, conform înscrisurilor, bãutura fusese îmbuteliatã de societatea Albrau SRL Bacãu. Am sesizat omologii noºtri din Bacãu pentru a face o verificare la aceastã societate ºi pentru a afla exact ºi unde s-au mai distribuit astfel de bidoane cu votcã. Cert este cã modul de îmbuteliere este unul inedit“, preciza la momentul respectiv comisarul ºef Constantin Nistor, ºeful Gãrzii Financiare Neamþ.

Articol afisat de 2050 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective