Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 12 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Unic ºi-a acontat un loc în Europa

Unic ºi-a acontat un loc în Europa

• Unic Piatra Neamþ - Penicilina Iaºi 3-2 (25-20, 19-25, 24-26, 25-21, 15-13) • pietrencele au profitat de înfrîngerea celor de la Dinamo Bucureºti, 0-3 cu Rapid, ºi au urcat pe locul IV în clasament •

Unic Piatra Neamþ a cîºtigat cu greu meciul de sîmbãtã seara cu Penicilina Iaºi, scor 3-2 (25-20, 19-25, 24-26, 25-21, 15-13). Victoria urcã echipa pietreanã pe locul patru în clasamentul Diviziei A1 la volei feminin în dauna celor de la Dinamo Bucureºti. Ascensiunea a fost posibilã deoarece gruparea din capitalã nu a fost capabilã sã învingã una din rivalele din Bucureºti, pe Rapid, giuleºtenele învingînd cu 3-0.
Meciul din Sala Ceahlãul a fost unul care nu s-a ridicat la nivelul celui cu Dinamo, din urmã cu douã sãptãmîni, decît la capitolul tensiune. Unic nu a mai avut o evoluþie atît de bunã ºi nu a mai controlat autoritar jocul, dînd astfel ocazia echipei oaspete sã punã reale probleme ºi sã ameninþe serios victoria gazdelor. Au fost multe momente în care Unic nu s-a regãsit pe teren, gazdele avînd meritul de a nu ceda ºi de a crede în ºansa lor de a obþine succesul. Setul întîi a fost al Unicului ºi se pãrea cã fetele tehnicienilor Berthold Vãsuicã ºi Viorel Roºioru vor termina meciul în cel mult patru seturi. Partea a II-a a întîlnirii a fost total diferitã de prima. Penicilina a condus încã de la început ºi a cîºtigat fãrã probleme la 19. În setul III s-a mers cap la cap, iar la 22-22 arbitrul de scaun Sorina Niculescu a acordat, în mod eronat, un punct oaspetelor, dupã care a fãcut aceeaºi greºealã, la 22-23, dar a decis ca mingea sã se repete. Oaspetele au învins cu 26-24, iar victoria Unicului pãrea departe. Nici setul al patrulea nu a fost unul liniºtit, deoarece Unicul a avut destule emoþii în final, dupã ce ieºencele au revenit de la 20-15 la 22-21. Tot pe finalul acestui set arbitrii Sorina Niculescu ºi secundul Costin ªovãialã au întrerupt jocul cîteva minute pentru cã nu s-au înþeles la o schimbare efectuatã de ieºeni cu care arbitra nu a fost de acord. Setul decisiv nu a fost lipsit de tensiune. Unic a început foarte bine, a condus cu 8-3, însã, imediat dupã time-out-ul tehnic regulamentar, Penicilina a revenit pînã la 8-7, iar tehnicienii pietreni au cerut timp de odihnã. Unic s-a distanþat apoi la 12-7, însã ieºencele nu au fost de acord cu turnura pe care o luase jocul ºi au revenit la 13-13. Unic a încheiat cu punct un atac, iar a apoi a blocat o încercare a oaspetelor ºi ºi-a trecut în cont victoria care o urcã pe locul patru în clasamentul Diviziei A1.
Vasile Ouatu, preºedintele de onoare al Unicului, are acum mare încredere în potenþialul echipei pentru acest retur al sezonului regulat din Divizia A1 de volei feminin. „Unic va face un retur foarte bun. Dacã vã aduceþi aminte, în retur, noi nu prea înregistrãm înfrîngeri, astfel cã am mari speranþe cã vom termina pe locul patru, loc care permite participarea în cupele europene“, a declarat Vasile Ouatu. „Meciurile dintre Unic ºi Penicilina au nãscut mereu orgolii, iar rivalitatea a avut darul de a creºte tensiunea la fiecare duel. Felicit fetele pentru cã au rezistat ºi cã s-au concentrat pentru victorie. Nu li s-a cerut o victorie cu 3-0, care ar fi fost foarte frumoasã, dar li s-a cerut victorie ºi sã îºi facã jocul. Despre brigada de arbitri pot spune cã a fost depãºitã ºi cred cã la un astfel de meci trebuiau delegaþi arbitrii cu o mai mare experienþã“, a declarat ºi Viorel Roºioru, antrenorul secund al Unicului. Singurul comentariu al cãpitanului echipei gazdã a fost: „Este frumoasã victoria, dar a venit foarte foarte greu. Mã bucur!“, a spus Florentina Nedelcu. Rezultatele etapei a XII-a a Diviziei A1 de volei feminin au fost: CSU Neumarkt Tîrgu Mureº - CSU Metal Galaþi 3-0, Dinamo Bucureºti - Rapid AIBO Bucureºti 0-3, Argeº Volei Piteºti - Universitatea Jolidon Cluj Napoca 3-2, ªtiinþa Bacãu - Constructorul IOR Bucureºti 3-0.

Articol afisat de 1362 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective