Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 14 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dispensarul nimãnui

• 5.400 de locuitori ai comunei Pîngãraþi sînt consultaþi în condiþii improprii • spaþiul în care funcþioneazã dispensarul nu poate fi autorizat •

În comuna Pîngãraþi, medicii de familie sînt nevoiþi sã-ºi desfãºoare activitatea în condiþii improprii, dispensarul funcþionînd într-un spaþiu neautorizabil. În plus, cabinetele se aflã într-o clãdire proprietate privatã, închiriate de proprietar medicilor pînã în septembrie 2006. Ceea ce înseamnã cã, în scurt timp, este posibil ca actul medical sã ajungã sã se desfãºoare în stradã. Comuna Pîngãraþi are aproximativ 6.000 de locuitori, din care 2.700 sînt înscriºi pe lista medicului Ioana Negoescu, iar alþi 2.700 pe lista medicului Petronela Simioneasa.
„Dispensarul funcþioneazã într-o clãdire aflatã în proprietatea unui bucureºtean, Dabija Sorin. Spaþiul nu poate fi autorizat sã funcþioneze ca dispensar, nu are nici mãcar apã curentã. Noi, medicii, nu am putut face investiþii, deoarece, din 1996 ºi pînã în 2004, clãdirea a fost în litigiu. La rugãmintea noastrã, proprietarul ne-a închiriat spaþiul pe doi ani, pînã pe 10 septembrie 2006. Plãtim chirie cîte 1,7 milioane lei lunar. ÃŽntre timp, în cabinetul colegei mele s-a spart tavanul, însã ea nu are acces sus la etaj ºi nu poatã sã repare stricãciunea. Profesãm în condiþii improprii, dar nimeni nu face nimic: la Consiliul Judeþean mi-au spus cã nu au bani de alocat pentru aºa ceva, la Prefecturã - la fel, la Direcþia Sanitarã - nu este problema lor, Casa de Asigurãri - nu, Spitalul - nu mai þinem de ei. Nu ºtiu la cine sã mã mai duc. Primãria Pîngãraþi a promis cã, din 2004 ºi pînã în 2006, va construi un dispensar, dar n-a fãcut, pînã în prezent, nici mãcar proiectul. Practic, comuna Pîngãraþi nu are dispensar. Sînt cabinetele noastre care funcþioneazã cu titlu de dispensar, cu toþi parametrii, noi sîntem medici buni, iar locuitorii comunei þin la noi. Din 2006, însã, vom ieºi în stradã, cã nu vom mai avea unde consulta. Lipsa unui dispensar este, pentru oameni, o mare problemã. Primãria, însã, nu îi dã importanþã“, a declarat doctor Ioana Negoescu.
„Sã nu mã ameninþe! Primãria nu are nici un fel de obligaþii faþã de medici. Sîntem douã instituþii aparte. Avem doar faþã de locuitorii comunei obligaþia moralã de a construi un dispensar, ºi o vom respecta. Existã un proiect pentru noul dispensar al comunei - proiectul este pe biroul meu - ºi vom prinde, în bugetul pe 2006, circa 2-3 miliarde pentru construcþie. Iar faptul cã plãtesc proprietarului chirie nu este problema noastrã - ºi noi, dupã ce vom da în folosinþã noul sediu, le vom cere chirie. Trebuie fãcute reparaþii? ªi cine vor sã le facã? Doar Casa de Asigurãri de Sãnãtate le dã bani pentru activitatea desfãºuratã. N-au decît sã se autogospodãreascã, aºa cum fac, în comuna noastrã, ºi medicii veterinari. Nici lemne nu le-am adus. Sã nu cearã nimic de la Primãrie, pentru cã legea nu ne dã dreptul sã le dãm vreun ban - vine imediat Curtea de Conturi ºi ne imputã orice sumã cheltuitã fãrã temei legal“, a afirmat primarul comunei Pîngãraþi, Ioan Surdu.
Neînþelegeri existã, dupã cum se vede. Însã schimbul de acuze reciproce îi afecteazã în primul rînd pe cei 5.400 de locuitori ai comunei.

Articol afisat de 1511 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective