Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Donose ºi Tulo au fost achitaþi

Donose ºi Tulo au fost achitaþi

• o instanþã a Tribunalului Neamþ a gãsit nevinovaþi patru tineri acuzaþi de mai multe infracþiuni • este vorba despre Daniel Dragoº, Florin Florescu, Horaþiu Nahîrneac ºi Marius Timofte • aceºtia fuseserã trimiºi în judecatã pentru trecerea frauduloasã a frontierei de stat ºi a altor state strãine, fals material, instigare la aceastã infracþiune ºi constituire în grup organizat pentru traficul de migranþi •

Daniel Dragoº, 33 de ani, zis „Donose“, Florin Florescu, zis „Tulo“, 28 de ani, Horaþiu Nahîrneac, 37 de ani, ºi Marius Timofte, de 28 de ani, au fost achitaþi de magistraþii Tribunalului Judeþean Neamþ. Cei patru au fost arestaþi în 2004 sub acuzaþiile de trecere frauduloasã a frontierei de stat ºi a altor state strãine, fals material, instigare la aceastã infracþiune ºi constituire în grup organizat pentru traficul de migranþi. ÃŽn sarcina lui Dragoº ºi Timofte fusese reþinutã ºi infracþiunea de trafic de influenþã, deoarece s-ar fi folosit de numele unui vameº ieºean. Pe parcursul judecãþii, înregistrarea convorbirilor telefonice interceptate de anchetatori a fost supusã unei expertize, la solicitarea apãrãrii, ºi s-a considerat cã nu pot proba vinovãþia. La ultimul termen al procesului, avocaþii celor patru au susþinut nevinovãþia clienþilor, toate pledoariile bazîndu-se pe lipsa probelor care sã demonstreze sãvîrºirea faptelor. „Nu pot sã contest niºte texte de lege, pe care le-a enunþat acuzarea. Pentru ca sã-mi fac apãrarea trebuie ca împotriva clientului meu sã fie aduse niºte acuzaþii, nu sã se citeascã texte de lege. Onoratã instanþã, în urma expertizei s-a stabilit cã interceptãrile telefonice nu sînt autentice, iar nici unul dintre martori nu a declarat cã ar fi trecut graniþa ajutaþi de clientul meu. Vã rugãm sã dispuneþi achitarea, pentru cã asta este singura soluþie pe care puteþi sã o daþi în acest caz“, a susþinut avocatul Mihail Vlasov, apãrãtorul ales al lui Dragoº. Cînd li s-a dat cuvîntul celor patru, toþi au susþinut cã nu sînt vinovaþi. Mai mult, nici una dintre victime nu a recunoscut cã ar fi fost „ajutatã“ sã ajungã în strãinãtate, iar vameºul de care s-a spus cã s-a folosit reþeaua nu a fost identificat. ÃŽn aceste condiþii, magistraþii i-au declarat pe cei patru nevinovaþi pentru toate capetele de acuzare. Prin actul de trimitere în judecatã se arãta cã Dragoº ºi Florescu ar racola tineri pe care îi trimiteau în strãinãtate, unde urmau sã fure pentru a face rost de bani. Anterior plecãrii din þarã cei traficaþi s-ar fi obligat sã trimitã diferite sume care sã acopere cheltuielile ocazionate de procurarea actelor ºi de transport, dar care sã aducã ºi un beneficiu pentru cel care se presupunea cã ar fi fost capul reþelei - „Donose“. Rolul lui Florescu ar fi fost sã transporte persoanele traficate pînã la frontierã. Cei doi ar fi fost ajutaþi de Horaþiu Nahîrneac ºi Marius Timofte, ambii din Piatra Neamþ, arestaþi în luna februarie 2004 pentru infracþiunea de fals material în înscrisuri oficiale, mai exact falsificarea de paºapoarte, buletine de identitate, permise de muncã în strãinãtate ºi alte documente. Reþeaua ar fi fost specializatã în traficul de migranþi ºi falsificarea de documente de cãlãtorie.
Cei patru au fost acuzaþi cã, în perioada noiembrie 2003 - februarie 2004, în diferite forme de participaþie, au racolat ºi îndrumat mai multe persoane sã plece din þarã, cu documente false, urmînd ca în þara de destinaþie, cu precãdere Germania, sã se ocupe de furturi. Pentru aceºtia, Nahîrneac ºi Timofte ar fi întocmit, în fals, cãrþi de identitate ºi paºapoarte care urmau a fi prezentate la trecerea frontierei. Nahîrneac ºi Timofte au cãzut în mîna anchetatorilor în luna februarie, iar „Donose“ ºi „Tulo“ la începutul lunii iulie 2004. Anchetatorii au mai susþinut cã Daniel Dragoº a organizat ºi coordonat activitãþile pentru procurarea documentelor - carte de identitate, paºaport, care ar fi fost falsificate de Vasile Nahîrneac. Persoanele care intrau în posesia actelor falsificate ar fi fost cãlãuzite pînã la PCTF Nicolina de cãtre Marius Timofte ºi Florin Florescu. Pentru aceste servicii, Daniel Dragoº ar fi pretins ºi primit sume cuprinse între 1.000 ºi 1.500 de euro de persoanã.
De la data arestãrii, toþi cei patru au contestat mãsura ºi au cerut sã fie judecaþi în stare de libertate. Lui Donose i-au fost respinse primele demersuri, dar a cîºtigat la Curtea de Apel Bacãu, fiind eliberat în iulie 2005. În aceeaºi ºedinþã de judecatã s-a stabilit cercetarea în libertare ºi a lui Florin Florescu. Nahîrneac ºi Timofte mai rãmîn o vreme dupã gratii, deoarece ei executã o pedeapsã dispusã într-o altã speþã, pentru falsificare de documente.

Articol afisat de 5285 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective