Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 21 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ceartã în plenul Parlamentului

• parlamentarii PSD au pãrãsit ºedinþa în plen

Senatorii ºi deputaþii Partidului Social Democrat au pãrãsit, marþi dupã-amiazã, dezbaterile din plenul celor douã camere ale Parlamentului pe marginea raportului „Pregãtirea aderãrii la UE - prioritate a Guvernului României în 2005“, prezentat de premier. Demersul social-democraþilor a venit în urma unor atacuri dure de ambele pãrþi, care au avut loc dupã prezentarea raportului de cãtre Cãlin Popescu-Tãriceanu.
Parlamentari PSD, între care ºi preºedintele partidului, senatorul Mircea Geoanã, au acuzat Guvernul de extinderea acuzelor politice ºi a politicianismului în zona integrãrii europene - interes naþional pentru România. Geoanã i-a mai adus o serie de acuze premierului Cãlin Popescu-Tãriceanu, respinse în final de acesta.
ÃŽn timp ce primul-ministru a adresat o serie de calificative PSD, între care cã este prizonierul mentalitãþii comuniste, parlamentarii social-democraþi s-au ridicat ºi au pãrãsit sala, preferînd sã se opreascã pe holul central pentru a asculta un concert de colinde oferit de ansamblul de copii „Obîrºia-Olt“.
Mircea Geoanã a afirmat ziariºtilor cã primul-ministru a promis, în urmã cu un an, cã nu va invoca greaua moºtenire a fostului guvern ºi cã miza integrãrii se va situa deasupra luptei politice. „Prin ambele declaraþii pe care le-a fãcut premierul Tãriceanu a minþit, aºa cum Alianþa portocalie a minþit cu toate promisiunile electorale“, a spus Geoanã, care a promis de acum înainte o „ripostã pe mãsurã a PSD“. Liderul social-democrat a mai susþinut cã primul-ministru, „încolþit de colegii liberali, de preºedintele Traian Bãsescu ºi de Partidul Democrat, era disperat“ în privinþa alegerilor anticipate. El a apreciat cã liberalii se îndreaptã acum într-un loc similar în istorie cu cel al þãrãniºtilor, în condiþiile în care intenþioneazã sã fuzioneze cu democraþii.
Preºedintele Camerei Deputaþilor, Adrian Nãstase, preºedinte executiv al PSD, a afirmat cã nu are prea multe de spus în privinþa dezbaterilor pentru cã, „dincolo de ºmecheria ieftinã de a distribui un raport ºi de a veni cu un alt raport, marele deserviciu fãcut de Guvern este cã a introdus problematica europeanã în cîmpul murdar al politicii interne“.
Adrian Nãstase a subliniat cã, pînã în prezent, problema integrãrii europene rãmãsese o zonã de parteneriat, de unitate politicã, ceea ce nu s-a întîmplat cu prilejul dezbaterilor parlamentare de marþi. El considerã cã parlamentarii au toþi dreptul sã se considere afectaþi de prestaþia „incalificabilã a unui Guvern care a introdus pe ºest un alt punct în ordinea de zi a Parlamentului“.
ÃŽn paralel cu declaraþiile liderilor PSD ºi cu concertul de colinde, premierul Cãlin Popescu-Tãriceanu a ieºit, la rîndul sãu, din salã, exprimîndu-ºi regretul în faþa presei pentru o „acþiune tipicã de sorginte comunistã“ a celor de la PSD care au pãrãsit sala de ºedinþe. ªeful Executivului a spus cã atunci cînd a fost atacat a cerut dreptul la replicã în privinþa unor afirmaþii, aceasta fiind esenþa dezbaterilor parlamentare.

Articol afisat de 1445 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective