Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
600 de miliarde licitate la Hidrocentrale Bistriþa

600 de miliarde licitate la Hidrocentrale Bistriþa

• pentru realizarea a douã investiþii de amploare, Hidroelectrica a contractat lucrãri în valoare de 600 miliarde de lei vechi • investiþiile privesc douã hidrocentrale aflate în administrarea Hidrocentrale „Bistriþa“ Piatra Neamþ •

Hidroelectrica SA, sucursala Hidrocentrale „Bistriþa“ Piatra Neamþ continuã programul de investiþii pentru finalizarea unor lucrãri la hidrocentrale din zona Moldovei. ÃŽn acest sens, în ultimele douã sãptãmîni, societatea a organizat douã licitaþii.
Ultima investiþie majorã pe care Hidrocentrale Bistriþa a realizat-o este cea legatã de noi lucrãri la acumularea din localitatea Movileni, judeþul Vrancea, în aval de hidrocentrala de la Cãlimãneºti, pentru o diferenþã de execuþie reprezentînd staþii electrice. Licitaþia, realizatã de o comisie condusã de directorul Hidrocentrale Bistriþa, Emil Neagoe, s-a desfãºurat ieri, 29 decembrie. Pentru realizarea acestei investiþii a cãrei valoare se ridicã la 300 miliarde de lei vechi, conducerea Hidrocentrale Bistriþa a organizat o licitaþie la care au cumpãrat caietele de sarcini 5 firme interesate sã efectueze lucrãrile. La primul termen, din cele 5 firme care ºi-au declarat intenþia de a licita, doar una singurã a prezentat o ofertã clarã. „Legea spune cã în astfel de cazuri, licitaþia trebuie repetatã ºi aºa am ºi fãcut. Lucrarea a fost adjudecatã de firma Energomontaj Bucureºti, firmã cu state vechi în aceast domeniu ºi care a construit majoritatea hidrocentralelor din þarã. Mai mult, lucrarea s-a adjudecat la o valoarea mult mai micã decît ne-am aºteptat“, a declarat Emil Neagoie, directorul societãþii Hidrocentrale Bistriþa.
O altã investiþie de acest gen ºi a cãrei licitaþie s-a desfãºurat cu douã sãptãmîni în urmã este cea de la Racova, judeþul Bacãu, hidrocentralã aflatã în plinã modificare. Valoarea investiþionalã este de peste 300 miliarde de lei vechi. Suma înseamnã, de fapt, transformarea unei centrale cu lac într-o centralã pe canal, cu derivaþie. Avînd în vedere sumele foarte mari care se vehiculeazã pentru realizarea acestor lucrãri, Emil Neagoie a declarat cã este perfect normal. „Licitaþii la asemenea valori sînt foarte frecvente ºi obiºnuite pentru cã este vorba de lucrãri de mare amploare ºi, indiferent de ce se vorbeºte, licitaþiile trebuie þinute“, a adãugat directorul Hidrocentrale Bistriþa. Lucrãrile de investiþii din 2005 se ridicã la circa 1500 de miliarde de lei vechi.

Articol afisat de 4144 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective