Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pumnul ºi palma ºcolarã (II)

• un scandal dintre doi elevi de la Liceul de Artã continuã în instanþã • o elevã de clasa a V-a s-a mutat la o ºcoalã particularã dupã ce a fost bãtutã în clasã • cearta copilãreascã a cãpãtat proporþii dupã implicarea pãrinþilor •

Articolul apãrut în numãrul de ieri al „Monitorului de Neamþ“ a stîrnit reacþii din partea protagoniºtilor, aceºtia neîntenþionînd sã „îngroape securea rãzboiului“ ºi sã se îndrepte spre o reconciliere. O ceartã copilãreascã între douã eleve ale Liceului de Artã „Victor Brauner“ a degenerat într-un conflict în care s-au lãsat antrenate ambele familii, ajungîndu-se la agresiuni în plinã stradã ºi acþiuni în justiþie. Reamintim cã B.H., elevã în clasa a V-a a liceului pietrean, a fost nevoitã sã se transfere la o ºcoalã particularã în urma bãtãii administrate în clasã de C.M., elevã în clasa a IX-a. Situaþia a scãpat de sub control dupã ce au intrat în scenã pãrinþii copiilor, confruntãrile între cele douã tabere sfîrºindu-se cu vizite la Poliþie, spital ºi chiar cu un dosar înaintat spre soluþionare Judecãtoriei Piatra Neamþ.
ÃŽntr-un drept la replicã transmis ieri redacþiei „Monitorului de Neamþ“, directorul Liceului de Artã , profesorul Mihai Albu este contrazis de autorii comunicatului care susþin cã M.M., fratele elevei de clasa a IX-a, ar fi fost „urcat cu forþa în maºina concubinului mamei elevei B.H., ºi bãtut de cei doi adulþi, suferind leziuni faciale multiple“. Mai mult, în dreptul la replicã se menþioneazã cã mama elevei B.H. ar fi intrat în timpul orei ºi ar fi încercat sã o batã pe A.M., sora lui C.M. ºi M.M., dar fata ar fi scãpat datoritã intervenþiei profesoarei L. Harabagiu.
„Nu înþelegem poziþia directorului liceului care spune cã pãrþile s-au împãcat prin retragerea plîngerilor de la Poliþie cînd Poliþia Piatra Neamþ a înaintat dosarul cu declaraþiile martorilor Judecãtoriei Piatra Neamþ, urmînd a se fixa ºi primul termen de judecatã. ÃŽn plus, în data de 23 decembrie, mama elevei B.H., împreunã cu concubinul acesteia au agresat-o pe I.M., sora mai mare a C.M., fiind necesarã intervenþia Poliþiei ºi a Salvãrii pentru a o transporta pe I.M., la spital“, se menþioneazã în dreptul la replicã primit la redacþie ºi semnat de sora mai mare a unei eleve. ÃŽn numãrul de ieri al cotidianului Monitorul profesorul Mihai Albu, directorul Liceului de Artã Piatra Neamþ declara: „L-am cãutat pe fratele elevei din clasa a IX-a, în pauzã, ºi l-am rugat sã meargã cu mama fetiþei mai mici, sã-l întîlneascã pe tatãl lor, deoarece acesta nu locuieºte în acelaºi loc cu copiii. Bãiatul s-a urcat în maºinã cu mama venitã la ºcoalã ºi concubinul acesteia, dar ce s-a întîmplat mai departe nu ºtiu. Mama era foarte supãratã pentru cã fetiþa a avut, în trecut, probleme serioase de sãnãtate ºi voia sã aibã o discuþie cu pãrinþii colegei mai mari. ÃŽn final, a decis sã-ºi transfere fiica la o ºcoalã particularã, lucru care s-a ºi întîmplat, iar conflictul pare sã se fi încheiat cu bine dupã ce ºi-au retras plîngerile înaintate la Poliþie“.
În fapt, adevãrul nu a fost stabilit nici de reprezentanþii Inspectoratului ªcolar Neamþ care susþin cã lucrurile sînt þinute sub control în incinta ºcolii, chiar dacã scandalurile s-au mutat în stradã.
„Nici pentru noi nu e foarte clar ce s-a întîmplat pentru cã fiecare din cele douã tabere susþine o altã variantã. Dacã lucrurile s-au liniºtit, cît de cît, în incinta ºcolii, am înþeles cã, din pãcate, disputa dintre cele douã familii a continuat în afara unitãþii de învãþãmînt. Acum, problema este în familie ºi în educaþia pe care copiii o primesc de la pãrinþi, dar dupã cum au reacþionat aceºtia rezultã cã nu doar elevii au nevoie de consiliere, ci ºi pãrinþii“, a declarat profesor Dorina Drexler, inspector general al Inspectoratului ªcolar Neamþ.

Articol afisat de 1493 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Laura PETRUÞ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective