Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 30 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Unic, performanþã doar cu jucãtoare din România

Unic, performanþã doar cu jucãtoare din România

• Unic Piatra Neamþ este singura echipã din campionat care nu are în componenþã jucãtoare din strãinãtate • pietrencele au terminat campionatul precedent pe locul 4, iar în acest an competiþional au acelaºi obiectiv •


Unic Piatra Neamþ a reuºit în 2005 o performanþã nesperatã nici mãcar de vulcanicul conducãtor al acestui club, Vasile Ouatu. S-a clasat pe locul IV în sezonul aprecedent ºi a jucat în Cupa Confederaþiei Europene de Volei în dauna grupãrii Dinamo Bucureºti, echipã cu jucãtoare experimentate ºi mult mai titrate. Cea mai mare surprizã a voleiului românesc în sezonul 2004-2005 s-a înregistrat în play-off, cînd Unic a trecut de Dinamo, deºi moldovencele alcãtuiau formaþia de pe ultimul loc al clasamentului, iar bucureºtencele erau liderul României. Unic a surprins prin determinare ºi dorinþã de victorie. „Am realizat atunci o mare surprizã ºi ºtiu cã multã lume s-a supãrat cã noi am urcat în primele patru echipe al þãrii ºi am stricat socotelile multora“, a declarat Vasile Ouatu, preºedintele de onoare al clubului nemþean. Aceleºi conducãtor are însã motive de mîndrie atunci cînd se uitã pe lista jucãtoarelor de la Unic ºi vede numai românce. „Aceasta este însã marea noastrã performanþã, pentru cã avem succes fãrã sã dãm banii pe diferite jucãtoare din strãinãtate, care nu tot timpul au valoarea necesarã realizãrii marii performanþe la nivel de cluburi. Faptul cã tot timpul Unicul a avut voleibaliste românce în lot se vede acum în campionat. Marea majoritatea a echipelor, de la locul 1 ºi pînã la 10 au mãcar o jucãtoare în lot care a avut de a face cu ºcoala de volei pietreanã“, a spus Vasile Ouatu.
Unic a avut o prestaþie foarte bunã ºi în Cupa CEV, în Elveþia, la Schaffhausen, acolo unde nu a fost departe de a realiza o altã surprizãîn dauna unor formaþii din þara amintitã, Franþa ºi Croaþia. „Puþin mai multã experienþã dacã aveam acum am fi vorbit despre prezenþa noastrã în cupele europene ºi la începutul anului 2006. A fost însã începutul unei perioade bune în campionat“, a concuzionat Vasile Ouatu. Preºedintele de onoare al Unicului crede cã echipa poate face pasul cãtre primele patru locuri ale clasamentului Diviziei A1 de volei feminin la finalul sezonului regulat. Echipa pregãtitã de noul antrenor Marian Constantin are trei meciuri extrem de importante, la CSU Neumarkt Gaz Tîrgu Mureº ºi la ªtiinþa Bacãu, dar primeºte vizita celor de la Rapid AIBO Bucureºti, grupare ce are o evoluþie bunã în cupele europene.
Unic a avut în aceastã toamnã o serie de schimbãri la nivelul conduceri tehnice. A schimbat trei antrenori principali, plecînd de la Viorel Roºioru, continuînd cu Berthold Vãsuicã ºi terminînd cu Marian Constantin. Ultimul îl va avea secund pe Vãsuicã, în timp ce Roºioru a fost numit director tehnic. Marian Constantin a venit la Unicul cu gîndul cã va termina mãcar pe locul patru sezonul regulat ºi se va califica în cupele europene, dar, mai ales, cu gîndul cã în 2007 titlul naþional va reveni la Piatra Neamþ.

Articol afisat de 1390 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.M.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective