Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
UNDE DAI ªI CINE CRAPÃ

UNDE DAI ªI CINE CRAPÃ

• Monitorul a demis un director de liceu • este vorba despre directorul Colegiului „ªtefan cel Mare“ Tîrgu Neamþ • acesta ar fi vinovat de o scurgere de informaþii despre o elevã • surse din Inspectorat au declarat cã ar fi vorba despre fiica prefectului Mocanu, dar numele incriminat era ºters în documentul primit la redacþia Monitorul • nimeni nu ne-a întrebat despre provenienþa actului • se pare cã prefectul este þinta unei vendete • cu autor necunoscut •

ÃŽn ediþiile din 12 decembrie 2005 ale cotidianelor Monitorul de Neamþ ºi Roman a apãrut în facsimil copia unei foi din registrul matricol al unui liceu din Neamþ. Numele elevului era barat ºi publicam atunci respectivul document din dorinþa de a veni în sprijinul reformei morale care se preconiza a avea loc la nivelul învãþãmîntului nemþean. Despre ce era vorba: o elevã care tot liceul s-a „învîrtit“ în jurul notelor de 5-6, a reuºit ca la examenul bacalaureat sã obþinã 10 pe linie. Spuneam atunci cã din douã una: ori eleva a fost persecutatã în liceu, ori la bacalaureat comisia a fost „îngãduitoare“ ºi ceream o anchetã a Inspectoratului ªcolar Neamþ care sã elucideze aspectele respective. Ancheta a avut loc, dar lucrurile nu s-au clarificat în totalitate, deoarece în scenã a apãrut un personaj la care nu s-a gîndit nimeni - prefectul de Neamþ.
Concret, surse din Inspectoratul ªcolar care doresc sã-ºi pãstreze anonimatul (din teama fireascã de a nu-ºi pierde funcþia) ne-au declarat cã foaia matricolã ar aparþine elevei Maria - Ramona Mocanu, absolventã a Liceului „ªtefan cel Mare“ din Tîrgu Neamþ, cu examen de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2001. Despre ea ni s-a spus cã este fiica prefectului de Neamþ, Toader Mocanu, ºi cã la vremea respectivã în liceu a fost un adevãrat scadal deoarece mai mulþi pãrinþi s-au mirat cum cîþiva elevi cu note mici au devenit brusc genii. Evident, apariþia domnului prefect în scenã modificã puþin datele problemei. Ne-am convins de ce am primit documentul cu numele ascuns: cineva dorea sã-i facã rãu prefectului Toader Mocanu ºi a ales aceastã cale. Este clar cã cineva a încercat în felul acesta sã-i plãteascã o poliþã, probabil politicã, mizînd pe faptul cã orice ziar va publica un articol despre o situaþie ca aceea prezentatã în facsimilul respectiv, iar Inspectoratul ªcolar, prin inspectorul general, pe linia luptei împotriva corupþiei, va demara o anchetã pentru lãmurirea situaþiei.
Aceeaºi sursã ne-a declarat cã ancheta Inspectoratului ªcolar l-a gãsit vinovat de efectuarea copiilor pe directorul Colegiului, domnul Moroºanu Dorin. Cãruia i-a fost deja înmînat ordinul de demitere din funcþie de la Inspectorat, via Ministerul Învãþãmîntului. Ne pare rãu cã nimeni din comisia de anchetã a Inspectoratului nu a apelat la noi pentru a lãmuri partea de provenienþã a documentului. Ar fi fost mai simplu ºi poate cã domnul Moroºanu nu ar fi avut de suferit. Asta putem face. Nu putem sã lãmurim opinia publicã cum e cu notele fetei domnului prefect ºi cine îi vrea rãul acestuia.
FOTO: Aºa arãta actul primit la redacþia Monitorul

Articol afisat de 2807 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valentin BÃLÃNESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de iulia la data 18.01.2006 06:12
unde dai si unde crapa
Domnul Morosanu nu merita asa ceva . Este un om deosebit. Mi-a fost profesor 4 ani. Nu cred ca el se face vinovat de ce s-a intamplat.
Ad�ugat de traktorist la data 18.01.2006 14:29
Mie nu mi-a fost profesor nici o zi !
Notele de la bacalaureat nu inseamna nimic. Si nici alte note. Ca peste tot, sint care se inghesuie in fata. Viata va cerne valorile cu toata migala. In ziua de azi, nu te moti aseza pe o diploma si sa iesi la pensie din ea. Acum este dinamic si totul se schimba la fiecare aprox 5 ani.
Meseria nu mai este bratara de aur de altadata. In US, la fiecare 5 ani americanii isi schimba mesetia si la aprox 7 ani isi schimba domeniul de activitate. Numai meseriile de frizer si ginecologist nu se schimba prea des ( zic si eu din auzite ! ).
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective