Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Italienii, tot mai interesaþi de Piatra Neamþ

Autoritãþile locale pietrene continuã sã dezvolte relaþiile cu Italia. Dupã vizita de la finalul anului trecut a reprezentanþilor Primãriei Beinasco, recent, municipalitatea a primit vizita unei delegaþii din oraºul italian Margherita di Savoia - Provincia di Foggia. Din delegaþie au fãcut parte primarul Salvatore Camporeale, viceprimarii Giuseppe Barra ºi Ruggerio Laruccia) ºi ºase oameni de afaceri. Pãrþile au pus în discuþie posibilitãþile de colaborare, atît în domeniul administraþiei publice locale, cît ºi în planul afacerilor. Oaspeþii italieni au vizitat, însoþiþi de un reprezentant al Camerei de Comerþ ºi Industrie Neamþ, o serie de agenþi economici cu profil de prelucrarea lemnului ºi au avut, apoi, o întîlnire cu Luigi Bodo, consulul onorific al Italiei în România. „Vizita delegaþiei din Margherita di Savoia ne onoreazã. Ne bucurãm cã legãturile de cooperare dintre România ºi Italia se diversificã. Dupã vizita autoritãþilor locale din Beinasco, care s-a concretizat prin semnarea a douã acorduri de parteneriat, salutãm vizita delegaþiei din Margherita di Savoia. Ne dorim ca întîlnirile bilaterale pe care le avem în aceste zile sã se concretizeze în proiecte viabile pentru ambele pãrþi”, a subliniat primarul Gheorghe ªtefan.
Reamintim cã, în urmã cu circa o lunã, o delegaþie din Beinasco, localitate înfrãþitã cu Piatra Neamþ din anul 2001, a venit la Piatra Neamþ cu dorinþa declaratã de revitalizare a relaþiilor dintre localitãþi. Din delegaþie au fãcut parte viceprimarul Gaetano Chintia, directorul general al Primãriei Beinasco, Giusseppe Toscana, ºi directorul cu probleme culturale, de turism ºi sport, Enzo Borio. Întîlnirea s-a finalizat cu un protocol de colaborare încheiat între autoritãþile din cele douã oraºe. Protocolul a fost semnat ºi de cãtre Luigi Bodo, consul onorific al Italiei în România. Prin actul oficial, au fost puse bazele colaborãrii viitoare dintre cele douã oraºe care se va materializa în acþiuni culturale, sportive, sociale, economice, dar ºi în administraþie - cu autoritãþile din oraºul Beinasco. Relaþiile din domeniul administraþiei publice vor începe sã se concretizeze în primãvara anului viitor, cînd o serie de angajaþi ai Primãriei Piatra Neamþ vor merge la studii, ori la cursuri de perfecþionare la Beinasco. Relaþiile se vor concretiza ºi într-un proiect social, finanþat de Ministerul de Externe al Italiei, prin care un grup de 10-15 tineri asistaþi, proveniþi din centrele de plasament, ar putea beneficia - atît la Beinasco, cît ºi în Piatra Neamþ - de cursuri de pregãtire profesionalã în domeniile cele mai cãutate pe piaþa muncii, atît în România, cît ºi în þãrile Uniunii Europene. Un al doilea protocol de colaborare, pe termen lung, a fost semnat ºi cu conducerea Direcþiei pentru Culturã, Culte ºi Patrimoniu Cultural Neamþ.
O altã concretizare a relaþiilor de cooperare dintre Piatra Neamþ ºi Italia, de la începutul acestui an, a avut ca rezultat lãrgirea parcului societãþii Transurban cu 15 autobuze performante. Acestea au fost donate de cãtre Primãria Milano.

Articol afisat de 1594 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective