Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 18 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pãsuire la predarea dosarelor pentru indemnizaþiile maternale

Termenul limitã de predare a dosarelor pentru acordarea indemnizaþiei de creºtere a copilului a fost prelungit, în Neamþ, de la 15 la 20 ianuarie.
„Termenul anunþat de noi este 20 ianuarie ºi se referã la depunerea documentelor de cãtre beneficiarii care au fost deja în platã. Vom face tot ce depinde de noi pentru ca inclusiv ultimele dosare pe care le vom înregistra ºi declaraþiile pe care le vom primi pe data de 20 ianuarie sã le prindem în baza de date pe care trebuie sã o transmitem pe 21 ianuarie la Bucureºti, la Casa Naþionalã de Pensii, ca sã poatã fi emise mandatele ºi sã poatã fi fãcute plãþile cel tîrziu pe 20 februarie. Aceasta nu înseamnã cã persoanele care depun documentele dupã data de 20 ianuarie nu vor mai primi bani - nu vom reuºi sã-i prindem acum, în prima platã pe care o facem în februarie, dar în martie, cînd se vor emite urmãtoarele mandate, vor primi banii pentru lunile ianuarie ºi februarie, cumulat“, a precizat Claudia Chirilã, directorul executiv al Direcþiei de Muncã, Solidaritate Socialã ºi Familie Neamþ.
La 1 ianuarie 2006 a intrat în vigoare OUG 148/2005 privind indemnizaþiile maternale pentru creºterea copilului, care a modificat vechea legislaþie. Potrivit noilor reglementãri, indemnizaþia pentru creºterea copilului pînã la 2 ani (sau pînã la 3 ani în cazul copilului cu handicap) este de 8.000.000 lei, iar stimulentul pentru mãmicile care se întorc la serviciu înainte de împlinirea celor 2 ani este de 3.000.000 lei - deci, pe lîngã salariu, mãmicile care încep lucrul mai devreme primesc în plus 3.000.000 lei. Indemnizaþia lunarã pentru creºterea copilului se acordã persoanelor care au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit timp de 12 luni în ultimul an anterior naºterii copilului. Plata se face de cãtre direcþiile teritoriale de muncã. Cererile ºi actele justificative se depun la primãria pe raza cãreia domiciliazã solicitantul. De aceste drepturi beneficiazã oricare din pãrinþii copilului. Beneficiarii indemnizaþiei lunare pentru creºterea copilului trebuie sã depunã lunar la primãrie o adeverinþã de la angajator. Plata drepturilor bãneºti se asigurã lunar, prin mandat poºtal, la domiciliul persoanei îndreptãþite ori, la cererea acesteia, în cont personal deschis la o bancã. Persoanele care anterior datei de 1 ianuarie erau în concediu ºi primeau indemnizaþia trebuie sã depunã o cerere tip, urmînd ca dosarele sã fie înaintate direcþiilor de muncã de cãtre angajator. Actele necesare întocmirii dosarului pentru acordarea indemnizaþiei lunare pentru creºterea copilului sînt, în principal, urmãtoarele: cerere tip; actul de identitate al solicitantului; certificatul de naºtere al copilului ºi, dupã caz, livretul de familie; copie dupã certificatul de încadrare într-un grad de handicap, dacã este cazul; acte doveditoare privind componenþa familiei; acte doveditoare privind realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit, conform Codului Fiscal.

Articol afisat de 1999 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective