Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Descindere de la Interne la Consiliul Judeþean

Descindere de la Interne la Consiliul Judeþean

• un expert din cadrul corpului de control al Ministerului Administraþiei ºi Internelor a „ajuns“ la Consiliul Judeþean Neamþ, ca urmare a unei sesizãri adresate prefectului de consilierul Vlad Marcoci • „tema acestui control este: hai sã-i gãsim ceva lui Constantin“, a afirmat ºeful executivului nemþean •

Virgil Ghindã, un expert din cadrul corpului de control al Ministerului Administraþiei ºi Internelor, a efectuat, ieri, cercetãri la Consiliul Judeþean Neamþ, ca urmare a unei sesizãri adresate prefectului de consilierul Vlad Marcoci. Acesta a verificat documentele care conþin date despre sumele ce au fost cheltuite de aceastã instituþie pentru modernizarea clãdirii Palatului Administrativ. Dan Vasile Constantin a refuzat sã ofere detalii despre descinderea în judeþ a oficialului guvernamental, precizînd însã cã este vorba despre o chestie politicã, el fiind cel „vînat“.
„Nu pot sã prezint nimic despre controlul efectuat la solicitarea prefectului de Neamþ pînã în momentul în care nu voi primi, pe cale oficialã, nota de constatare a verificãrii. ÃŽn momentul în care va exista raportul despre controlul efectuat, îl voi face public în cadrul unei ºedinþe a plenului Consiliului Judeþean Neamþ“, a declarat Dan Vasile Constantin, preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ. Acesta a precizat cã a pus la dispoziþia celui care efectueazã controlul toate actele solicitate ºi cã este vorba despre o luptã politicã dusã împotriva sa. „Am pus la dispoziþie toate actele solicitate, pentru a nu putea fi acuzaþi de cineva cã avem ceva de ascuns. Nu cred cã acest control va scoate ceva defavorabil la ivealã. Aceste control a venit doar pentru cã se doreºte gãsirea unui motiv pentru a fi atacat preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ. Are o conotaþie sutã la sutã politicã ºi nu are nici un fel de relevanþã. Este regretabil cã domnul prefect, care are o funcþie apoliticã, are iniþiative de genul ãsta. Se doreºte discreditarea acestei instituþii. Tema este: hai sã-i gãsim ceva lui Constantin“, a afirmat ºeful executivului nemþean. El a mai precizat cã sumele de care se face vorbire au fost aprobate de plenul forului judeþean ºi, mai mult, va solicita formarea unei alte comisii, din care sã facã parte consilieri ºi care sã verifice la rîndul lor toate actele.
De menþionat este ºi faptul cã pînã acum s-a mai efectuat un control pe aceastã temã, dar din ordinul prefectului, de cãtre Virgil Murariu, inginer în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcþii, ºi Eugenia Camara, auditor superior al Direcþiei Generale a Finanþelor Publice Neamþ. Se pare cã rezultatele nu l-au satisfãcut pe consilierul petiþionar, care a solicitat o nouã verificare, iar de data aceasta sã se verifice ºi licitaþiile pentru lucrãri. „Am cerut lãmuriri suplimentare. Aº vrea sã aflu ºi cum s-au desfãºurat licitaþiile pentru aceste lucrãri ºi, pe deasupra, am revenit la o adresã mai veche în care ceream lãmuriri la modul în care au fost cheltuiþi banii primiþi ca ajutoare dupã inundaþii“, a menþionat consilierul Vlad Marcoci.
De menþionat este faptul cã, pînã în acest moment, CJ Neamþ a cheltuit peste 8,7 miliarde de lei, din care 5,6 miliarde de lei pe lucrãri administrative, 3 miliarde de lei pe reparaþii curente ºi 169 de milioane de lei pentru reparaþii capitale.
FOTO: Sediul Palatului Administrativ Piatra Neamþ

Articol afisat de 1862 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A. NECHITA, V. BÃLÃNESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Vaaai!
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective