Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Ianuarie 2006
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Descindere de la Interne la Consiliul Jude■ean

Descindere de la Interne la Consiliul Jude´┐Żean

• un expert din cadrul corpului de control al Ministerului Administra´┐Żiei ´┐Żi Internelor a „ajuns“ la Consiliul Jude´┐Żean Neam´┐Ż, ca urmare a unei sesiz´┐Żri adresate prefectului de consilierul Vlad Marcoci • „tema acestui control este: hai s´┐Ż-i g´┐Żsim ceva lui Constantin“, a afirmat ´┐Żeful executivului nem´┐Żean •

Virgil Ghind´┐Ż, un expert din cadrul corpului de control al Ministerului Administra´┐Żiei ´┐Żi Internelor, a efectuat, ieri, cercet´┐Żri la Consiliul Jude´┐Żean Neam´┐Ż, ca urmare a unei sesiz´┐Żri adresate prefectului de consilierul Vlad Marcoci. Acesta a verificat documentele care con´┐Żin date despre sumele ce au fost cheltuite de aceast´┐Ż institu´┐Żie pentru modernizarea cl´┐Żdirii Palatului Administrativ. Dan Vasile Constantin a refuzat s´┐Ż ofere detalii despre descinderea ´┐Żn jude´┐Ż a oficialului guvernamental, preciz´┐Żnd ´┐Żns´┐Ż c´┐Ż este vorba despre o chestie politic´┐Ż, el fiind cel „v´┐Żnat“.
„Nu pot s´┐Ż prezint nimic despre controlul efectuat la solicitarea prefectului de Neam´┐Ż p´┐Żn´┐Ż ´┐Żn momentul ´┐Żn care nu voi primi, pe cale oficial´┐Ż, nota de constatare a verific´┐Żrii. ´┐Żn momentul ´┐Żn care va exista raportul despre controlul efectuat, ´┐Żl voi face public ´┐Żn cadrul unei ´┐Żedin´┐Że a plenului Consiliului Jude´┐Żean Neam´┐Ż“, a declarat Dan Vasile Constantin, pre´┐Żedintele Consiliului Jude´┐Żean Neam´┐Ż. Acesta a precizat c´┐Ż a pus la dispozi´┐Żia celui care efectueaz´┐Ż controlul toate actele solicitate ´┐Żi c´┐Ż este vorba despre o lupt´┐Ż politic´┐Ż dus´┐Ż ´┐Żmpotriva sa. „Am pus la dispozi´┐Żie toate actele solicitate, pentru a nu putea fi acuza´┐Żi de cineva c´┐Ż avem ceva de ascuns. Nu cred c´┐Ż acest control va scoate ceva defavorabil la iveal´┐Ż. Aceste control a venit doar pentru c´┐Ż se dore´┐Żte g´┐Żsirea unui motiv pentru a fi atacat pre´┐Żedintele Consiliului Jude´┐Żean Neam´┐Ż. Are o conota´┐Żie sut´┐Ż la sut´┐Ż politic´┐Ż ´┐Żi nu are nici un fel de relevan´┐Ż´┐Ż. Este regretabil c´┐Ż domnul prefect, care are o func´┐Żie apolitic´┐Ż, are ini´┐Żiative de genul ´┐Żsta. Se dore´┐Żte discreditarea acestei institu´┐Żii. Tema este: hai s´┐Ż-i g´┐Żsim ceva lui Constantin“, a afirmat ´┐Żeful executivului nem´┐Żean. El a mai precizat c´┐Ż sumele de care se face vorbire au fost aprobate de plenul forului jude´┐Żean ´┐Żi, mai mult, va solicita formarea unei alte comisii, din care s´┐Ż fac´┐Ż parte consilieri ´┐Żi care s´┐Ż verifice la r´┐Żndul lor toate actele.
De men´┐Żionat este ´┐Żi faptul c´┐Ż p´┐Żn´┐Ż acum s-a mai efectuat un control pe aceast´┐Ż tem´┐Ż, dar din ordinul prefectului, de c´┐Żtre Virgil Murariu, inginer ´┐Żn cadrul Inspectoratului de Stat ´┐Żn Construc´┐Żii, ´┐Żi Eugenia Camara, auditor superior al Direc´┐Żiei Generale a Finan´┐Żelor Publice Neam´┐Ż. Se pare c´┐Ż rezultatele nu l-au satisf´┐Żcut pe consilierul peti´┐Żionar, care a solicitat o nou´┐Ż verificare, iar de data aceasta s´┐Ż se verifice ´┐Żi licita´┐Żiile pentru lucr´┐Żri. „Am cerut l´┐Żmuriri suplimentare. A´┐Ż vrea s´┐Ż aflu ´┐Żi cum s-au desf´┐Żurat licita´┐Żiile pentru aceste lucr´┐Żri ´┐Żi, pe deasupra, am revenit la o adres´┐Ż mai veche ´┐Żn care ceream l´┐Żmuriri la modul ´┐Żn care au fost cheltui´┐Żi banii primi´┐Żi ca ajutoare dup´┐Ż inunda´┐Żii“, a men´┐Żionat consilierul Vlad Marcoci.
De men´┐Żionat este faptul c´┐Ż, p´┐Żn´┐Ż ´┐Żn acest moment, CJ Neam´┐Ż a cheltuit peste 8,7 miliarde de lei, din care 5,6 miliarde de lei pe lucr´┐Żri administrative, 3 miliarde de lei pe repara´┐Żii curente ´┐Żi 169 de milioane de lei pentru repara´┐Żii capitale.
FOTO: Sediul Palatului Administrativ Piatra Neam´┐Ż

Articol afisat de 1908 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A. NECHITA, V. B´┐ŻL´┐ŻNESCU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Vaaai!
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective