Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Reabilitarea staþiei de epurare, în linie dreaptã

• ieri, la Piatra Neamþ, consultanþii, constructorii ºi beneficiarii proiectului ISPA de reabilitare a reþelei de apã au stabilit primii paºi pentru demararea lucrãrilor •

Consultanþii, constructorii ºi beneficiarii proiectului ISPA de reabilitare a reþelei de furnizare a apei ºi canalizare au stabilit, ieri, la Piatra Neamþ, primii paºi pentru demararea lucrãrilor.
La întîlnire au luat parte ºi reprezentanþii firmelor de consultanþã (Hill International) ºi cei ai firmei care va executa lucrarea (Biwater), Dan Vasile Constantin, preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ ºi Vasile ªendrea, subprefectul de Neamþ.
ªeful executivului nemþean a vorbit celor prezenþi despre perspectivele pe care le are societatea Apa Serv pentru accesarea de fonduri structurale, odatã cu intrarea României în Uniunea Europeanã. El a menþionat cã în acest sens s-au purtat deja mai multe discuþii între conducerea acestei societãþi, Consiliul Judeþean ºi principalii pioni în managementul apei din municipiile Piatra Neamþ, Roman ºi oraºele Tîrgu Neamþ, Bicaz ºi Roznov. „Posibilitatea pe care o avem la nivelul judeþului Neamþ de a accesa fonduri estimate la peste 150 de milioane de euro este destul de mare“, a declarat Dan Vasile Constantin.
„Astãzi, marcãm un nou punct în derularea contractului de lucrãri pentru reabilitarea staþiei de epurare din Piatra Neamþ ºi a reþelei de canalizare ºi firnizare a apei. ÃŽn cadrul întîlnirii de azi se vor purta discuþii între consultanþi, beneficiari ºi executanþi“, a declarat Ioan Pãcalã, directorul Apa Serv Neamþ.
James Hamilton, ºeful echipei din România a societãþii de consultanþã Hill International, a vorbit pe larg despre scopul întîlnirii. „Scopul acestei întîlniri este de a face pãrþile implicate sã se cunoascã ºi de a stabili primele proceduri de comunicare pentru stabilirea strategiilor în derularea proiectului. Principalele puncte care urmeazã a fi discutate sînt legate de prezentarea pãrþilor, de situaþiile de lucrãri, vom discuta pe desene, despre subcontracte, întocmirea documentaþiilor de execuþie, graficele de lucrãri, stabilirea modului de lucru“, a declarat James Hamilton.
Cît priveºte valoarea proiectului ºi partea ce revine companiei Apa Serv, aceste aspecte au fost fãcute publice de directorul Ioan Pãcalã: „Valoarea contractului pentru reabilitarea staþiei de epurare este de 9,672 milioane de euro, din care 68% din sumã este achitatã de Uniunea Europeanã, iar restul de 32% este partea noastrã de cofinanþare. Este un procent destul de consistent, pe care Apa Serv va trebui sã-l suporte din fondurile proprii, iar asta înseamnã 3,85 de milioane de euro, respectiv 120 de miliarde de lei“.

Articol afisat de 1471 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective