Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 28 Ianuarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Neveste „de export“

• 17 romașcance „și-au pus pirostriile“ cu cetățeni de altă naționalitate • italienii și israelienii au fost preferații romașcancelor, urmați de ciprioți, japonezi și greci • 572 de căsătorii au fost oficiate la Starea civilă, anul trecut •

17 romașcance au ales să își unească destinele cu cetățeni străini, în 2005, an în care, în municipiu, s-au oficiat 572 cununii civile. Trei căsătorii, dintre cele mixte, s-au încheiat cu cetățeni italieni, iar alte trei cu cetățeni israelieni. Cîte doi cetățeni greci, ciprioți, japonezi, moldoveni din Basarabia și englezi și un francez și-au legat destinele tot de femei din municipiul Roman. „Aceste căsătorii se fac doar cu respectarea legii. Cetățeanul străin trebuie să prezinte certificatul de naștere în original, xerocopie după traducerea legalizată a acestuia, adeverință de la ambasada sau Consulatul în România al statului din care provine, precum că respectă legea statului respectiv și se poate căsători cu o cetățeancă din România. Cetățeanul străin trebuie să mai aibă asupra sa și pașaportul, după care lasă o copie. Se mai dă o declarație pe proprie răspundere, din care rezultă dacă a mai fost sau nu căsătorit. Noi verificăm cetățeanul care este născut la Roman, dacă a spus sau nu adevărul. Este obligatoriu ca unul din cei doi viitori soți să aibă domiciliul în Roman, pentru că, altfel, nu se poate încheia aici căsătoria“, a precizat Veronica Cristea, șefa Biroului Stare Civilă. Aceasta a precizat și circumstanțele în care se încheie astfel de mariaje. „Au existat și situații de cetățeni români plecați în străinătate, de mai mult timp, care au renunțat la cetățenie. Între timp, s-au întîlnit cu aleasa inimii, care este romașcancă și au venit să se cunune la noi. O parte dintre cei căsătoriți lucrează de mai multă vreme în străinătate, au și copii și au venit în țară să-și legalizeze cuplul, alături de familie. Altă parte lucrează împreună, se cunosc de mai mult timp și, văzînd că se înțeleg, doresc să-și legalizeze legătura, mai ales dacă au venit pe lume și copii“, a mai spus Veronica Cristea.
Cele mai multe romașcance care „își pun pirostriile“ cu cetățeni străini au vîrste cuprinse între 18 și 35 de ani, o parte cunoscîndu-și partenerii prin rubricile sau agențiile matrimoniale. Altele, la muncă peste hotare. Aceste căsătorii au, adesea, „dezavantajul“ că între femeia și bărbatul care au ales să-și împartă viața există diferențe foarte mari de vîrstă, bărbații avînd chiar și peste 60 de ani. Femeile care se căsătoresc cu străini sînt conștiente de dezavantajul de a trăi departe de țară și familie, dar acceptă aceste mariaje, în speranța că vor trăi mai bine. Cel mai adesea, însă, după cîțiva ani, aceste cupluri se desfac, din cauza diferenței de vîrstă dintre cei doi.
În același timp la Starea civilă Roman au fost transcrise 39 de acte de căsătorie, în care partenerii s-au căsătorit în străinătate. Așadar, 15 mariaje au avut loc în Italia, cinci în Turcia, trei în Germania, două în Japonia, două în Republica Elenă și cîte unul în Belgia, Serbia, Marea Britanie, Australia, Elveția, Franța și chiar în San Salvador.

Articol afisat de 2046 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective