Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Februarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Expert al Comisiei Europene, la Piatra Neamț

Maria Joao Rauch, expert negociator în parteneriate/acorduri pentru ocuparea forței de muncă, s-a aflat, în ultimele două zile, la Piatra Neamț, ca rezultat al implementării unui proiect derulat de Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei. Rolul său în acest proiect este de a oferi consultanță și asistență tehnică în vederea creării de parteneriate la nivel local și regional, precum și stabilirea unor pacte regionale pentru ocuparea forței de muncă și pentru incluziunea socială. Această primă vizită a fost una de informare asupra stadiului și potențialului parteneriatelor deja existente, avînd, în acest sens, întîlniri cu factorii de decizie reprezentativi pe plan local și regional, în domeniul social și de afaceri, colaborarea dintre aceștia fiind importantă sub aspectul implementării politicii privind ocuparea forței de muncă, respectiv în elaborarea Planului Regional de Acțiune pentru Ocupare și Incluziune Socială. Potrivit ultimelor Recomandări ale Comisiei Europene, parteneriatele constituie un instrument eficient în atingerea obiectivelor privind ocuparea forței de muncă. De asemenea, în procesul de elaborare a Planului Național de Dezvoltare 2007-2013, precum și a Programului Operațional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane, care va fi finanțat din Fondul Social European, rolul parteneriatelor este considerat deosebit de important.
În acest context, Maria Joao Rauch s-a întîlnit, pe parcursul celor două zile, cu reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, cei ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Camerei de Comerț și Industrie, Prefecturii și Consiliului Județean Neamț, Primăriei Piatra Neamț, precum și cu cei ai sindicatelor și patronatelor.
La întîlnirea care a avut loc la Primăria Piatra Neamț, alături de primarul Gheorghe Ștefan a fost prezent și directorul Direcției de Asistență Socială, Camelia Prisecaru. Expertul Comisiei Europene și-a arătat disponibilitatea de susținere a autorităților locale în identificarea proiectelor cu șanse de reușită, precum și de diseminare a exemplelor de bună practică din Europa. „Doresc să adresez mulțumiri doamnei Maria Joao Rauch pentru consultanța atît de necesară pe care ne-o va oferi, în perspectiva accesării fondurilor structurale. Trebuie să fim conștienți că de noi va depinde modul în care vom valorifica oportunitățile oferite de Uniunea Europeană“, a subliniat primarul Gheorghe Ștefan.
La finalul vizitei, Maria Joao Rauch a avut amabilitatea de a ne oferi cîteva repere ale întîlnirilor pe care le-a avut cu „actorii“ implicați în dezvoltarea regională: „Acesta este un proiect ce va fi implementat în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană, care se derulează prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Este menit să sprijine crearea de structuri, la diferite niveluri, necesare pentru absorbirea fondurilor alocate de Uniunea Europeană, în acest caz, din Fondul Social European. În această fază a proiectului - pentru că are trei dimensiuni - vizitez regiunile de care sînt responsabilă, Regiunea de Nord-Est și București-Ilfov, ca să îmi fac o mai bună imagine despre acestea, despre nivelul lor de dezvoltare. De asemenea, caut diferite tipuri de colaborări, de parteneriate formale și neformale care, deja, există. Am avut multe întîlniri cu cei mai importanți «actori» din județul Neamț, în special cu structurile regionale. Cred că există mult potențial în această regiune și, deja, sînt multe structuri. Extraordinară este voința de a face ceva. Cred că este cel mai bun potențial care există. Oamenii sînt disponibili, vor să facă ceva, se bucură că sînt aici, sînt deschiși spre colaborare, deși există și probleme, nu este totul roz“.

Articol afisat de 1982 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective