Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rottweilleri ucigaºi

Rottweilleri ucigaºi

• doi cîini au bãgat groaza în gospodarii din Izvoru Muntelui • recent, patrupedele au atacat turma de oi a unui sãtean • trei animale au fost ucise • sãtenii se plîng cã Rottweillerii sînt un pericol pentru localnici, fãcînd parte din categoria cîiinilor agresivi •

Gospodãria lui Mãrgãrit Mrejeru din Izvoru Muntelui a fost, în noaptea de 7/8 martie, teatrul unui mãcel datorat dezlãnþuirii a doi cîini din rasa Rottweiller, scãpaþi de sub control. Fiarele, ce au dat iama în micuþa turmã de oi a familiei Mrejeru sfîrtecînd trei dintre cele zece oi cîte numãrã ºeptelul gospodarului, aparþin lui ªtefan Damian, ce locuieºte în acelaºi sat, la douã case distanþã de locul atacului. „Era miezul nopþii cînd am auzit cîinii noºtri bãtînd ºi oile zbierînd. Am crezut cã au atacat lupii, dar, spre suprinderea noastrã, cînd am ieºit afarã, am vãzut cã printre oi se aflau cîinii vecinului care sfîºiau cu sãlbãticie bietele noastre animale. Am strigat, am þipat, dar fiarele nici nu s-au clintit de la locul mãcelului. De-abia cînd soþul meu a ieºit cu furca ºi i-a ameninþat au pãrãsit curtea, lãsînd însã în urmã trei oi fãrã suflare. Dacã nu ieºeam la timp, probabil cã ne omorau toate oile“, a declarat nevasta lui Mãrgãrit Mrejeru, care ne-a arãtat ºi cadavrele oilor ucise de cei doi Rottweilleri. Peste noapte, cîinii lãsaþi fãrã supraveghere de stãpîn au revenit de mai multe ori la locul mãcelului, atraºi, probabil, de mirosul sîngelui, dar au fost alungaþi tot de atîtea ori de cãtre proprietarul oilor. „Dacã am vãzut cã nu se liniºtesc, am închis oile în grajd, iar pe cele omorîte le-am depozitat într-o magazie. Asta pentru a opri reluarea atacului“, a povestit femeia, marcatã, încã, de groaza trãitã în acea noapte. „Nouã ne este fricã pentru copii. Nici nu vrem sã ne gîndim la ce s-ar putea întîmpla dacã fiarele i-ar ataca. Stãpînii spun cã nu sînt agresivi, dar au mîncat ºi gãinile din propria ogradã. Aºa cã, ce sã mai vorbim“, a spus E. Mrejeru.
A doua zi, familia pãgubitã a sesizat Poliþia oraºului Bicaz cu privire la dezastrul de peste noapte. La faþa locului s-a deplasat, imediat, un echipaj care a constatat cele întîmplate ºi a aplicat o sancþiune contravenþionalã familiei ªtefan Damian, proprietara cîinilor. Cît priveºte starea de panicã creatã în sat, în urma mãcelului, aceasta s-a accentuat în rîndul vecinilor care au aflat cã patrupedele familiei Damian sînt dintr-o rasã care are un regim special, fiind catalogate, alãturi de cele din rasa Pitbull, ca fioroase ºi foarte agresive. Revenind la întîmplarea de la Izvoru Muntelui, ar mai fi de adãugat cã, în ziua de marþi, 7 martie, cu cîteva ore înaintea mãcelului, cei doi cîini au bîntuit prin zonã, inclusiv prin curtea bisericii din sat, loc cãlcat permanent de cãtre oameni, încît cu greu a putut ajunge acasã inclusiv preotul paroh Daniel Dosoftei. „Este, într-adevãr, un pericol pentru sat. O simplã amendã de cîteva milioane pentru stãpînul patrupedelor nu eliminã spaima trãitã de lume. Aceºti cîini pot deveni oricînd un pericol pentru viaþa oamenilor ºi mai ales a copiilor satului“, a declarat pãrintele Dosoftei.
Deplasîndu-ne la faþa locului, în încercarea de a discuta cu cineva din familia Damian, nimeni nu a rãspuns, singurii care ºi-au fãcut prezenþa, imediat, în curtea casei, fiind cei doi Rottweilleri.

Articol afisat de 2197 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective