Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Avalanºã de consultaþii la Pediatrie

• sîmbãtã ºi duminicã, medicii pediatri din cadrul Spitalului Judeþean au consultat peste 30 de copii de toate vîrstele, care prezentau simptome de virozã respiratorie

Secþia Pediatrie a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ a avut o activitate foarte susþinutã în week-end-ul care tocmai a trecut. Medicii care au fost de gardã, sîmbãtã ºi duminicã, au consultat peste 30 de copii care prezentau simptomele virozei respiratorii. Pãrinþii au fost nevoiþi sã îi aducã la spital pentru cã, la sfîrºit de sãptãmînã, medicii de familie nu sînt de gãsit.
Micii pacienþi, sugari sau preºcolari, dar ºi de vîrstã ºcolarã, au fost diagnosticaþi cu amigdalitã, faringitã, laringitã, bronºitã, bronºiolitã, bronho-pneumonie ºi chiar pneumonie interstiþialã. Pentru cã starea multora dintre aceºtia nu era atît de gravã încît sã necesite internarea în spital, cei mai mulþi au plecat acasã dupã ce le-a fost prescris tratamentul necesar. Nu au putut scãpa, însã, de internare sugarii a cãror stare generalã era destul de proastã, iar medicii pediatri au decis cã este absolut necesar sã li se administreze tratament injectabil pe bazã de antibiotice.
„Aºa se întîmplã la sfîrºitul sezonului rece, cînd alterneazã zilele geroase cu acelea calde. Pe niºte organisme cu un teren imunitar destul de sensibil, avînd în vedere cã se aflã la sfîrºitul iernii, iar vitamine naturale provenite din alimentaþie nu prea au avut de unde procura, virozele atacã imediat. E suficient sã se stea puþin în curent sau sã se bea apã rece, ori sã iasã din casã ceva mai sumar îmbrãcaþi ºi boala se instaleazã imediat. Mai ales în ceea ce îi priveºte pe copiii mai mãricei, care merg în colectivitate, trebuie avutã mare grijã, pentru cã este suficient ca unul sã fie bolnav ºi îi contamineazã pe toþi. De aceea, este bine ca pãrinþii sã fie foarte atenþi ºi dimineaþa, înainte de a-i duce la grãdiniþã sau la ºcoalã, sã se uite atent dacã nu cumva au febrã, sînt palizi, dacã au poftã de mîncare, sînt vioi sau galeºi. ÃŽn cazul în care copilul dã semne cã nu este perfect sãnãtos, este mai bine sã nu meargã în colectivitate, dar sã fie consultat de medicul de familie, ori de specialist, pentru a fi diagnosticat ºi a primi tratamentul adecvat, dacã este cazul“, a declarat medicul Solomon Cotoi, de gardã, ieri, la Pediatrie.
Acelaºi medic a recomandat, în scopul prevenirii afecþiunilor respiratorii, sã li se asigure copiilor o alimentaþie din care sã nu lipseascã fructele ºi legumele bogate în vitamina C, usturoiul, ceapa, proteinele de origine animalã ºi lactatele.

Articol afisat de 1619 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective