Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Blocaþi de viscol

Blocaþi de viscol

• sute de maºini au rãmas, ieri, blocate la ieºirea din Girov cãtre Roman • ninsoarea abundentã, zãpada ºi viscolul au paralizat traficul în zonã mai bine de ºase ore • lucrãtorii de la Drumuri Naþionale au acþionat cu cinci utilaje de deszãpezire • au fost solicitaþi, pentru descongestionare, ºi militarii Inspectoratului pentru Situaþii de Urgenþã Neamþ •

Ninsoarea abundentã ºi vîntul iscat care viscolea cu putere zãpada au dat iar de furcã nemþenilor. Sute de ºoferi care circulau, ieri, cu maºinile dinspre Piatra Neamþ spre Roman ºi invers au rãmas blocaþi în trafic la Girov, la kilometrul 12, adicã la ieºirea din respectiva localitate cãtre Roman.
Blocajul a apãrut în jurul orei 13, dupã aproximativ o orã de ninsoare abundentã, venitã pe neaºteptate. De altfel, în decurs de jumãtate de orã, ploaia s-a transformat în lapoviþã ºi apoi în ninsoare. Vîntul, care bãtea cu putere, a generat suluri de zãpadã care au fãcut carosabilul impracticabil, iar din cauza viscolului nu se vedea la nici la trei metri în faþã.
Cei rãmaºi blocaþi în trafic au cerut sprijinul lucrãtorilor Postului de Poliþie Girov care, la rîndul lor, au sesizat lucrãtorii de la Drumuri Judeþene, respectiv Drumuri Naþionale. Timp de trei ore, drumarii au acþionat cu cinci utilaje speciale pentru deszãpezire, dar, vãzînd cã nu dovedesc ºi cã situaþia se menþine criticã din cauza ninsorii ºi viscolului care nu se opreau, a fost solicitat ajutor ºi la Inspectoratului pentru Situaþii de Urgenþã Neamþ.
„ÃŽn jurul orei 15, am fost solicitaþi de cãtre drumari sã le venim în sprijin, aºa cã ne-am deplasat acolo cu un autocamion. Cu ajutorul lopeþilor din dotare, cei 12 militari, care s-au deplasat acolo în misiune, au încercat sã descongestioneze traficul, mergînd în urma utilajelor de deszãpezire. Mai mult decît atît, militarii ºi drumarii au ajutat autoturismele sã plece, în sensul cã le-au împins pe porþiuni de zeci de metri, pentru a putea urca dealul cãtre Roman. ªoferii care veneau dinspre aceastã localitate ºi voiau sã ajungã la Piatra Neamþ au fost îndrumaþi de poliþiºtii de la Serviciul Rutier sã meargã prin Bacãu, iar maºinile care veneau dinspre ªtefan cel Mare au fost întoarse înapoi“, a declarat colonel Ioan Niþicã, ºeful Inspectoratului pentru Situaþii de Urgenþã Neamþ.
La 17.30, militarii ºi drumarii încã luptau cu zãpada ºi viscolul, reuºiserã sã rezolve parþial problema, în sensul cã majoritatea autoturismelor plecaserã. În schimb, foarte multe autovehicule mari încãrcate cu marfã rãmãseserã înþepenite.
„Atît militarii noºtri, cît ºi drumarii se chinuie, de cîteva ore bune, sã descongestioneze traficul, dar parcã am sta degeaba. Aici, parcã ar fi iad. Ninge continuu ºi e viscol, aºa încît nu vezi nimic la cîþiva metri în faþã“, a declarat colonelul Ioan Niþicã.
Mai multe maºini ale firmei „Transmoldavia“ care efectuau curse interjudeþene ºi trebuiau sã treacã prin Girov nu au mai putut circula dupã ora 16. Cursele intrajudeþene de Þibucani, Valea Albã, Rãdeni ºi Tupilaþi au fost, de asemenea, anulate.
Începînd cu ora 16, ºi Serviciul Judeþean de Ambulanþã s-a confruntat cu probleme. O solicitare fãcutã de un bãrbat din Dragomireºti, care avea o crizã acutã de lombo-sciaticã ºi voia sã ajungã la spital, nu a putut fi onoratã, întrucît autosanitara nu putea trece de Girov.

Ninsoarea i-a luat prin surprindere ºi pe tîrgnemþeni
Vremea a oferit surprize „neaºteptate“ locuitorilor urbei de pe malul Ozanei care s-au trezit, dupã cîteva zile de primãvarã, cu lapoviþã ºi ninsoare. De-abia ieºiþi din iarnã, tîrgnemþenii îºi fac calcule pentru încãlzirea locuinþelor, în urmãtoarea perioadã. „Nu este de glumã. Am vãzut cã este cald ºi am zis cã iarna s-a încheiat. Nu mi-am luat lemne, decît atît cît era necesar. Nu m-am aºteptat însã ca, la sfîrºitul lui martie, sã mai avem parte de iarnã. Acum sînt nevoitã sã cumpãr lemne pentru a asigura cãldura în casã“, spune Victor A., de 57 ani, din Tîrgu Neamþ.
De capiriciile vremii sînt nemulþumiþi ºi ºoferii tîrgnemþeni, care au fost nevoiþi sã circule cu vitezã redusã pentru a face faþã ninsorii ºi lapoviþei. Autobuzele n-au avut opreliºti de aceastã naturã.

Articol afisat de 2092 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU, E. COJOCARIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective