Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ploaie de idioþi apeleazã fals la 112

Ploaie de idioþi apeleazã fals la 112

• peste 7.000 de nemþeni au apelat la acest numãr, de multe ori nemotivat

Exasperaþi de numãrul mare de apeluri false fãcute de nemþeni la numãrul unic de urgenþã 112, în cele 7 luni de existenþã a acestui serviciu, poliþiºtii au þinut sã reaminteascã populaþiei importanþa sa. Astfel, potrivit unui comunicat de presã remis de IPJ Neamþ, apelarea abuzivã sau falsã a numãrului 112 constituie contravenþie, amenzile putînd ajunge ºi pînã la 5 milioane de lei. O statisticã întocmitã de oamenii legii demonstreazã cã acest numãr este foarte solicitat de nemþeni, numai în luna februarie înregistrîndu-se 1.067 de apeluri, dintre care 734 venite din mediul urban ºi 333 din rural. Pînã pe 27 martie, la 112 fuseserã primite 1.315 apeluri, dintre care 920 din oraºe, iar restul din comune.
Fãcînd o medie, reiese cã peste 1.000 de nemþeni au apelat, lunar, la acest serviciu, ceea ce înseamnã cã, în cele aproape 7 luni, numãrul acestora a depãºit 7.000. În ultimele 24 de ore, poliþiºtii care lucreazã la dispeceratul serviciului de urgenþã au primit 55 de apeluri, dintre care 17 reclamau diverse tulburãri ale liniºtii ºi ordinii publice, 1 - un accident rutier cu victime, 6 - tamponãri, iar 24 se refereau la diverse alte probleme. În urma acestor apeluri, au fost aplanate 9 stãri conflictuale, aplicate 7 sancþiuni contravenþionale pentru tulburarea liniºtii ºi ordinii publice, iar 6 sesizãri nu s-au confirmat. Sistemul naþional unic pentru apeluri de urgenþã 112, numãr identic cu al tuturor þãrilor membre ale Uniunii Europene, a devenit operaþional la data de 1 septembrie 2005. Poliþiºtii cred cã multe persoane nu ºtiu cã acesta trebuie format doar în situaþii de urgenþã ºi, astfel, se explicã multitudinea apelurilor false sau nesemnificative. 112 este numãrul unic pentru alertarea Poliþiei, Ambulanþei ºi Pompierilor, este gratuit ºi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil. Acest serviciu este deservit de ofiþeri de poliþie care rãspund la apeluri 24 de ore din 24. Ei sînt instruiþi pentru a asista apelanþii, în cazuri de urgenþã, ºi a-i ajuta în cel mai scurt timp posibil. Nemþenii trebuie sã sune la acest numãr atunci cînd au nevoie de intervenþia imediatã a Poliþiei, Ambulanþei sau Pompierilor, cînd au o problemã gravã de sãnãtate, cînd sînt victime sau martori ai infracþiunilor de furt, tîlhãrii sau accidente rutiere grave, cînd casa le-a fost cuprinsã de flãcãri etc. Nemþenii care au probleme minore, precum tamponãrile sau cazurile de tulburare a liniºtii publice trebuie sã sune la poliþie, nefiind necesarã apelarea acestui serviciu. Oamenii legii au calculat cã, la nivelul judeþului, timpul de reacþie (scurs de la primirea apelului, pînã la prezentarea primului poliþist la locul indicat), pentru majoritatea apelurilor, este între 5-10 minute, iar în cazuri extreme, se poate ajunge ºi pînã la 15 minute.

Articol afisat de 1626 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective