Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

ªase pentru Franþa ºi Italia

• din delegaþia care va pleca la Roanne ºi Beinasco fãceau parte cinci reprezentante ale Puterii, ulterior fiind acceptatã ºi o exponentã a PSD • „vreau sã vã spun cã avem ºi noi fete frumoase în PSD“, a declarat ex-primarul Ion Rotaru •

O delegaþie formatã din ºase reprezentante ale Primãriei Piatra Neamþ ºi Consilului Local vor pleca, luna viitoare, în Franþa ºi Italia. Viceprimarul Mihaela Stoica, Elena Boureanu, managerul de proiect al SC Urban, ºi consilierii locali PNL, Irina Hirþe, Elena Boengiu ºi Cornelia Tudorancea, cãrora li se alãturã, mai nou, consilierul local PSD, Tatiana Nica, rãspund unei invitaþii adresate, la sfîrºitul anului trecut, de cãtre primarul oraºului Roanne, Yves Nicolui.
Consilierii locali pietreni au fost de acord cu deplasarea celor ºase persoane, în cadrul ºedinþei de miercuri, 29 martie. Proiectul de hotãrîre iniþial prevedea ca din delegaþie sã facã parte numai cele cinci reprezentante ale Puterii, iar la propunerea consilierului local Ioan Rotaru, fost primar al minicipiului Piatra Neamþ, delegaþia a fost lãrgitã, adãugîndu-i-se încã o persoanã. „Vreau sã vã spun cã avem ºi noi fete frumoase în PSD, ºi ar putea fi luatã ºi din partidul nostru una. O propun pe doamna Tatiana Nica. Gîndiþi-vã cã, atunci cînd mergeam noi în delegaþii, luam ºi de-ai voºtri“, a spus ex-primarul Ion Rotaru. Actualul ºef al executivului, Gheorghe ªtefan, i-a replicat, în primã fazã „sã mai aºtepte pînã le vine rîndul“, dupã care a fost de acord sã supunã la vot amendamentul lui Ion Rotaru. Consilierul PNL Irina Hirþe a spus cã nu mai poate merge nimeni, întrucît autoritãþile din Roanne au precizat cã delegaþia trebuie sã fie compusã din patru sau cinci persoane, aceasta fiind limita de suportabilitate a cheltuielilor cu cazarea ºi masa. La propunerea primarului, fondurile pentru deplasarea Tatianei Nica vor fi suportate din bugetul local, dacã francezii nu vor achita nota de platã integral. Irina Hirþe nu a ratat momentul ºi, în calitate de profesor de limba românã, a þinut sã-i atragã atenþia fostului primar Rotaru cã delegaþia care va pleca în Franþa ºi Italia nu este formatã din „fete“, ci din „doamne“. Tatiana Nica s-a arãta interesatã de aceastã deplasare, spunînd cã este o ºansã de a-ºi lãrgi orizontul de cunoaºtere ºi, fiind vorbitoare de limba francezã, situaþia îi va fi uºoarã printre strãini. Delegaþia pietreanã va ajunge, mai întîi, în oraºul Roanne din Franþa, iar apoi la Beinasco, în Italia. Deplasarea se va face cu un mijloc de transport închiriat. Motivul pentru care cele ºase reprezentante ale autoritãþilor publice merg în Franþa ºi Italia este stabilirea parteneriatelor cu consiliile locale ale celor douã oraºe ºi pãstrarea relaþiilor de colaborare cu reprezentanþii administraþiei din Beinasco. Municipiul Piatra Neamþ s-a înfrãþit cu oraºul Roanne din Franþa în anul 1992.
Un consilier local al Opoziþiei a precizat, înainte de începerea ºedinþei, cã în proiectul de hotãrîre în baza cãruia consilierii ºi-au dat acceptul pentru deplasarea delegaþiei nu este precizat traseul pe care îl au de urmat cele ºase pietrence, susþinînd cã, în felul acesta, ele vor putea profita de ocazie ºi vor vedea frumuseþile din mai multe oraºe, decît cele enunþate.

Articol afisat de 1683 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective