Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 30 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pãrinþi în culmea disperãrii, la maternitate

Pãrinþi în culmea disperãrii, la maternitate

• o femeie care a nãscut, prin cezarianã, acum trei zile, nu a putut afla nimic de la medici despre starea copilului sãu • nou-nãscutul a venit pe lume cu probleme, dar acum este spre bine, iar aceste lucruri le-a aflat numai dupã ce soþul sãu „ºi-a ieºit din pepeni“ în faþa cadrelor medicale • „chiar ºi în România s-a mai deºteptat lumea, dar nu la Piatra Neamþ“, a afirmat ºeful Secþiei Neonatologie •

Maternitatea Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ a fost, ieri, locul desfãºurãrii unui scandal de pominã. Constantin Murariu, a cãrui soþie a nãscut un bãieþel în noaptea de 27 spre 28 martie, a fost extrem de revoltat pentru cã nici el, nici soþia lui nu au ºtiut ce se întîmplã cu copilul lor.
„M-am internat luni, 27 martie, la ora 10, ºi am nãscut luni noaptea, la ora 1.30, prin cezarianã, un bãieþel. Era de gardã domnul doctor Roznovanu. Marþi dimineaþã, am cerut de vreo douã-trei ori sã vãd copilul. Asistentele mi-au spus, iniþial, cã mi-l aduc. Am aºteptat, dar nu a venit nimeni. Dupã-amiazã, m-am ridicat din pat sã merg sã vãd copilul. Atunci, una din asistente mi-a spus cã bãieþelul meu se aflã la etajul IV, la incubator. Cînd am auzit, am început sã plîng. Mi s-a spus sã nu plîng, sã stau liniºtitã, copilul este bine, dar nu mi-l pot aduce. Am coborît, pe la ora 17, sã-l vãd. Acolo nu am gãsit pe nimeni sã-mi spunã ce-i cu el - auzisem cã se adapteazã greu la mediu ºi cã nu respirã singur. M-am dus ºi miercuri dimineaþa sã-l vãd, ºi, la fel, nu am gãsit pe nimeni sã-mi spunã ce-i cu el“, ne-a spus, plîngînd, Maria Murariu.
Disperat, soþul femeii ºi-a ieºit din pepeni ºi a început sã acuze pe toatã lumea. „Nouã ni s-a spus, la început, cã totul e bine, ca acum sã aflãm cã are probleme. «Ãži-a spus doctorul cã bãiatul s-a nãscut cu nota 7? Þi-a spus nu ºtiu ce?!!» Eu am aflat abia dupã 30 de ore de la naºtere cã bãiatul meu are probleme“, a subliniat, revoltat, Constantin Murariu. Bãrbatul, ºofer de TIR, tocmai încheiase o cursã în Italia. A alergat într-un suflet la maternitate, sã-ºi vadã soþia ºi copilul. Soþia a vãzut-o. Copilul, însã, nu.
„Este pentru a 20-a, a 30-a oarã, anul acesta, cînd familia ne reproºeazã nouã, medicilor neonatologi, cã nu comunicãm. Dar nu este vina noastrã cã tatãl nu a fost lãsat sã-ºi vadã copilul. Noi le permitem pãrinþilor sã intre sã-ºi vadã pruncii, sã stea lîngã ei,
sã-i fotografieze, sã-i boteze. Din punctul de vedere al unui medic neonatolog, taþii trebuie sã fie lîngã mame de la naºtere ºi pînã la externare. Ar putea chiar sã urmeze o «Âºcoalã a pãrinþilor», cum se face în Occident. Chiar ºi în România s-a mai deºteptat lumea, dar nu la Piatra Neamþ. Astfel de probleme apar din cauzã cã maternitatea este închisã. Se deschide doar douã ore un gemuleþ. Tatãl nu-ºi vede copilul decît în momentul externãrii“, a afirmat dr. Sorana Iftimia, medicul ºef al Secþiei Neonatologie.
Cît priveºte copilul, starea lui nu a fost bunã, dar merge spre însãnãtoºire. Pãrinþii ar fi putut primi, totuºi, ceva mai multe informaþii despre starea de sãnãtate a nou-nãscutului.
„Este un copil cu o adaptare mai dificilã la mediu, dar este în însãnãtoºire. El s-a nãscut prin cezarianã, cu nota 7: nu a respirat. A fost ventilat, þinut în incubator, oxigenat. Evoluþia lui nu a fost bunã ºi a început tratamentul. Este monitorizat, investigat ºi începe sã aibã semne de ameliorare“, a adãugat dr. Sorana Iftimia. Medicul care a operat-o pe Maria Murariu s-a limitat sã-i spunã acesteia „cã totul e bine“. E drept, copilul merge „spre bine“, iar medicul, probabil, a dorit sã o cruþe pe femeie de detalii care i-ar fi fãcut rãu. Jumãtãþile de adevãr i-au adus pe pãrinþi în pragul disperãrii, determinîndu-i sã porneascã un veritabil rãzboi pentru a afla ce se întîmplã, de fapt, cu copilul lor.

Articol afisat de 1696 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective