Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Punct mort în privatizarea Drupo

• „evaluarea actualã este incompletã, incorectã ºi nu respectã cerinþele din caietul de sarcini“, a declarat Traian Sturzu, unul dintre membrii comisiei de monitorizare a privatizãrii societãþii

Nici dupã întîlnirea de ieri, a consilierilor judeþeni care fac parte din comisia care monitorizeazã procesul de privatizare a Drupo, nu s-a ajuns la o concluzie în ceea ce priveºte corectitudinea evaluãrii realizate de firma condusã de Alberto Kurtian. Membrii comisiei menþionate au contestat, pentru încã o datã, evaluarea realizatã pînã în acest moment, aceasta fiind consideratã incompletã.
La întîlnire a participat ºi reprezentantul firmei de evaluare, dar, nici în urma discuþiilor purtate, consilierii judeþeni nu au fost convinºi cã evaluarea cuprinde toate activele pe care le deþine societatea Drupo. „S-a hotãrît, în cadrul comisiei, ca eu sã fac o adresã societãþii care efectueazã evaluarea, prin care voi solicita ca la toate obiectivele inventariate sã existe fiºe de calcul, fotografii ºi toate datele necesare. Asta doar pentru a putea obþine o valoare corectã. Evaluarea actualã este incompletã, incorectã ºi nu respectã cerinþele din caietul de sarcini“, a declarat Traian Sturzu, unul dintre membrii comisiei care este de profesie ºi lichidator judiciar.
Vasile Babãtã, un al component al grupului de lucru, a declarat cã nu-ºi poate da seama exact cum este fãcutã evaluarea, atît timp cît nu are la bazã calculele la nivelul valorii de piaþã a mijloacelor fixe ºi mobile aflate în patrimoniul acestei societãþi. „Am discutat cu evaluatorii, dar nici acum nu avem certitudinea cã au fost inventariate toate obiectele. Nici nu poate fi vorba de privatizarea acestei societãþi, în cazul în care nu este efectuatã o evaluare care sã reflecte exact ceea ce deþine“, a declarat Vasile Babãtã.
Una dintre opiniile exprimate de o parte a consilierilor a fost legatã ºi de cît de necesarã este privatizarea societãþii de interes judeþean.
„S-a pus ºi problema ca Drupo sã nu se privatizeze, deoarece este o societate strategicã de interes judeþean, singura cu un asemenea obiect de activitate. Eu aº vrea ca forul nemþean sã-ºi pãstreze majoritatea acþiunilor. Se poate vinde o parte, dar nu mai mult de 49%“, a adãugat Traian Sturzu.
Reamintim cã procesul de privatizare al acestei societãþi, al cãrei acþionar majoritar este Consiliul Judeþean Neamþ, ºi care are ca obiect de activitate reabilitarea, întreþinerea ºi modernizarea drumurilor judeþene, a început în vara anului trecut, iar, pînã în acest moment, nu s-a realizat nici mãcar evaluarea corectã a bunurilor. În cazul în care va trebui efectuatã o alta, sã nu uitãm cã aceasta va costa cîteva sute de milioane bune. Din banii contribuabilului.

Articol afisat de 1515 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective