Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Brado Copoț și-a pus „centrul“ în cap

Brado Copoț și-a pus „centrul“ în cap

• în buricul tîrgului, în Piața Ștefan cel Mare din Piatra Neamț, consilierul județean Brado Copoț își face o clădire cu trei etaje • locatarii blocului vecin spun că nu are acordul de vecinătate de la ei și cer oprirea lucrărilor • „am toate actele necesare pentru a construi“, spune consilierul județean, cu actele în mînă •

Locatarii Asociației nr. 4 din Piața Ștefan cel Mare se opun vehement construirii unei clădiri pe care a demarat-o consilierul județean Brado Copoț, în imediata apropiere a blocului C6. Aceasta este situată vizavi de magazinul Unic, în prelungirea Omniasig, și dacă totul va decurce conform planului gîndit de consilierul județean, va fi o clădire cu trei etaje în care își va face sediu nou pentru „Centrul de Afaceri Bradoco SL“.
Astfel, ieri, cînd muncitorii au început să facă primele săpături, mai mulți locatari ai blocului C6 au ieșit în stradă, declarîndu-se împotriva noii construcții. Ei spun că, în conformitate cu legile în vigoare, cel care construiește trebuie să obțină și acordul de vecinătate, adică acceptul locatarilor din imobilul afectat. „Nouă ne-a solicitat acest acord, dar, împreună cu mai mulți vecini din bloc, am adunat semnături și am respins solicitarea celor de la Bradoco. Nu am dat acordul de vecinătate, iar ei, acum, construiesc ilegal“, a declarat Florinel Cotfas, unul dintre locatarii nemulțumiți. Acesta era susținut de mai mulți vecini, printre care și Alexandrina Florea, care a spus că a vorbit despre acest lucru și cu primarul municipiului Piatra Neamț, explicîndu-i că locatarii imobilului nu acceptă ridicarea noii construcții. „I-am spus că nu i-am dat acordul de vecinătate, dar iată că tot se construiește“, a menționat Alexandrina Florea.
Într-o adresă trimisă Consiliului Local Piatra Neamț, locatarii blocului C6 spun că prin executarea lucrărilor în această zonă „se încalcă Codul Civil și Legea 50/1991“. „Construcția acestui imobil obturează, pînă la etajul 4, vederea și iluminatul apartamentelor 35, 36, 39, 43. Aduce atingere la intimitatea familiilor din aceste apartamente, prezintă un real pericol în caz de cutremur, iar pe lîngă toate acestea este total neadecvată locului respectiv“, se menționează în adresa trimisă spre studiu consilierilor. În finalul acesteia, locatarii mai spun că, în cazul în care nu vor avea cîștig de cauză în demersul lor, „se vor constitui parte civilă și vor cere daune morale“.

„Îi dau în judecată“
Proprietarul construcției ce se va ridica pe locul din buricul tîrgului, Brado Copoț, spune că are toate avizele și actele necesare în regulă, aflîndu-se în perfectă legalitate. „Am autorizație de construcție emisă de Primăria Piatra Neamț și am și avizul Consiliului Local. Am pînă și acordul de vecinătate pe care mi l-au dat locatarii și pe care l-au atacat, mai tîrziu, în instanță, dar au pierdut. Am tot ce îmi trebuie pentru a executa această construcție. Dacă cineva crede că are dreptate și mă încurcă, îl voi da în judecată și îi voi cere daune morale. Voi chema Poliția!“, a declarat consilierul județean.
Pentru a afla și o părere avizată asupra acestei spețe, l-am contactat pe Andrei Ignat, inspectorul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Neamț, care a explicat că, de curînd, Consiliul Local Piatra Neamț a aprobat un nou Plan Urbanistic pentru centrul municipiului, care ar putea conține și această construcție. „Atît timp cît lucrările nu afectează o altă construcție învecinată, nu este nevoie de acord de vecinătate. Ceea ce se construiește în centru este, deja, aprobat de Consiliul Local Piatra Neamț și este responsabilitatea lor să verifice. Ca ipoteză, în cazul în care vom primi noi o sesizare, vom face o investigație în cazul respectiv“, a spus Andrei Ignat.

Articol afisat de 1770 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective