Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 17 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mediile din liceu se vor compara cu cele de la bacalaureat

• ministerul a cerut întocmirea de baze de date cu mediile elevilor obþinute în anii de liceu • mãsura a fost luatã pentru a fi mai uºor de sesizat diferenþele nejustificate între media de bacalaureat ºi cea de absolvire •

Ministerul Educaþiei ºi Cercetãrii a solicitat inspectoratelor ºcolare teritoriale sã întocmeascã bazele de date cu mediile elevilor din clasele IX-XII, pentru a fi comparate, apoi, cu rezultatele de la bacalaureat.
„Ministerul Educaþiei ºi Cercetãrii ne-a solicitat baza de date cu mediile elevilor din clasele IX-XII, pentru a le compara cu rezultatele obþinute la bacalaureat“, a precizat profesor Mariana Roºanu, purtãtorul de cuvînt al Inspectoratului ªcolar al judeþului.
Mãsura a fost luatã pentru a fi mai uºor de sesizat diferenþele nejustificat de mari între media de bacalaureat ºi cea de absolvire.
ÃŽn Neamþ, diferenþe evidente între mediile de absolvire, modeste, ºi mediile de la bacalaureat, foarte bune, au fost semnalate în anul 2004. Atunci, prima probã a bacalaureatului a fost promovatã, cu note foarte bune, de toþi candidaþii, peste o treime din cei 3.861 de candidaþi prezenþi la proba oralã de limba ºi literatura românã obþinînd nota 10. Primele rezultate au conturat, în acest fel, un fenomen fãrã precedent în istoria examenului. Trei sferturi dintre candidaþii nemþeni au obþinut medii peste 8 la examenul de bacalaureat din 2004. Dupã centralizarea rezultatelor obþinute în toate judeþele þãrii, Neamþul s-a situat pe locul I, cu un procent foarte mare de promovabilitate, peste 98%, în timp ce media pe þarã a fost de aproximativ 82%. Dintre nemþeni, 40% au avut note între 9 ºi 10. Potrivit rezultatelor, cel mai bine pregãtiþi au fost absolvenþii din Tîrgu Neamþ ºi Roman, unde ponderea elevilor cu medii între 9 ºi 10 a fost de 56%, respectiv 42%. Elevii au reclamat, însã, pe forumul de discuþii al site-ului www.portal.edu.ro, cã în unele centre de examen, pentru ca supraveghetorii sã-i lase pe candidaþi sã se mai „inspire“ la probele scrise, candidaþii adunau dimineaþa cîte 100.000 sau 200.000 de lei fiecare, avînd, astfel, siguranþa cã mai pot sã se uite pe un manual sau sã discute cu colegii, dacã nu ºtiu vreun subiect. ÃŽn alte cazuri, dacã se dorea nota maximã, cotizaþia ajungea la un milion de lei. Dupã aceastã sesiune, cei mai dezamãgiþi au fost candidaþii care au obþinut pe merit notele, care au învãþat pe rupte atît în anii de liceu, cît ºi pentru examen, convinºi cã valoarea ºi munca le vor fi recunoscute, cîndva.

Articol afisat de 1673 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective