Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 17 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mediile din liceu se vor compara cu cele de la bacalaureat

• ministerul a cerut întocmirea de baze de date cu mediile elevilor obținute în anii de liceu • măsura a fost luată pentru a fi mai ușor de sesizat diferențele nejustificate între media de bacalaureat și cea de absolvire •

Ministerul Educației și Cercetării a solicitat inspectoratelor școlare teritoriale să întocmească bazele de date cu mediile elevilor din clasele IX-XII, pentru a fi comparate, apoi, cu rezultatele de la bacalaureat.
„Ministerul Educației și Cercetării ne-a solicitat baza de date cu mediile elevilor din clasele IX-XII, pentru a le compara cu rezultatele obținute la bacalaureat“, a precizat profesor Mariana Roșanu, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Școlar al județului.
Măsura a fost luată pentru a fi mai ușor de sesizat diferențele nejustificat de mari între media de bacalaureat și cea de absolvire.
În Neamț, diferențe evidente între mediile de absolvire, modeste, și mediile de la bacalaureat, foarte bune, au fost semnalate în anul 2004. Atunci, prima probă a bacalaureatului a fost promovată, cu note foarte bune, de toți candidații, peste o treime din cei 3.861 de candidați prezenți la proba orală de limba și literatura română obținînd nota 10. Primele rezultate au conturat, în acest fel, un fenomen fără precedent în istoria examenului. Trei sferturi dintre candidații nemțeni au obținut medii peste 8 la examenul de bacalaureat din 2004. După centralizarea rezultatelor obținute în toate județele țării, Neamțul s-a situat pe locul I, cu un procent foarte mare de promovabilitate, peste 98%, în timp ce media pe țară a fost de aproximativ 82%. Dintre nemțeni, 40% au avut note între 9 și 10. Potrivit rezultatelor, cel mai bine pregătiți au fost absolvenții din Tîrgu Neamț și Roman, unde ponderea elevilor cu medii între 9 și 10 a fost de 56%, respectiv 42%. Elevii au reclamat, însă, pe forumul de discuții al site-ului www.portal.edu.ro, că în unele centre de examen, pentru ca supraveghetorii să-i lase pe candidați să se mai „inspire“ la probele scrise, candidații adunau dimineața cîte 100.000 sau 200.000 de lei fiecare, avînd, astfel, siguranța că mai pot să se uite pe un manual sau să discute cu colegii, dacă nu știu vreun subiect. În alte cazuri, dacă se dorea nota maximă, cotizația ajungea la un milion de lei. După această sesiune, cei mai dezamăgiți au fost candidații care au obținut pe merit notele, care au învățat pe rupte atît în anii de liceu, cît și pentru examen, convinși că valoarea și munca le vor fi recunoscute, cîndva.

Articol afisat de 1250 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective