Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 17 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

(Re)repetarea bacalaureatului, taxată cu 2 milioane de lei

Tinerii care nu au promovat ultimele două sesiuni de bacalaureat în anii anteriori vor plăti, potrivit unei decizii a Ministerului Educației și Cercetării, taxe de pînă la două milioane de lei. „Candidații proveniți din învățămîntul de stat, din promoțiile anterioare, și care au susținut, în anii anteriori, de cel puțin două ori examenul de bacalaureat, se pot înscrie pentru sesiunile examenului de bacalaureat din anul 2006 numai cu achitarea taxei în valoare de 1.852.740 lei vechi“, se arată într-o adresă oficială trimisă tuturor inspectoratelor școlare.
„Elevii care au dat de mai mult de două ori bacalaureatul vor plăti o taxă de aproximativ 1,8 milioane lei. Suma este o taxă totală, pentru întregul examen, și se împarte pe fiecare probă. Dacă elevul, de exemplu, mai are de dat o singură probă, va plăti cuantumul corespunzător acesteia“, a precizat profesor Mariana Roșanu, purtător de cuvînt al Inspectoratului Școlar al județului.
Pînă anul trecut, absolvenții claselor a XII-a care au picat bacalaureatul de cel puțin două ori trebuiau, pentru o a treia înscriere, să plătească o taxă stabilită de inspectoratul școlar teritorial. Diferențele mari între sumele impuse, înregistrate de la un județ la altul, au determinat Ministerul Educației și Cercetării să decidă impunerea unei taxe unitare. Absolvenții claselor a XII-a mai au puține zile pînă la susținerea examenului de bacalaureat. În intervalul 2-12 mai 2006, a avut loc înscrierea candidaților la sesiunea de bacalaureat iunie-iulie 2006. Cursurile pentru clasa a XII-a se vor încheia pe 16 iunie, după care va urma, pe 26 - 27 iunie, proba orală de limba și literatura română - prima a bacalaureatului. Pe 28-29 iunie, se va susține proba orală la limba modernă, iar în 30 iunie-1 iulie, cea de limba și literatura maternă. Probele scrise au fost programate astfel: 3 iulie - limba și literatura română, 4 iulie - limba maternă, 5 iulie - proba obligatorie a profilului, 6 iulie - una la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, 7 iulie - o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare.
Rezultatele se afișează pe 10 iulie, pînă la ora 16.00, după care, pînă la ora 20.00, se pot depune contestațiile. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 14 iulie 2006. Sesiunea de toamnă a bacalaureatului va începe pe 21 august.

Articol afisat de 1275 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective