Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 17 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

(Re)repetarea bacalaureatului, taxatã cu 2 milioane de lei

Tinerii care nu au promovat ultimele douã sesiuni de bacalaureat în anii anteriori vor plãti, potrivit unei decizii a Ministerului Educaþiei ºi Cercetãrii, taxe de pînã la douã milioane de lei. „Candidaþii proveniþi din învãþãmîntul de stat, din promoþiile anterioare, ºi care au susþinut, în anii anteriori, de cel puþin douã ori examenul de bacalaureat, se pot înscrie pentru sesiunile examenului de bacalaureat din anul 2006 numai cu achitarea taxei în valoare de 1.852.740 lei vechi“, se aratã într-o adresã oficialã trimisã tuturor inspectoratelor ºcolare.
„Elevii care au dat de mai mult de douã ori bacalaureatul vor plãti o taxã de aproximativ 1,8 milioane lei. Suma este o taxã totalã, pentru întregul examen, ºi se împarte pe fiecare probã. Dacã elevul, de exemplu, mai are de dat o singurã probã, va plãti cuantumul corespunzãtor acesteia“, a precizat profesor Mariana Roºanu, purtãtor de cuvînt al Inspectoratului ªcolar al judeþului.
Pînã anul trecut, absolvenþii claselor a XII-a care au picat bacalaureatul de cel puþin douã ori trebuiau, pentru o a treia înscriere, sã plãteascã o taxã stabilitã de inspectoratul ºcolar teritorial. Diferenþele mari între sumele impuse, înregistrate de la un judeþ la altul, au determinat Ministerul Educaþiei ºi Cercetãrii sã decidã impunerea unei taxe unitare. Absolvenþii claselor a XII-a mai au puþine zile pînã la susþinerea examenului de bacalaureat. În intervalul 2-12 mai 2006, a avut loc înscrierea candidaþilor la sesiunea de bacalaureat iunie-iulie 2006. Cursurile pentru clasa a XII-a se vor încheia pe 16 iunie, dupã care va urma, pe 26 - 27 iunie, proba oralã de limba ºi literatura românã - prima a bacalaureatului. Pe 28-29 iunie, se va susþine proba oralã la limba modernã, iar în 30 iunie-1 iulie, cea de limba ºi literatura maternã. Probele scrise au fost programate astfel: 3 iulie - limba ºi literatura românã, 4 iulie - limba maternã, 5 iulie - proba obligatorie a profilului, 6 iulie - una la alegere din aria curricularã corespunzãtoare specializãrii, 7 iulie - o probã la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare.
Rezultatele se afiºeazã pe 10 iulie, pînã la ora 16.00, dupã care, pînã la ora 20.00, se pot depune contestaþiile. Afiºarea rezultatelor finale este programatã pentru data de 14 iulie 2006. Sesiunea de toamnã a bacalaureatului va începe pe 21 august.

Articol afisat de 1732 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective