Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 17 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Aceastã victorie este dedicatã romaºcanilor“

„Aceastã victorie este dedicatã romaºcanilor“

• interviu realizat cu Dan Ioan Cãrpuºor, preºedintele Clubului HCM Roman

Reporter: Domnule primar, în calitate de preºedinte al acestui club de handbal feminin, ce a însemnat victoria de astãzi, împotriva liderei, Rulmentul Braºov?
Dan Ioan Cãrpuºor: Este un moment extrem de emoþionant pentru mine ºi pentru toþi cei care au fost alãturi de echipã. Aceastã victorie este dedicatã romaºcanilor, care au investit în echipã ºi au avut încredere în ea. Am demonstrat întregii þãri cã, acolo unde existã bunãvoinþã ºi un management bun, se poate face performanþã. Aceastã victorie este cu atît mai importantã cu cît HCM are cel mai mic buget din primele 10 echipe clasate. Am reuºit, cu bani puþini, sã ajungem în cupele europene. Este cea mai mare victorie a unui sport de echipã, din istoria Romanului.
Rep.: Aþi crezut, la începutul campionatului, cã veþi ajunge la aceastã performanþã?
D.I.C.: Absolut niciodatã nu am crezut, mai ales la începutul campionatului, cã vom ajunge la acest nivel, pentru cã eram o echipã care a fãcut sport cu bani foarte puþini ºi am ºtiut cã, în cupele europene, cheltuielile sînt foarte mari. Ba, mai mult, am plecat de la premisa cã trebuie sã facem tot posibilul sã nu retrogradãm. Încetul cu încetul, clãdind o echipã fãrã vedete, care a trãit ca într-o familie, ne-am dat seama cã putem sã facem performanþã la vîrf ºi cã avem valoare. Cu modestie, mare atenþie ºi nopþi pierdute, am reuºit sã facem acest lucru. Ce trebuie sã remarc, ºi nu pot sã trec peste acest moment, este cã am avut efectiv inspiraþia, deoarece noi nu ne-am priceput la handbal, sã aducem un antrenor de mare valoare, profesorul Liviu Paraschiv. Acesta este ºi o persoanã de un mare calibru moral, lucru care, în sport, este foarte greu de gãsit. Antrenorul a reuºit sã clãdeascã echipa ºi, cu sprijinul conducerii ºi al Consiliului Local, ne-a adus mari satisfacþii.
Rep.: Ce înseamnã pentru HCM ºi pentru Roman, participarea în Cupa Challenge, mai ales din punct de vedere financiar?
D.I.C.: Avem o strategie pentru anul viitor, atunci cînd, efectiv, vom participa în cupã, unde cheltuielile vor fi de ordinul zecilor de mii de euro. Dacã vom avea ghinionul de a cãdea, prin tragere la sorþi, cu o echipã de la marginea continentului, ne va costa circa 30.000 de euro manºa. Ne-am propus, ca obiectiv, sã trecem în turul al II-lea, iar, pentru a face acest lucru, o parte din bani vor fi alocaþi la rectificarea de buget, în iulie, dar vom apela ºi la oamenii de afaceri, ce au fost alãturi de noi, încã de la începutul campionatului.
Rep.: Care este echipa „din umbrã“, care a pus umãrul la reuºita din acest campionat?
D.I.C.: ÃŽn faþã se vede ceva, iar în spate sînt cei care fac posibil acest lucru, fãrã de care nu ar exista performanþã. Pe lîngã oamenii de afaceri, de echipa HCM mai sînt legaþi secretarul Primãriei, Gheorghe Carnariu, directorul economic Mihai Plaii, omul de afaceri Titi Munteanu, care este foarte apropiat de echipã ºi care este un fel de „Jolly Joker“ ºi, nu în ultimul rînd, Dorel Sanie, consilierul sportiv. Dar, pînã la urmã, artizanele principale sînt fetele, deosebit de talentate, care au înþeles cã vedetismul poate fi lãsat deoparte ºi cã echipa primeazã.
Rep.: Vã gîndiþi ca, ºi pe viitor, sã apelaþi tot la serviciile profesorului Liviu Paraschiv?
D.I.C.: Profesorul Liviu Paraschiv ºi-a manifestat dorinþa de a continua alãturi de HCM, mai ales cã avem, în prezent, un nou obiectiv ºi, poate, dacã tragerile la sorþi ne vor fi favorabile, s-ar putea sã sperãm chiar la locuri superioare în aceastã cupã.
FOTO: Dan Ioan Cãrpuºor, alãturi de echipa care a deschis porþile Europei

Articol afisat de 1623 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A consemnat Dumitru IUªTIUC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective