Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 17 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Luminiþa Huþupan, a doua în lume în 2005

Luminiþa Huþupan, a doua în lume în 2005

• pietreanca a fost votatã de 21,01 % din cei care au accesat site-ul Federaþiei Internaþionale de Handbal • Valentina Elisei a terminat pe locul III • cîºtigãtoare este unguroaica Anita Göerbicz •

Luminiþa Huþupan - Dinu a fost aleasã pe locul II în clasamentul celor mai bune jucãtoare de handbal din lume, în urma voturilor iubitorilor de handbal pe site-ul oficial al Federaþiei Internaþionale de Handbal. Jucãtoarea originarã din Piatra Neamþ a cîºtigat titlul de vicecampioanã mondialã în 2005, în Rusia, cu naþionala României, iar specialiºtii au ales-o atunci drept cea mai bunã portãriþã a întrecerii. A intrat în cursa pentru „cea mai bunã jucãtoare a lumii“ alãturi de toate celelalte ºase handbaliste alese în Rusia în echipa idealã: Valentina Neli Ardean Elisei (România), Anita Göerbicz (Ungaria), Pearl van der Wissel (Olanda), Liudmila Bodnieva (Rusia), Grit Jurack (Germania), Sun-Hee Woo (Coreea de Sud). „Este un vot subiectiv. Fiecare om în parte vede evoluþia jucãtoarelor în felul propriu. Luminiþa Huþupan este cea mai bunã portãriþã a lumii ºi asta conteazã cel mai mult. Trebuie felicitatã ºi respectatã pentru tot ceea ce a fãcut pentru handbalul românesc ºi cel pietrean“, a declarat Dan Valentin, antrenorul cu care a lucrat la echipa de senioare din Piatra Neamþ.
Una dintre colegele Luminiþei Huþupan-Dinu, o altã pietreancã medaliatã cu bronz la mondialul din Rusia, Ana Maria Lazer, a precizat cã se bucurã mult de aceastã performanþã a portãriþei care va veni la Oltchim Rîmnicu Vîlcea. „Luminiþa ar fi meritat locul I dupã o carierã lungã atît la nivel de echipa naþionalã, cît ºi la cluburile din Europa la care a jucat. Aº fi dorit tare mult sã cîºtige. Mã bucur însã cã douã colege ale mele au urcat pe aceste poziþii în clasamentul mondial ºi le felicit din suflet“, a declarat Ana Maria Lazer, care este colegã la echipa de club cu cea care a fost votatã drept jucãtoarea anului 2005, Anita Göerbicz. „Anita este o fatã muncitoare, care nu se dã niciodatã deoparte în momentul în care i se cere ceva. Arareori problemele medicale o împiedicã sã participe la antrenamente. Anita are mulþi admiratori în lume ºi meritã acest titlu“, a mai spus jucãtoarea descoperitã de profesoara Luminiþa Ciocîrlan. Procentele pentru fiecare jucãtoare care au luptat pentru titlul de cea mai bunã handbalistã a anului 2005 sînt urmãtoarele: 1. Anita Goerbicz (Ungaria) - 42,75%; 2. Luminiþa Huþupan-Dinu (România) - 21,01%; 3. Valentina Neli Ardean Elisei (România) - 17,44%; 4. Pearl van der Wissel (Olanda) - 5,21%; 5. Liudmila Bodnieva (Rusia) - 4.89%; 6. Grit Jurack (Germania) - 3,80%; 7. Sun-Hee Woo (Coreea de Sud) - 2.29%. Pentru alte jucãtoare s-au adunat 2,61% din voturi. De menþionat cã titlul de cea mai bunã handbalistã a lumii în 2004 a fost obþinut de o altã jucãtoare din Ungaria, Anita Kulcsar, care a murit însã în 2005 într-un accident rutier.
În topul celor mai buni handbaliºti din lume s-a instalat pentru un sezon sîrbu Arpad Sterbik, cu 22,50%, urmat de doi croaþi, Ivano Balic, cu 21,14%, ºi Mirza Dzomba, cu 17,20%. Clasamentul este continuat de Mateo Garalda (Spania) - 13,47%, Wissem Hmam (Tunisia) - 8,46%, Eduard Kokcharov (Rusia) - 7.57%, David Juricek (Cehia) - 3,93%, alþi handbaliºti primind 5,74% din voturile exprimate.
FOTO: Luminiþa Huþupan a început handbalul la Piatra Neamþ

Articol afisat de 3207 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective