Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Din puºcãrie, în puºcãrie

• un recidivist, cu multiple condamnãri la activ, ºi-a ucis în bãtaie concubina • tînãra de doar 21 de ani a murit în drum spre Clinica de Neurochirurgie Iaºi • acesta avea în întreþinere un copil de 11 luni • desele scandaluri între cei doi erau alimentate de suspiciunea cã femeia l-ar fi îmbolnãvit de sifilis pe fãptaº •

O faptã de o violenþã extremã, produsã pe fondul consumului exagerat de bãuturi alcoolice, a avut loc de sãrbãtoarea Sfinþilor Constantin ºi Elena, duminicã, 21 mai, în comuna Cordun. Un recidivist, care are la activ condamnãri succesive ce depãºesc 20 ani, ºi-a ucis în bãtaie concubina de numai 21 de ani. Ieri, Ioan Costel Gosav, de 37 de ani, din localitatea menþionatã, a fost reþinut de procurorii Parchetului Judeþean Neamþ, iar dupã audieri a fost trimis în faþa instanþei de judecatã cu propunere de arestare preventivã, sub acuzaþia de omor. De menþionat este faptul cã victima agresiunii, de o ferocitate ieºitã din comun, a fost concubina autorului, Manuela Mihaela Scutaru, de 21 de ani, din aceeaºi localitate. Cei doi erau în relaþie de concubinaj de mai mulþi ani ºi locuiau, împreunã, la pãrinþii lui Gosav. Duminicã, acasã la agresor s-a încins o mare petrecere, atît el, cît ºi pãrinþii sãi - tatãl fiind Constantin, iar mama, Elena - sãrbãtorindu-ºi onomastica. S-au consumat cantitãþi apreciabile de bãuturi alcoolice, iar, dupã- amiazã, între cei doi a izbucnit scandalul. Se pare cã divergenþele lor ar fi pornit de la suspiciunea cã femeia l-ar fi îmbolnãvit de sifilis. Gosav a executat o pedeapsã privativã de libertate de 5 ani de închisoare, pentru infracþiunea de vãtãmare corporalã gravã, ºi a fost eliberat din penitenciar la finele anului trecut. Cum a revenit acasã, a reluat relaþia cu tînãra ºi, în scurt timp, s-a îmbolnãvit de sifilis. De la acest lucru, între cei doi izbucneau, tot mai des, scandaluri. Furia învinuitului s-a dezlãnþuit duminicã, iar, pentru început, acuzatul i-a aplicat o corecþie, de faþã cu toatã lumea, lovind-o în mod repetat cu pumnii ºi cu picioarele, la nimerealã, peste tot corpul. Ulterior, s-au retras în casã, s-au mai certat o vreme, dupã care s-au luat, din nou, la bãtaie. „La un moment dat, în locuinþã a intrat un vecin care l-a vãzut pe autor cum o izbea pe victimã cu capul de ciment. A intervenit, dar fãrã succes, ºi a trebuit sã cheme pãrinþii tinerei, pentru a o scoate din mîinile lui Gosav. Pe parcursul audierilor, fãptuitorul a recunoscut în detaliu cum au avut loc faptele, cu menþiunea cã, spre final, nu mai ºtie ce s-a întîmplat, deoarece era într-o stare bahicã avansatã. El a fost reþinut ºi a fost prezentat instanþei de judecatã, cu propunere de arestare preventivã pentru infracþiunea de omor. Acesta este recidivist ºi are la activ multiple condamnãri care însumeazã, în total, peste 20 ani“, a declarat Alexandru Togan, procuror criminalist în cadrul Parchetului Judeþean Neamþ. Pentru cã victima intrase, deja, în stare de comã, cei prezenþi au alertat ambulanþa, iar victima a fost transportatã de urgenþã la Spitalul Roman. Datoritã leziunilor grave suferite, dar ºi a faptului cã era în stare de comã profundã, femeia a fost trimisã la Iaºi. ÃŽnainte însã de a ajunge la destinaþie, la Clinica de Neurochirurgie, femeia a decedat.
„Am fost anunþatã cã fata mea a fost bãtutã crunt ºi, cînd am ajuns la locuinþa lor, am vãzut sînge peste tot, iar în casã am dat peste Costel. L-am întrebat ce a fãcut, iar el mi-a rãspuns «am omorît-o». A fost chematã Salvarea, dar era prea tîrziu, toatã lumea spunea cã «nu mai scapã», în ce hal o lovise, mai ales peste cap. Nu am fost de acord, de la început, cu relaþia dintre ei, mai ales cã ºtiam cã el are mai multe zile de puºcãrie decît de libertate. Acum, ce sã facem? A rãmas fãrã mamã un copilaº de nici un an... Despre posibilitatea cã ar fi fost însãrcinatã din nou, cum spun rudele lui, ea nu mi-a zis nimic. Mare nenorocire s-a abãtut asupra noastrã“, a spus, cu ochii în lacrimi, Dorina Scutaru, mama victimei.
Povestea tragicã de iubire a început în urmã cu cîþiva ani, cu o serie de „pauze“, în care Costel Gosav a stat în puºcãrie. ÃŽn timpul ultimei condamnãri, însã, lucrurile pãreau sã ia o turnurã neaºteptatã, întrucît Manuela Mihaela s-a cãsãtorit cu un tînãr din comuna Dulceºti. Divorþul a fost, însã, iminent, în momentul în care Gosav s-a liberat, în noiembrie anul trecut, fata reluînd imediat relaþia de concubinaj cu el, dar crescîndu-ºi, în continuare, copilul. Pe de altã parte, de menþionat cã bebeluºul nu a fost conceput de victimã nici cu soþul legitim, nici cu ucigaºul.
În faþa reporterilor, învinuitul a refuzat sã facã vreo declaraþie despre modul în care ºi-a ucis consoarta. Nenumãratele condamnãri pe care le-a suferit, pînã acum, sînt în special pentru fapte de furt calificat, unde a adunat circa 10 ani de închisoare, mai are o condamnare de 7 ani pentru tîlhãrie ºi una de 5 ani pentru vãtãmare corporalã gravã, adicã 22 de ani de detenþie. Ultima datã, a fost condamnat de judecãtori pentru vãtãmarea corporalã ºi s-a eliberat din penitenciar în noiembrie 2005. Învinuitul nu are în întreþinere minori. Dacã va fi gãsit vinovat de sãvîrºirea infracþiunii de omor, Gosav riscã pînã la 20 de ani de închisoare.

Articol afisat de 1762 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, M. VASILACHE, T. CIOBOTARIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective