Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 23 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Amputările“ de paturi, bătute-n cuie

• Spitalul Roman va rămîne fără 137 de paturi, Spitalul Județean fără 70 iar Centrul de Sănătate Ceahlău fără 25 • conducerea DSP a solicitat transformarea unității din Ceahlău în unitate medico-socială •

Direcția de Sănătate Publică Neamț a reușit să definitiveze situația privind restructurarea sistemului sanitar din județ, în sensul rentabilizării activității unităților cu paturi. Cum analiza indicatorilor medico-economici la nivelul secțiilor spitalelor nemțene a arătat clar că există secții care nu prea au eficiență, singura cale de rentabilizare, sugerată de altfel și de către reprezentanții Ministerului Sănătății, s-a dovedit a fi reducerea de paturi. După mai multe discuții și întîlniri dintre conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, autoritățile județene și conducerea Spitalului Municipal Roman, aceasta din urmă a înțeles că, deși se opune cu tărie diminuării numărului de paturi, nu există altă cale ca unitatea să își echlibreze foarte bine cheltuielile și să își drămuiască bugetul, și așa insuficient, care i-a fost repartizat de Casa de Asigurări de Sănătate Neamț. Astfel, analizînd foarte critic, dar obiectiv, indicatorii medico-economici ai secțiilor unității, reprezentanții DSP Neamț și ai Spitalului Roman au decis reducerea numărului de paturi cu 137, astfel că unitatea va avea, de la 827 de paturi, doar 690. Conform precizărilor făcute de către doctor Constantin Nanu, director al DSP Neamț, fiecare secție a acestei unități sanitare a fost afectată de diminuarea spațiilor de cazare.
În afară de Spitalul Roman, au mai fost reduse 70 de paturi de la Spitalul Județean de Urgență Neamț și 25 la Centrul de Sănătate Ceahlău. Celelalte unități au rămas cu același număr de paturi: Spitalul Tîrgu Neamț cu 279 de paturi, Spitalul Bicaz cu 125, Spitalul Orășenesc Roznov cu 60, Spitalul de Pneumologie Bisericani - 370, iar Spitalul de boli psihice Gîdinți 120. Dat fiind faptul că spațiul unde funcționează Spitalul Gîdinți a fost revendicat de proprietar, unitatea va funcționa curînd într-un alt spațiu din municipiul Roman, care va fi ales în funcție de finanțarea pe care o va pune la dispoziție Ministerul Sănătății.
De asemenea, conducerea DSP Neamț a întocmit și înaintat Ministerului Sănătății o documentație prin care solicită transformarea Centrului de Sănătate Ceahlău în unitate medico-socială. Astfel, conducerea DSP consideră că schimbarea structurii acestei unități poate fi considerată tot o reducere de paturi, mai exact cu 25 de paturi, cîte numără acum acest spital. Ieri, doctorul Constantin Nanu, directorul DSP Neamț, a prezentat prefectului Toader Mocanu propunerile de reorganizare a unităților sanitare din județ.
„Domnul prefect și-a dat acordul față de aceste propuneri ale directorilor de spitale care au fost avizate de DSP, a semnat și dumnealui materialul întocmit, după care acesta a fost trimis la Ministerul Sănătății. Urmează ca domnul ministru să analizeze datele trimise de noi, dacă este de acord cu ele ne va comunica, iar dacă nu, vom fi chemați la București și ni se spune cum trebuie să procedăm pentru ca unitățile spitalicești din județ să își sporească eficiența și rentabilitatea“, a declarat șeful DSP Neamț.

Articol afisat de 1104 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective