Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 23 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Directorii spitalelor vor fi demiºi

• pînã la 28 mai, conducerea DSP trebuie sã demitã directorii generali ºi economici ai spitalelor din judeþ ºi sã numeascã interimari • provizoratul poate fi asigurat fie de aceiaºi directori, fie de alþii • noii manageri nu mai pot desfãºura activitate medicalã • „atunci cînd am dat la facultate, am vrut sã fiu medic, nu director“, a declarat Stelian Ghiþã, directorul Spitalului de Urgenþã Neamþ •

Directorii generali ºi economici ai celor opt spitale din judeþ vor fi demiºi, sãptãmîna aceasta, de cãtre conducerea Direcþiei de Sãnãtare Publicã Neamþ, urmînd ca, pînã la 1 iunie, tot aceasta sã numeascã directori interimari la respectivele instituþii. Aceste mãsuri vor fi aplicate în conformitate cu prevederile recent apãrutei Legi a reformei sanitare, unde se aratã cã demiterile trebuie fãcute pînã la 28 mai.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Constantin Nanu, director general al Direcþiei de Sãnãtate Publicã, la unele unitãþi nu este exclus ca interimatul sã fie asigurat de aceiaºi directori, iar la altele este posibil sã aparã schimbãri. Una dintre unitãþile unde directorul va fi schimbat este Spitalul Municipal Roman. Cu aproximativ o lunã în urmã, acesta ºi-a înaintat demisia, declarîndu-se nemulþumit de bugetul alocat de Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ pe anul în curs.
Într-un interval de trei-ºase luni, Ministerul Sãnãtãþii va organiza concurs pentru ocuparea posturilor de director general, respectiv, director economic. Dupã ocuparea posturilor, ministrul sãnãtãþii va valida concursul ºi va numi noii manageri ai spitalelor.
La concurs se poate prezenta orice persoanã cu studii superioare care doreºte sã se implice în conducerea unei unitãþi sanitare cu paturi. În afarã de faptul cã este necesar sã treacã de probele concursului, persoanele care vor sã devinã directori trebuie sã aibã competenþã în management sanitar. Conform precizãrilor fãcute de cãtre conducerea DSP Neamþ, la ora actualã, nici unul dintre directorii spitalelor nemþene nu au competenþã în management sanitar, doar cel mult cursuri de acest fel. Dar, cei care vor dori sã îºi perfecteze aceste studii au posibilitatea sã o facã la recent înfiinþatul Institut de Management Sanitar.
Un lucru este cert, conform noii Legi a reformei sanitare, managerul de spital nu mai poate desfãºura activitate medicalã, fiind obligat sã se ocupe în exclusivitate de managementul unitãþii pe care o conduce. Aceeaºi lege prevede înlocuirea consiliilor de administraþie cu consilii consultative care vor fi alcãtuite din doi reprezentanþi ai DSP Neamþ, doi reprezentanþi ai Consiliului Judeþean, respectiv, ai primãriilor din localitãþile unde fiinþeazã spitalul, doi reprezentanþi ai oamenilor de afaceri ºi managerul unitãþii. Un astfel de consiliu consultativ va avea, de acum încolo, ºi Serviciul Judeþean de Ambulanþã Neamþ.
Referindu-se la prevederea Legii spitalelor, conform cãreia un manager de spital nu mai poate desfãºura ºi activitate medicalã, doctorul Stelian Ghiþã, director general al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ a declarat: „Dupã cum am spus în mai multe rînduri, într-o astfel de situaþie, decizia mea nu poate fi decît aceea de a renunþa la funcþia de conducere, în favoarea profesãrii medicinei. Atunci cînd am dat la facultate, am vrut sã fiu medic, nu director, iar, în timp, profesia mi-a dat foarte multe satisfacþii, care nu se pot compara cu nimic“.

Articol afisat de 1598 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective