Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 23 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Directorii spitalelor vor fi demiși

• pînă la 28 mai, conducerea DSP trebuie să demită directorii generali și economici ai spitalelor din județ și să numească interimari • provizoratul poate fi asigurat fie de aceiași directori, fie de alții • noii manageri nu mai pot desfășura activitate medicală • „atunci cînd am dat la facultate, am vrut să fiu medic, nu director“, a declarat Stelian Ghiță, directorul Spitalului de Urgență Neamț •

Directorii generali și economici ai celor opt spitale din județ vor fi demiși, săptămîna aceasta, de către conducerea Direcției de Sănătare Publică Neamț, urmînd ca, pînă la 1 iunie, tot aceasta să numească directori interimari la respectivele instituții. Aceste măsuri vor fi aplicate în conformitate cu prevederile recent apărutei Legi a reformei sanitare, unde se arată că demiterile trebuie făcute pînă la 28 mai.
Potrivit precizărilor făcute de către doctorul Constantin Nanu, director general al Direcției de Sănătate Publică, la unele unități nu este exclus ca interimatul să fie asigurat de aceiași directori, iar la altele este posibil să apară schimbări. Una dintre unitățile unde directorul va fi schimbat este Spitalul Municipal Roman. Cu aproximativ o lună în urmă, acesta și-a înaintat demisia, declarîndu-se nemulțumit de bugetul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate Neamț pe anul în curs.
Într-un interval de trei-șase luni, Ministerul Sănătății va organiza concurs pentru ocuparea posturilor de director general, respectiv, director economic. După ocuparea posturilor, ministrul sănătății va valida concursul și va numi noii manageri ai spitalelor.
La concurs se poate prezenta orice persoană cu studii superioare care dorește să se implice în conducerea unei unități sanitare cu paturi. În afară de faptul că este necesar să treacă de probele concursului, persoanele care vor să devină directori trebuie să aibă competență în management sanitar. Conform precizărilor făcute de către conducerea DSP Neamț, la ora actuală, nici unul dintre directorii spitalelor nemțene nu au competență în management sanitar, doar cel mult cursuri de acest fel. Dar, cei care vor dori să își perfecteze aceste studii au posibilitatea să o facă la recent înființatul Institut de Management Sanitar.
Un lucru este cert, conform noii Legi a reformei sanitare, managerul de spital nu mai poate desfășura activitate medicală, fiind obligat să se ocupe în exclusivitate de managementul unității pe care o conduce. Aceeași lege prevede înlocuirea consiliilor de administrație cu consilii consultative care vor fi alcătuite din doi reprezentanți ai DSP Neamț, doi reprezentanți ai Consiliului Județean, respectiv, ai primăriilor din localitățile unde ființează spitalul, doi reprezentanți ai oamenilor de afaceri și managerul unității. Un astfel de consiliu consultativ va avea, de acum încolo, și Serviciul Județean de Ambulanță Neamț.
Referindu-se la prevederea Legii spitalelor, conform căreia un manager de spital nu mai poate desfășura și activitate medicală, doctorul Stelian Ghiță, director general al Spitalului Județean de Urgență Neamț a declarat: „După cum am spus în mai multe rînduri, într-o astfel de situație, decizia mea nu poate fi decît aceea de a renunța la funcția de conducere, în favoarea profesării medicinei. Atunci cînd am dat la facultate, am vrut să fiu medic, nu director, iar, în timp, profesia mi-a dat foarte multe satisfacții, care nu se pot compara cu nimic“.

Articol afisat de 1179 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective