Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Aproape 50 de nemþeni fac tratament cu Tamiflu

Aproape 50 de nemþeni fac tratament cu Tamiflu

• medicamentul este administrat profilactic pentru cei care au intervenit în focarul de gripã aviarã de la Trifeºti

Apariþia unui focar de gripã aviarã în judeþul Neamþ a impus, ca mãsurã de prevenire a contactãrii virusului H5N1 de cãtre oameni, administrarea profilacticã a tratamentului cu Tamiflu, în cazul persoanelor care, prin natura meseriei, au participat la investigarea ºi confirmarea cazurilor, ori au mers în focar ºi au participat la strîngerea ºi sacrificarea pãsãrilor bolnave.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctor Cecilia Gafencu, director al Departamentului Medicinã Preventivã din cadrul Direcþiei de Sãnãtate Publicã Neamþ, 48 de nemþeni fac, la ora actualã, tratament cu Tamiflu, în scop profilactic. Astfel, fiecãrei persoane i se administreazã cîte o capsulã pe zi, timp de o sãptãmînã. În scop curativ, acesta se administreazã timp de cinci zile, de îndatã ce o persoanã a fost diagnosticatã cu gripã aviarã, ori la cel mult 48 de ore de la apariþia simptomelor bolii (febrã, frison, dureri musculare, tuse, dificultãþi în respiraþie, iar dupã trei zile, apariþia unei bronhopneumonii grave). În cazul unui focar familial, medicamentul trebuie administrat timp de ºapte zile, în acest fel se reduce simptomatologia clinicã ºi se îndepãrteazã riscul apariþiei complicaþiilor. Medicamentul prezintã avantajul cã poate fi administrat atît copiilor, cît ºi adulþilor, fiind capsulat în concentraþii diferite ºi nu are efecte secundare. Foarte rar pot apãrea fenomene digestive, de genul greþei ºi senzaþiilor de vomã.
În loc de Tamiflu, se mai pot administra Seltamivir sau Zanamivir, antivirale cu acelaºi efect, dar care nu poate fi administrat decît persoanelor mai mari de 13 ani.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Valentin Goga, ºeful secþiei Contagioase din cadrul Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, Tamiflu este medicamentul care se administreazã cu succes ºi în cazul gripei umane.
„De altfel, virusul gripei aviare este o mutaþie a virusului gripal uman, iar transmiterea de la pasãre la om se face printr-un intermediar care, de cele mai multe ori, este porcul, dar mai poate fi ºi o pasãre sãlbaticã. Transmiterea de la om la om nu a fost confirmatã, pînã acum. Riscul apariþiei gripei aviare la om ºi a unei pandemii este crescut atunci cînd virusul H5N1 este contactat de o persoanã care are gripã umanã sau se aflã în perioada de incubaþie a acesteia. Vaccinarea antigripalã, în cele mai multe cazuri, poate reduce riscul apariþiei gripei aviare, dar se poate întîmpla ca boala sã aparã chiar în cazul unei persoane care a fost imunizatã împotriva gripei“, a declarat doctorul Valentin Goga, ºeful secþiei Contagioase a Spitalului Judeþean Neamþ.

Articol afisat de 1716 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective