Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Blat“ în numele Domnului?

• formaþia Voinþa Ion Creangã acuzã observatorul ºi arbitrii meciului pierdut în Cupa României, în faþa echipei Seminarului Franciscan, cã au „trîntit“ partida • reclamaþia este plinã de acuzaþii „bizare“, inclusiv de „protocoale cu whisky ºi vin“ • cei acuzaþi „îºi fac cruce“, auzind asemenea „vorbe“ •

Formaþia de fotbal divizionarã D, a Seminarului Franciscan Roman, a fost acuzatã, de reprezentanþii echipei Voinþa Ion Creangã, cã a „blãtuit“ meciul disputat între cele douã cluburi, miercuri, 14 iunie, în Cupa României, cu largul concurs al observatorului ºi arbitrului partidei. De menþionat cã întîlnirea, începutã la ora 17, pe terenul instituþiei de învãþãmînt teologic, s-a încheiat cu scorul de 3-2 (2-2), dupã ce oaspeþii au condus cu 2-0 ºi, apoi, au avut doi jucãtori eliminaþi. Antrenorii Gheorghe Leonte ºi Costel Borcilã au emis un comunicat, în care au afirmat cã: „miercuri, în Cupa României, a avut loc meciul Voinþa Ion Creangã cu echipa Franciscana Roman, unde, aºa cum se întîmplã în Divizia A a þãrii, observatorul ºi cu arbitrul, în loc sã lase sã se joace fotbal de plãcere, au fãcut fotbal de interes“. Reprezentanþii clubului din comuna limitrofã Romanului au lansat, în primul rînd, acuzaþii referitoare la planificarea întîlnirii, fãcutã pentru ei cu doar douã zile înainte, în timp ce adversarii nici mãcar nu ar fi jucat în meciuri preliminare. ÃŽn plus, conducerea „Voinþei“ a mai declarat cã observatorul Nicolae Zaharia ºi-ar fi depãºit atribuþiunile, ameninþîndu-i jucãtorii ºi, în plus, la partidã nu ar fi fost prezent nici un poliþist sau jandarm. ÃŽn fine, formaþia din Ion Creangã a reclamat cã franciscanii au introdus, în primul „11“, doi fotbaliºti legitimaþi la Recolta Icuºeºti, ceea ce i-a determinat sã facã o contestaþie la Asociaþia Judeþeanã de Fotbal, demers respins. „Deliciul“ acuzaþiilor a fost dat de afirmaþia cã brigada ºi observatorul ar fi beneficiat de un „protocol“ cu whisky ºi trei feluri de vin.

Jucãtori, ce-i drept, fãrã drept la... „Franciscana“

Observatorul meciului, Nicolae Zaharia, a respins categoric acuzele aduse, însã a recunoscut cã doi jucãtori ai formaþiei Recolta Icuºeºti, desfiinþatã toamna trecutã, au jucat pentru Seminarul Franciscan, fãrã a avea dreptul. Chiar ºi aºa, contestaþia celor de la Ion Creangã a fost respinsã, întrucît a fost fãcutã dupã meci, nu înainte, „cum cere Regulamentul“. „Regulamentul spune cã, dacã nu se poate deplasa un poliþist sau un agent de pazã, gazdele îºi vor asuma rãspunderea lucrurilor petrecute în timpul ºi în pauza meciului. Am chemat amîndouã echipele la margine, pentru a le avertiza, la modul general, cã atît brigada de arbitri, cît ºi eu dorim un meci liniºtit, fãrã evenimente. De asemenea, am atenþionat, e adevãrat, un jucãtor de la echipa Voinþa, pentru cã, acum patru etape, la Ion Creangã, a pus probleme ºi, cu vorbã bunã, i-am explicat cã data trecutã l-am iertat pentru proteste ºi comportament. Acestea sînt, cred, cuvintele ce se presupune a fi «ameninþãri». Este adevãrat cã echipa franciscanilor a jucat cu doi fotbaliºti din echipa localitãþii Icuºeºti, dar formaþia de acolo s-a desfiinþat. Avînd în vedere cã aceºti jucãtori nu au fost relegitimaþi la clubul franciscanilor ºi faptul cã ei au jucat «pe tabel», adicã jucãtori înºiruiþi pe un tabel, cu o pozã ºi fiºã medicalã, pentru Cupa României, nu au existat probleme. Ei nu sînt legitimaþi la Franciscana, iar, de astãzi înainte, nu mai au dreptul de a juca la franciscani, iar regulamentul spune clar cã rezultatul rãmîne cel de pe teren. Contestaþia trebuia depusã înainte de joc, nu dupã. Acest fapt i-a adus contestaþiei invaliditatea“, a menþionat Nicolae Zaharia. Legat de „protocoale“, acesta a menþionat: „Hai domnule sã fim serioºi! Ce protocoale pot sã aducã preoþii? Doamne fereºte, Doamne fereºte, astea sînt lucruri penibile chiar. κi permit ei aºa ceva? Au o ordine acolo ºi o disciplinã, încît merg în vîrful picioarelor. Beau ei whisky? Ce dracu'!“, a declarat Nicolae Zaharia. Preºedintele Asociaþiei Judeþene de Fotbal Neamþ a menþionat cã este suprins de astfel de acuze, dar cã nu cunoaºte în amãnunt „datele problemei“ întrucît nu i-a parvenit, încã, raportul observatorului. „Ce sã vã spun? Eu nu am avut cunoºtinþã despre toate acuzaþiile astea ºi nici nu am primit raport de observare a jocului, pentru a-mi face o pãrere. Dacã erau evenimentele, eram automat avertizat pentru cã observatorul are obligaþia de a anunþa prin acel raport sau telefonic. Personal, nu cred cã aspectele contestate de Voinþa Ion Creangã au un temei real, însã vom verifica ºi vom lua mãsurile legale ce se impun, în astfel de cazuri. ªtiþi cum e, cînd e vorba sã ne facem rãu sîntem mari maeºtri, de altfel, cum sîntem noi, moldovenii“, a declarat Costin Toma, preºedintele Asociaþiei Judeþene de Fotbal, Neamþ.

Situaþie jenantã

Amuzat de situaþie ºi de „ambiþia adversarilor“, preotul Emilian Cãtãlin, directorul Seminarului Franciscan Roman, a þinut sã precizeze cã formaþia din subordinea sa a evoluat numai din plãcerea jocului ºi cã acuzele aduse îi depãºesc limitele imaginaþiei. „Responsabili cu paza erau niºte elevi. Cunosc cã doi erau legitimaþi la echipa Recolta Icuºeºti, de asemenea ºtiu faptul cã a fost desfiinþat clubul. Ca sã nu mai prelungim aceastã discuþie ilarã, dacã ar fi existat vreun interes, noi am avea cale lungã de strãbãtut pentru acesta. Nici nu se meritã sã mai discutãm, dupã parcursul în Cupa României, puteam sã le dãm un 3-0 la masa verde, dar, pînã la urmã, mã deranjeazã aceste vorbe. Legat de «protocoale», existã o masã aici la noi, unde stau profesorii, dacã mai pui o cafea sau ce este, asta nu înseamnã cã e protocol. De whisky nici nu poate fi vorba, probabil n-au vãzut bine. Nu mã intereseazã dacã o sã cîºtige ei sau noi, la urmã. Nu ºtim dacã, data viitoare, o sã ne prezentãm, nu ºtiu ce jucãtori vom avea, pentru cã mai toþi au plecat acasã, ori în strãinãtate“, a declarat Emilian Cãtãlin, directorul Seminarului Franciscan.

Articol afisat de 2641 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective