Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Blat“ în numele Domnului?

• formația Voința Ion Creangă acuză observatorul și arbitrii meciului pierdut în Cupa României, în fața echipei Seminarului Franciscan, că au „trîntit“ partida • reclamația este plină de acuzații „bizare“, inclusiv de „protocoale cu whisky și vin“ • cei acuzați „își fac cruce“, auzind asemenea „vorbe“ •

Formația de fotbal divizionară D, a Seminarului Franciscan Roman, a fost acuzată, de reprezentanții echipei Voința Ion Creangă, că a „blătuit“ meciul disputat între cele două cluburi, miercuri, 14 iunie, în Cupa României, cu largul concurs al observatorului și arbitrului partidei. De menționat că întîlnirea, începută la ora 17, pe terenul instituției de învățămînt teologic, s-a încheiat cu scorul de 3-2 (2-2), după ce oaspeții au condus cu 2-0 și, apoi, au avut doi jucători eliminați. Antrenorii Gheorghe Leonte și Costel Borcilă au emis un comunicat, în care au afirmat că: „miercuri, în Cupa României, a avut loc meciul Voința Ion Creangă cu echipa Franciscana Roman, unde, așa cum se întîmplă în Divizia A a țării, observatorul și cu arbitrul, în loc să lase să se joace fotbal de plăcere, au făcut fotbal de interes“. Reprezentanții clubului din comuna limitrofă Romanului au lansat, în primul rînd, acuzații referitoare la planificarea întîlnirii, făcută pentru ei cu doar două zile înainte, în timp ce adversarii nici măcar nu ar fi jucat în meciuri preliminare. În plus, conducerea „Voinței“ a mai declarat că observatorul Nicolae Zaharia și-ar fi depășit atribuțiunile, amenințîndu-i jucătorii și, în plus, la partidă nu ar fi fost prezent nici un polițist sau jandarm. În fine, formația din Ion Creangă a reclamat că franciscanii au introdus, în primul „11“, doi fotbaliști legitimați la Recolta Icușești, ceea ce i-a determinat să facă o contestație la Asociația Județeană de Fotbal, demers respins. „Deliciul“ acuzațiilor a fost dat de afirmația că brigada și observatorul ar fi beneficiat de un „protocol“ cu whisky și trei feluri de vin.

Jucători, ce-i drept, fără drept la... „Franciscana“

Observatorul meciului, Nicolae Zaharia, a respins categoric acuzele aduse, însă a recunoscut că doi jucători ai formației Recolta Icușești, desființată toamna trecută, au jucat pentru Seminarul Franciscan, fără a avea dreptul. Chiar și așa, contestația celor de la Ion Creangă a fost respinsă, întrucît a fost făcută după meci, nu înainte, „cum cere Regulamentul“. „Regulamentul spune că, dacă nu se poate deplasa un polițist sau un agent de pază, gazdele își vor asuma răspunderea lucrurilor petrecute în timpul și în pauza meciului. Am chemat amîndouă echipele la margine, pentru a le avertiza, la modul general, că atît brigada de arbitri, cît și eu dorim un meci liniștit, fără evenimente. De asemenea, am atenționat, e adevărat, un jucător de la echipa Voința, pentru că, acum patru etape, la Ion Creangă, a pus probleme și, cu vorbă bună, i-am explicat că data trecută l-am iertat pentru proteste și comportament. Acestea sînt, cred, cuvintele ce se presupune a fi «amenințări». Este adevărat că echipa franciscanilor a jucat cu doi fotbaliști din echipa localității Icușești, dar formația de acolo s-a desființat. Avînd în vedere că acești jucători nu au fost relegitimați la clubul franciscanilor și faptul că ei au jucat «pe tabel», adică jucători înșiruiți pe un tabel, cu o poză și fișă medicală, pentru Cupa României, nu au existat probleme. Ei nu sînt legitimați la Franciscana, iar, de astăzi înainte, nu mai au dreptul de a juca la franciscani, iar regulamentul spune clar că rezultatul rămîne cel de pe teren. Contestația trebuia depusă înainte de joc, nu după. Acest fapt i-a adus contestației invaliditatea“, a menționat Nicolae Zaharia. Legat de „protocoale“, acesta a menționat: „Hai domnule să fim serioși! Ce protocoale pot să aducă preoții? Doamne ferește, Doamne ferește, astea sînt lucruri penibile chiar. Își permit ei așa ceva? Au o ordine acolo și o disciplină, încît merg în vîrful picioarelor. Beau ei whisky? Ce dracu'!“, a declarat Nicolae Zaharia. Președintele Asociației Județene de Fotbal Neamț a menționat că este suprins de astfel de acuze, dar că nu cunoaște în amănunt „datele problemei“ întrucît nu i-a parvenit, încă, raportul observatorului. „Ce să vă spun? Eu nu am avut cunoștință despre toate acuzațiile astea și nici nu am primit raport de observare a jocului, pentru a-mi face o părere. Dacă erau evenimentele, eram automat avertizat pentru că observatorul are obligația de a anunța prin acel raport sau telefonic. Personal, nu cred că aspectele contestate de Voința Ion Creangă au un temei real, însă vom verifica și vom lua măsurile legale ce se impun, în astfel de cazuri. Știți cum e, cînd e vorba să ne facem rău sîntem mari maeștri, de altfel, cum sîntem noi, moldovenii“, a declarat Costin Toma, președintele Asociației Județene de Fotbal, Neamț.

Situație jenantă

Amuzat de situație și de „ambiția adversarilor“, preotul Emilian Cătălin, directorul Seminarului Franciscan Roman, a ținut să precizeze că formația din subordinea sa a evoluat numai din plăcerea jocului și că acuzele aduse îi depășesc limitele imaginației. „Responsabili cu paza erau niște elevi. Cunosc că doi erau legitimați la echipa Recolta Icușești, de asemenea știu faptul că a fost desființat clubul. Ca să nu mai prelungim această discuție ilară, dacă ar fi existat vreun interes, noi am avea cale lungă de străbătut pentru acesta. Nici nu se merită să mai discutăm, după parcursul în Cupa României, puteam să le dăm un 3-0 la masa verde, dar, pînă la urmă, mă deranjează aceste vorbe. Legat de «protocoale», există o masă aici la noi, unde stau profesorii, dacă mai pui o cafea sau ce este, asta nu înseamnă că e protocol. De whisky nici nu poate fi vorba, probabil n-au văzut bine. Nu mă interesează dacă o să cîștige ei sau noi, la urmă. Nu știm dacă, data viitoare, o să ne prezentăm, nu știu ce jucători vom avea, pentru că mai toți au plecat acasă, ori în străinătate“, a declarat Emilian Cătălin, directorul Seminarului Franciscan.

Articol afisat de 2338 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective