Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Teroristul“ familiei Cãrpuºor, în instanþã

„Teroristul“ familiei Cãrpuºor, în instanþã

• ieri dupã-amiazã, instanþa romaºcanã urma sã delibereze dacã Ioan Liviu Iurac trebuie arestat • tînãrul a intrat cu un cuþit în mînã peste familia fratelui primarului Dan Ioan Cãrpuºor • acesta are la activ numeroase scandaluri •

Ioan Liviu Iurac, în vîrstã de 30 de ani, din municipiul Roman, tînãrul care, joi seara, 15 iunie, a intrat în curtea fratelui primarului Dan Ioan Cãrpuºor, cu un cuþit în mînã, pus pe scandal ºi ameninþãri, a fost trimis, ieri dupã-amiazã, 16 iunie, în faþa instanþei, cu propunere de arestare preventivã. La închiderea ediþiei, judecãtorii erau, încã, în deliberãri. „Procurorii Parchetului de pe lîngã Judecãtoria Roman au propus instanþei arestarea preventivã a persoanei în cauzã, sub aspectul sãvîrºirii infracþiunilor de violare de domiciliu ºi port, fãrã drept, de cuþit“, a declarat procurorul Ciprian Tãlmãcel, purtãtor de cuvînt al Parchetului de pe lîngã Judecãtoria Roman.
Incidentul grav, care i-a determinat pe poliþiºtii ºi procurorii romaºcani sã propunã trimiterea dupã gratii a lui Ioan Liviu Iurac, s-a petrecut în jurul orei 19, oamenii legii fiind sesizaþi sã intervinã de urgenþã, de cãtre fratele primarului municipiului Roman. La faþa locului s-au deplasat mai multe patrule, care l-au prins pe turbulent, la circa 100 de metri de locuinþa în care intrase înarmat. Tînãrul a fost percheziþionat, în mîneca tricoului acestuia fiind gãsit un cuþit, cu mîner metalic ºi lama de aproximativ 20 de centimetri.
În urma cercetãrilor ulterioare, a reieºit cã Ioan Liviu Iurac a pãtruns, avînd arma albã în mînã, în curtea familiei Cãrpuºor, proferînd ameninþãri la adresa celor de faþã. Turbulentul a fost reþinut pe bazã de ordonanþã, pe o perioadã de 24 de ore.
Reamintim cã Ioan Liviu Iurac are o „rãfuialã“ veche cu primarul Dan Ioan Cãrpuºor ºi familia acestuia. Turbulentul, de altfel diagnosticat cu schizofrenie, cu accese de violenþã, are la activ alte cîteva dosare penale, pentru distrugere ºi ameninþare, nici rudele sale neavînd o viaþã liniºtitã cu el. Ultima datã, în perioada Crãciunului 2005, Iurac a distrus cu o rangã autoturismul marca BMW aparþinînd aceluiaºi Adrian Cãrpuºor, fratele primarului, dupã care a distrus soneria ºi poarta mamei celor doi. Tînãrul s-a fãcut nevãzut, însã a fost prins, peste cîteva ore, în urma unei descinderi a „mascaþilor“ DPIR, în apropierea hotelului, într-o baracã. ÃŽn urmã cu circa trei ani, acelaºi Iurac ºi-a „evacuat“ familia din casã, ameninþînd cã va arunca în aer blocul, acesta fiind prins ºi trimis la „Socola“ tot de trupele DPIR. De menþionat cã legea nu „a gãsit ac de cojocul“ acestuia, pînã în prezent, tînãrul fiind eliberat de fiecare datã cînd a fost reþinut, cu toate cã medicii psihiatri au stabilit cã are discernãmînt. Asta, cu atît mai mult cu cît, de faþã cu anchetatorii, agresorul ºi-a recunoscut faptele ºi ºi-a declarat intenþiile criminale împotriva primarului Romanului. „Supãrarea“ lui Ioan Liviu Iurac, fost agent de pazã, a pornit, se pare, dupã ce edilul ºef nu i-a aprobat... construirea unui bloc cu 90 de etaje.

Articol afisat de 2445 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective