Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Iulie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Surprize-surprize în „Dosarul Piscicola“

Surprize-surprize în „Dosarul Piscicola“

• Agenția Domeniului Statului a făcut recurs la hotărîrea Curții de Apel Bacău care a dat cîștig de cauză societății salariaților - Piscicola PAS • „la mijloc este vorba de o chestiune de procedură, însă va mai dura cîteva luni pînă se va judeca recursul“, a declarat inginerul Ilie Ciutea • acesta a solicitat ADS-ului să reintre în posesia patrimoniului Piscicola, fără însă nici un rezultat • în acest moment, toate iazurile sînt concesionate de către cumpărătorul Proora Impex SRL din Drobeta Turnu Severin •

Cînd toată lumea era convinsă că măgăria comisă în cazul privatizării Piscicola s-a terminat și că vinovații vor fi trași la răspundere, lucrurile au cunoscut o turnură neașteptată. Astfel, hotărîrea Curții de Apel Bacău, favorabilă salariaților de la Piscicola, a fost atacată cu recurs de către Agenția Domeniilor Statului. Tocmai instituția care a cerut să se facă anchetă în cazul privatizării Piscicola. Din fericire, este vorba de un recurs care nu atacă hotărîrea, ci arată că ADS-ul nu mai are calitate procesuală în acest litigiu. Și asta pentru că, în cursul anului 2005, fondul piscicol administrat de către ADS a fost transferat către Compania Națională de Administrare a Fondului Piscicol. Cu alte cuvinte, hotărîrea nu va suferi modificări de substanță, însă recursul va întîrzia cu cîteva luni bune reluarea licitației pentru privatizarea Piscicola. Iar în tot acest timp, cumpărătorul severinean obține profituri considerabile de pe urma concesionării iazurilor. „Noi am obținut o hotărîre definitivă și irevocabilă care a consfințit anularea licitației, reluarea ei și desfacerea contractului de vînzare încheiat cu societatea Proora Impex SRl din Mehedinți. Cum noi am dat în judecată ADS-ul, în anul 2003, iar doi ani mai tîrziu a fost înființată Compania de Administrare a Fondului Piscicol, ADS-ul nu mai avea calitate procesuală în acest dosar. De aceea, s-a formulat recurs pentru a fi remediată această chestiune. Trist este că, în acest moment, iazurile sînt exploatate tot de către Proora Impex SRL Severin care nu a făcut altceva decît să închirieze iazurile. Am sesizat ADS-ul să ia măsuri, însă, pînă acum, nu s-a întîmplat nimic. Asta înseamnă că la toamnă, după ce se va judeca recursul, va fi distrus aproape tot“, a declarat Ilie Ciutea, fostul director al SC Piscicola SA. Asociația Piscicola PAS a cerut anularea licitației pentru privatizarea Piscicola în octombrie 2003. În primă fază, cererea a fost respinsă de magistrații nemțeni, însă, la Curtea de Apel Bacău, contestatarii au cîștigat.
Același caz face obiectul altui dosar, de această dată penal, aflat pe rol la DNA București. Mai bine zis, aici s-a aflat pentru că, așa cum ne-am obișnuit, dosarul a fost spart și împrăștiat pe la mai multe organe de cercetare penală, în funcție de competență. Printre cei cercetați se află persoane importante din fosta conducere a Agenției Domeniilor Statului.
Toate persoanele implicate sînt cercetate pentru comiterea unor infracțiuni conexe celor de corupție. Anchetatorii sînt de părere că s-a făcut abuz de funcții în privatizarea frauduloasă a societății Piscicola, prejudiciul creat statului român fiind de peste 8 miliarde de lei. Piscicola SA Piatra Neamț a fost vîndută cu 1,6 miliarde lei, în cursul anului 2003, firmei Proora Impex SA Turnu Severin.

Articol afisat de 1619 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective