Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Surprize-surprize în „Dosarul Piscicola“

Surprize-surprize în „Dosarul Piscicola“

• Agenþia Domeniului Statului a fãcut recurs la hotãrîrea Curþii de Apel Bacãu care a dat cîºtig de cauzã societãþii salariaþilor - Piscicola PAS • „la mijloc este vorba de o chestiune de procedurã, însã va mai dura cîteva luni pînã se va judeca recursul“, a declarat inginerul Ilie Ciutea • acesta a solicitat ADS-ului sã reintre în posesia patrimoniului Piscicola, fãrã însã nici un rezultat • în acest moment, toate iazurile sînt concesionate de cãtre cumpãrãtorul Proora Impex SRL din Drobeta Turnu Severin •

Cînd toatã lumea era convinsã cã mãgãria comisã în cazul privatizãrii Piscicola s-a terminat ºi cã vinovaþii vor fi traºi la rãspundere, lucrurile au cunoscut o turnurã neaºteptatã. Astfel, hotãrîrea Curþii de Apel Bacãu, favorabilã salariaþilor de la Piscicola, a fost atacatã cu recurs de cãtre Agenþia Domeniilor Statului. Tocmai instituþia care a cerut sã se facã anchetã în cazul privatizãrii Piscicola. Din fericire, este vorba de un recurs care nu atacã hotãrîrea, ci aratã cã ADS-ul nu mai are calitate procesualã în acest litigiu. ªi asta pentru cã, în cursul anului 2005, fondul piscicol administrat de cãtre ADS a fost transferat cãtre Compania Naþionalã de Administrare a Fondului Piscicol. Cu alte cuvinte, hotãrîrea nu va suferi modificãri de substanþã, însã recursul va întîrzia cu cîteva luni bune reluarea licitaþiei pentru privatizarea Piscicola. Iar în tot acest timp, cumpãrãtorul severinean obþine profituri considerabile de pe urma concesionãrii iazurilor. „Noi am obþinut o hotãrîre definitivã ºi irevocabilã care a consfinþit anularea licitaþiei, reluarea ei ºi desfacerea contractului de vînzare încheiat cu societatea Proora Impex SRl din Mehedinþi. Cum noi am dat în judecatã ADS-ul, în anul 2003, iar doi ani mai tîrziu a fost înfiinþatã Compania de Administrare a Fondului Piscicol, ADS-ul nu mai avea calitate procesualã în acest dosar. De aceea, s-a formulat recurs pentru a fi remediatã aceastã chestiune. Trist este cã, în acest moment, iazurile sînt exploatate tot de cãtre Proora Impex SRL Severin care nu a fãcut altceva decît sã închirieze iazurile. Am sesizat ADS-ul sã ia mãsuri, însã, pînã acum, nu s-a întîmplat nimic. Asta înseamnã cã la toamnã, dupã ce se va judeca recursul, va fi distrus aproape tot“, a declarat Ilie Ciutea, fostul director al SC Piscicola SA. Asociaþia Piscicola PAS a cerut anularea licitaþiei pentru privatizarea Piscicola în octombrie 2003. ÃŽn primã fazã, cererea a fost respinsã de magistraþii nemþeni, însã, la Curtea de Apel Bacãu, contestatarii au cîºtigat.
Acelaºi caz face obiectul altui dosar, de aceastã datã penal, aflat pe rol la DNA Bucureºti. Mai bine zis, aici s-a aflat pentru cã, aºa cum ne-am obiºnuit, dosarul a fost spart ºi împrãºtiat pe la mai multe organe de cercetare penalã, în funcþie de competenþã. Printre cei cercetaþi se aflã persoane importante din fosta conducere a Agenþiei Domeniilor Statului.
Toate persoanele implicate sînt cercetate pentru comiterea unor infracþiuni conexe celor de corupþie. Anchetatorii sînt de pãrere cã s-a fãcut abuz de funcþii în privatizarea frauduloasã a societãþii Piscicola, prejudiciul creat statului român fiind de peste 8 miliarde de lei. Piscicola SA Piatra Neamþ a fost vîndutã cu 1,6 miliarde lei, în cursul anului 2003, firmei Proora Impex SA Turnu Severin.

Articol afisat de 2027 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective