Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Iulie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Austriecii de la Brantner vor face curățenie în Piatra Neamț

• a fost desemnat cîștigătorul licitației internaționale pentru desemnarea noului operator de salubritate • contestația făcută de Romprest, în asociere cu Salubritas, nu a schimbat rezultatul inițial •

Firma Brantner din Austria este cîștigătoarea licitației internaționale pentru selectarea operatorului de salubritate din Piatra Neamț. În competiția pentru concesionarea serviciului public, organizată la mijlocul lunii mai, au mai intrat trei firme românești, între care și societatea de interes local Salubritas. Aceasta a participat în asociere cu firma Romprest din București. După anunțarea cîștigătorului - firma austriacă - Romprest și Salubritas au făcut contestație, dar rezultatul inițial a rămas neschimbat.
Pînă acum, în municipiul Piatra Neamț, curățenia stradală și transportul deșeurilor menajere au fost asigurate de către firma Salubritas. În noile condiții, chiar dacă a fost desemnat un nou operator, firma austriacă Brantner s-a arătat extrem de îngăduitoare și și-a anunțat intenția de a-i păstra pe toți cei 198 de salariați ai Salubritas, deși, conform caietului de sarcini, ar fi trebuit preluați doar 95% dintre ei. În aceste condiții, a fost înlăturat pericolul apariției unei reale probleme sociale în Piatra Neamț.
Desemnarea cîștigătorului licitației internaționale s-a făcut și în baza vizitelor efectuate la fiecare dintre firmele participante, inclusiv la firma austriacă.
Noul operator va trebui să respecte condițiile impuse de proiectul privind Managementul Deșeurilor din municipiul Piatra Neamț, a cărui implementare se va finaliza în cursul lunii actuale. Conform caietului de sarcini, acesta va asigura, în municipiul de la poalele Pietricicăi, măturatul stradal, deszăpezirea și colectarea zăpezii, precum și alte activități de depozitare, tratare și valorificare a deșeurilor, va lua măsuri pentru protejarea mediului înconjurător cu efect direct asupra sănătății oamenilor, se va ocupa de colectarea selectivă a deșeurilor, reducerea cantităților de deșeuri depozitate și valorificarea acestora.
În momentul de față, municipiul Piatra Neamț este singura localitate din țară în care se pune pe picioare un proiect ISPA pentru un sistem integrat de management al deșeurilor, ceea ce se va întîmpla și în alte 25 de județe din România, începînd cu anul 2007. Pe baza acestui proiect, municipiul Piatra Neamț se poate lăuda cu statutul de localitate ecologică. Proiectul „Managementul deșeurilor solide“ este finanțat de Uniunea Europeană prin măsura ISPA 2000. Valoarea sa depășește 17 milioane de euro, din care 10,4 milioane de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile, 2,2 milioane de euro provin de la Agenția Daneză pentru Protecția Mediului, 2,4 milioane de euro este partea alocată de Guvernul României, iar 2,3 milioane de euro - contribuția municipalității pietrene.

Articol afisat de 1730 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective