Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Conducerea Direcþiei de Asistenþã Socialã, acuzatã de management defectuos

• bugetul instituþiei a fost depãºit cu 64 miliarde lei • dacã nu se diminueazã semnificativ cheltuielile, preºedintele Consiliului Judeþean este hotãrît sã cearã schimbãri la nivelul conducerii • peste 50% din bugetul judeþului, cheltuit pentru 2000 de persoane •

Preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ este îngrijorat de situaþia financiarã a Direcþiei Generale de Asistenþã Socialã ºi Protecþia Copilului Neamþ. Acesta considerã cã trebuie modificatã optica în privinþa cheltuirii banilor, în caz contrar lãsînd sã se înþeleagã cã va schimba conducerea acestei instituþii. „Am solicitat compartimentului audit, din cadrul Consiliului Judeþean, o verificare a situaþiei financiare existente la DGASPC Neamþ, pentru cã, datoritã depãºirii bugetului alocat, aceastã instituþie nu are asiguratã finanþarea pentru trimestrul IV. Deja, bugetul aprobat pentru acest an, de 350 miliarde lei, este depãºit cu 64 miliarde lei“, a subliniat preºedintele Vlad Marcoci.
Din analiza de pînã acum a cheltuirii banilor publici, s-a observat cã, în primul trimestru al anului, au fost cheltuite sume mari de bani, pentru ca, apoi, la nivelul trimestrului II sã aparã economii serioase, ceea ce, în opinia ºefului executivului nemþean, reprezintã rezultatul unui management defectuos. „Am cerut sã se facã un plan de management ºi sã se vinã cu soluþii de diminuare a cheltuielilor. Dacã nu se vor gãsi soluþii de reduceri importante ale cheltuielilor ºi planul de management nu va fi elaborat în condiþiile în care sã se încadreze în actualele prevederi bugetare aprobate de Consiliul Judeþean, cu siguranþã voi solicita schimbãri la nivelul conducerii Direcþiei Generale de Asistenþã Socialã ºi Protecþia Copilului“, a mai declarat preºedintele Marcoci.
Conducerea judeþului nu înþelege creºterea numãrului salariaþilor TESA - cu 50 % mai mulþi, într-un an ºi jumãtate - în condiþiile în care cel al persoanelor asistate s-a pãstrat, în linii mari, tot la 2.000 de persoane. Practic, cei aproximativ 1.400 de salariaþi ai DGASPC asigurã asistenþa a aproximativ 2.000 de persoane care, la rîndul lor, „consumã “ aproape jumãtate din bugetul judeþului. Trebuie precizat cã, din totalul salariaþilor, 600 sînt asistenþii maternali, pentru fiecare dintre ei bugetul judeþean suportînd aproape 8 milioane de lei lunar. „Vom face cheltuieli atît cît ne þine plapuma. Nu sînt deloc convins cã fiecare copil asistat beneficiazã de servicii în valoare de 20 milioane lei lunar. Nu mi se pare corect ca peste 50% din bugetul judeþean sã fie cheltuit doar pentru 2.000 de cetãþeni din judeþ“, a opinat Marcoci.
Am încercat sã obþinem un punct de vedere al directorului Direcþiei Generale de Asistenþã Socialã ºi Protecþia Copilului, Mihai Hanganu, însã nu a putut fi contactat.

Articol afisat de 2188 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. ILISEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective