Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 18 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Au început înscrierile pentru a doua sesiune a BAC-ului

• ultima zi este vineri, 21 iulie • au acces picaþii, eliminaþii ºi neprezentaþii din prima sesiune •

Absolvenþii clasei a XII-a care nu se numãrã între fericiþii care au terminat cu bine examenul de bacalaureat au ºansa sã mai facã o încercare, în aceastã varã. ªefa Inspectoratului ªcolar al Judeþului Neamþ, profesor Dorina Drexler, a precizat cã, la a doua sesiune a BAC-ului, sînt aºteptaþi circa 600 de candidaþi din judeþ.
Pentru aceasta, în cursul acestei sãptãmîni, ultima zi fiind vineri, 21 iulie, ei se pot înscrie pentru a participa la sesiunea care se va desfãºura în perioada 21 august - 1 septembrie 2006. Aceasta este organizatã pentru cei care au terminat liceul, dar au cãzut la prima etapã a susþinerii BAC-ului, au fost eliminaþi - în cazul judeþului Neamþ existînd 12 astfel de cazuri, ºi elevilor care nu s-au prezentat deloc la prima etapã. Conform calendarului Ministerului Educaþiei ºi Cercetãrii, aceastã sesiune se va desfãºura dupã cum urmeazã: în zilele de 21-22 august se va susþine examenul la limba ºi literatura românã, proba oralã; 23-24 august - va fi examenul la limba modernã, proba oralã, 28 august - la limba ºi literatura românã, proba scrisã, 30 august - proba obligatorie a profilului, scrisã sau practicã, 31 august - proba la alegere din aria curricularã specificã specializãrii, probã scrisã sau practicã, 1 septembrie - proba la alegere din celelalte arii curriculare, scris sau practic. Pe 4 septembrie vor fi afiºate rezultatele provizorii. Dupã cum s-a întîmplat ºi la prima sesiune a bacalaureatului, în aceeaºi zi, între orele 16 ºi 20, vor fi depuse contestaþiile. În zilele de 5 ºi 6 septembrie, acestea vor fi reevaluate, iar pe 7 septembrie vor fi afiºate rezultatele finale. Inspectorul general Dorina Drexler a declarat cã miercuri, 19 iulie, se va stabili unde va fi organizat unicul centru de examen în judeþul Neamþ, pentru cei care vor participa la a doua sesiune a bacalaureatului.
În judeþul Neamþ, procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat este de 85,05%, dupã soluþionarea contestaþiilor. Iniþial, înainte de reevaluarea tezelor, procentul de promovabilitate la acest examen a fost de 84,11%. Contestaþiile celor 1.190 de candidaþi la BAC, nemulþumiþi de nota acordatã de comisiile de evaluare de la centrele de corectare din judeþ, au fost reevaluate de comisii de la Centrul Regional de Evaluare Vaslui. Din cele 1.190 de contestaþii, membrii acestor comisii au admis 407 ºi au respins 783. În cazul a 265 au fost mãrite notele, iar tezele a 142 de elevi au fost depunctate. În cazul contestaþiilor respinse, absolvenþii au rãmas cu notele acordate de primele comisii de notare. Promovabilitatea în Neamþ a crescut cu aproape un procent dupã soluþionarea contestaþiilor.

Articol afisat de 1841 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective