Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Război pe pămîntul primăriei

Război pe pămîntul primăriei

• o greșeală dintr-o documentație cadastrală a stîrnit un scandal între mai mulți romașcani • conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară a declarat că va lua măsuri drastice împotriva vinovaților • greșeala din documentația cadastrală a învrăjbit vecinii • Primăria Roman încearcă „să împace capra și varza“, în dorința de a aplana conflictul •

O anchetă jurnalistică a „Monitorului de Roman“, în cazul unui „război“ între două familii, izbucnit de la o bucată de pămînt aparținînd... primăriei, a sesizat o posibilă eroare în documentația cadastrală a romașcanilor Laurențiu și Cecilia Cimpoieșu. Conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară a verificat sesizările redactorului cotidianului, constatînd că este vorba de o greșeală din partea persoanei care a întocmit documentele. „Vă mulțumesc că ne-ați semnalat acest fapt. După mai multe investigații este o certitudine că documentația este întocmită greșit și că autorizatul Constantin Chiriac a greșit actele. Vom lua măsuri drastice împotriva lui. Din punct de vedere tehnic, documentația este corectă, vecinii corespund, suprafața corespunde, dar, studiind dosarul, am constatat că o suprafață de 200 de metri pătrați trebuia obligatoriu înscrisă în titlul de proprietate, la reconstituirea dreptului de proprietate al familiei Cimpoieșu. Norocul nostru este că în cartea funciară nu a fost făcută intabularea și putem corecta eroarea. Îl vom obliga pe domnul Chiriac să facă o nouă documentație și cei 200 de metri pătrați să fie excluși, deci să refacă documentația cadastrală numai cu suprafața din titlul de proprietate“, a declarat Constantin Corfu, director tehnic al Oficiului de cadastru și Publicitate Imobiliară din Piatra Neamț. Întregul scandal a izbucnit de la modul de întocmire a documentelor de cadastru ale familiei Cimpoieșu, de pe strada Mihai Viteazu nr. 69, care au fost făcute în baza a două acte. Pentru suprafața de 944 de metri pătrați, pentru 744 de metri pătrați familia Cimpoieșu deține titlu de proprietate, iar pentru restul terenului, de 200 de metri pătrați, primit pentru veșnică folosință, familia Cimpoieșu are o decizie autentificată de notariat pe 6 ianuarie 1972.

„Mărul discordiei“ - o palmă de pămînt

Războiul a început de la o încurcătură în acte, mărul discordiei fiind o bucată de pămînt de circa 295 de metri pătrați. Acest teren este o „enclavă“ situată, conform planurilor cadastrale, între proprietarii Vasile Curcudel, la vest, Gheorghe Lepădatu, la est, Laurențiu Cimpoieșu, la sud, și chiriașul Gheorghe Florea, la nord. „Proprietarii din zonă au împărțit între ei această parcelă, care de fapt se află în proprietatea privată a Primăriei Roman. Suprafața respectivă este la dispoziția Comisiei Locale de Fond Funciar, de aceea cine o are în folosință trebuie să plătească o chirie. Pentru a pune capăt acestui conflict, am considerat corect să divizăm terenul, în mod egal, între cele două familii, fiecare primind spre folosință, cu contract de închiriere, cîte 148 de metri pătrați. Acest mod de procedură a fost stabilit în ședința comisiei locale de fond funciar din 22 iunie 2006“, a declarat Oana Mazăre, inspector de specialitate la Serviciul de Urbanism al Primăriei Roman. Această parcelă, aflată în proprietate primăriei, este în folosința familiei Cimpoieșu de mai mulți ani. Aceștia au împrejmuit terenul, dar, la sesizarea lui Flavius Lepădatu, fiul lui Gheorghe Lepădatu, făcută primăriei, se pare că va fi nevoie să fie mutat gardul dintre cei doi vecini. „Am primit o sesizare scrisă din partea lui Flavius Lepădatu, prin care ni se aduce la cunoștință că nu poate dispune de folosința celor 148 de metri pătrați de pămînt, pentru care are încheiat contract de închiriere cu Primăria Roman. Vom trimite o somație prin care solicităm familiei Cimpoieșu să respecte decizia Comisiei de Fond Funciar, respectiv să demoleze gardul pentru ca petentul Flavius Lepădatu să poată utiliza parcela închiriată“, a mai menționat Oana Mazăre.
Cu toate că Oficiul de cadastru din Piatra Neamț susține că suprafața de 200 de metri pătrați este inclusă în titlul de proprietate, Constantin Chiriac, inginer autorizat pentru întocmirea documentațiilor cadastrale, nu-și recunoaște greșeala, apărîndu-se cu argumentul că actele i-au fost verificate de forul superior din Piatra Neamț. „Voi mai studia documentația întocmită de mine cu toate actele în față, dar, dacă erau probleme, ar fi fost descoperite pînă acum. Documentațiile cadastrale întocmite de mine sînt corecte. Eu nu lucrez la întîmplare, ci numai pe bază de acte și măsurători“, a declarat Constantin Chiriac.
Însă, pînă ce situația va fi clarificată, documentația ce s-a dovedit a fi greșit întocmită, în 10 aprilie 2006, a dus, după vreo lună de zile, la conflicte între vecini, soldate cu intervenția Poliției. Gheorghe Lepădatu a proferat amenințări și injurii la adresa lui Laurențiu Cimpoieșu, acesta din urmă sesizînd conducerea Poliției municipiului Roman, unde s-a plîns de purtarea vecinului său. Comandantul Dragoș Bălău, pe 20 iunie 2006, a comunicat măsurile luate în urma cercetării sesizării, Gheorghe Lepădatu primind un avertisment scris.
FOTO: „Palma“ de pămînt și gardul pentru care „se bat“ familiile Cimpoieșu și Lepădatu

Articol afisat de 1981 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUȘAT)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective