Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rãzboi pe pãmîntul primãriei

Rãzboi pe pãmîntul primãriei

• o greºealã dintr-o documentaþie cadastralã a stîrnit un scandal între mai mulþi romaºcani • conducerea Oficiului de Cadastru ºi Publicitate Imobiliarã a declarat cã va lua mãsuri drastice împotriva vinovaþilor • greºeala din documentaþia cadastralã a învrãjbit vecinii • Primãria Roman încearcã „sã împace capra ºi varza“, în dorinþa de a aplana conflictul •

O anchetã jurnalisticã a „Monitorului de Roman“, în cazul unui „rãzboi“ între douã familii, izbucnit de la o bucatã de pãmînt aparþinînd... primãriei, a sesizat o posibilã eroare în documentaþia cadastralã a romaºcanilor Laurenþiu ºi Cecilia Cimpoieºu. Conducerea Oficiului de Cadastru ºi Publicitate Imobiliarã a verificat sesizãrile redactorului cotidianului, constatînd cã este vorba de o greºealã din partea persoanei care a întocmit documentele. „Vã mulþumesc cã ne-aþi semnalat acest fapt. Dupã mai multe investigaþii este o certitudine cã documentaþia este întocmitã greºit ºi cã autorizatul Constantin Chiriac a greºit actele. Vom lua mãsuri drastice împotriva lui. Din punct de vedere tehnic, documentaþia este corectã, vecinii corespund, suprafaþa corespunde, dar, studiind dosarul, am constatat cã o suprafaþã de 200 de metri pãtraþi trebuia obligatoriu înscrisã în titlul de proprietate, la reconstituirea dreptului de proprietate al familiei Cimpoieºu. Norocul nostru este cã în cartea funciarã nu a fost fãcutã intabularea ºi putem corecta eroarea. ÃŽl vom obliga pe domnul Chiriac sã facã o nouã documentaþie ºi cei 200 de metri pãtraþi sã fie excluºi, deci sã refacã documentaþia cadastralã numai cu suprafaþa din titlul de proprietate“, a declarat Constantin Corfu, director tehnic al Oficiului de cadastru ºi Publicitate Imobiliarã din Piatra Neamþ. ÃŽntregul scandal a izbucnit de la modul de întocmire a documentelor de cadastru ale familiei Cimpoieºu, de pe strada Mihai Viteazu nr. 69, care au fost fãcute în baza a douã acte. Pentru suprafaþa de 944 de metri pãtraþi, pentru 744 de metri pãtraþi familia Cimpoieºu deþine titlu de proprietate, iar pentru restul terenului, de 200 de metri pãtraþi, primit pentru veºnicã folosinþã, familia Cimpoieºu are o decizie autentificatã de notariat pe 6 ianuarie 1972.

„Mãrul discordiei“ - o palmã de pãmînt

Rãzboiul a început de la o încurcãturã în acte, mãrul discordiei fiind o bucatã de pãmînt de circa 295 de metri pãtraþi. Acest teren este o „enclavã“ situatã, conform planurilor cadastrale, între proprietarii Vasile Curcudel, la vest, Gheorghe Lepãdatu, la est, Laurenþiu Cimpoieºu, la sud, ºi chiriaºul Gheorghe Florea, la nord. „Proprietarii din zonã au împãrþit între ei aceastã parcelã, care de fapt se aflã în proprietatea privatã a Primãriei Roman. Suprafaþa respectivã este la dispoziþia Comisiei Locale de Fond Funciar, de aceea cine o are în folosinþã trebuie sã plãteascã o chirie. Pentru a pune capãt acestui conflict, am considerat corect sã divizãm terenul, în mod egal, între cele douã familii, fiecare primind spre folosinþã, cu contract de închiriere, cîte 148 de metri pãtraþi. Acest mod de procedurã a fost stabilit în ºedinþa comisiei locale de fond funciar din 22 iunie 2006“, a declarat Oana Mazãre, inspector de specialitate la Serviciul de Urbanism al Primãriei Roman. Aceastã parcelã, aflatã în proprietate primãriei, este în folosinþa familiei Cimpoieºu de mai mulþi ani. Aceºtia au împrejmuit terenul, dar, la sesizarea lui Flavius Lepãdatu, fiul lui Gheorghe Lepãdatu, fãcutã primãriei, se pare cã va fi nevoie sã fie mutat gardul dintre cei doi vecini. „Am primit o sesizare scrisã din partea lui Flavius Lepãdatu, prin care ni se aduce la cunoºtinþã cã nu poate dispune de folosinþa celor 148 de metri pãtraþi de pãmînt, pentru care are încheiat contract de închiriere cu Primãria Roman. Vom trimite o somaþie prin care solicitãm familiei Cimpoieºu sã respecte decizia Comisiei de Fond Funciar, respectiv sã demoleze gardul pentru ca petentul Flavius Lepãdatu sã poatã utiliza parcela închiriatã“, a mai menþionat Oana Mazãre.
Cu toate cã Oficiul de cadastru din Piatra Neamþ susþine cã suprafaþa de 200 de metri pãtraþi este inclusã în titlul de proprietate, Constantin Chiriac, inginer autorizat pentru întocmirea documentaþiilor cadastrale, nu-ºi recunoaºte greºeala, apãrîndu-se cu argumentul cã actele i-au fost verificate de forul superior din Piatra Neamþ. „Voi mai studia documentaþia întocmitã de mine cu toate actele în faþã, dar, dacã erau probleme, ar fi fost descoperite pînã acum. Documentaþiile cadastrale întocmite de mine sînt corecte. Eu nu lucrez la întîmplare, ci numai pe bazã de acte ºi mãsurãtori“, a declarat Constantin Chiriac.
Însã, pînã ce situaþia va fi clarificatã, documentaþia ce s-a dovedit a fi greºit întocmitã, în 10 aprilie 2006, a dus, dupã vreo lunã de zile, la conflicte între vecini, soldate cu intervenþia Poliþiei. Gheorghe Lepãdatu a proferat ameninþãri ºi injurii la adresa lui Laurenþiu Cimpoieºu, acesta din urmã sesizînd conducerea Poliþiei municipiului Roman, unde s-a plîns de purtarea vecinului sãu. Comandantul Dragoº Bãlãu, pe 20 iunie 2006, a comunicat mãsurile luate în urma cercetãrii sesizãrii, Gheorghe Lepãdatu primind un avertisment scris.
FOTO: „Palma“ de pãmînt ºi gardul pentru care „se bat“ familiile Cimpoieºu ºi Lepãdatu

Articol afisat de 2418 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUªAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective