Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Manastirea Giurgeni, la ceas de sarbatoare

Peste 200 de credinciosi crestini ortodocsi, din comuna Valea Ursului si din zona învecinata, au participat, ieri, 8 septembrie, la praznuirea hramului „Nasterea Maicii Domnului“, a Manastirii Giurgeni, loc sfînt de pelerinaj si închinaciune. Biserica, asezata pe coama unui deal, într-un cadru natural deosebit, s-a dovedit neîncapatoare pentru oamenii veniti sa asiste la slujbele tinute de un sobor de preoti, condusi de PS Arhiereu Vicar Ioachim Bacauanul. Gazde primitoare, parintele staret Antonie si preotul iconom Metodie, cei care „pastoresc turma Domnului“ din zona s-au întrecut în a organiza acest eveniment, prin care se aduce un pios omagiu Celei care va ramîne de-a pururi Nascatoarea de Dumnezeu, Fecioara Maria. De asemenea, oficialitatile locale, în frunte cu Viorel Smeria, primarul comunei Valea Ursului, au tinut sa participe la marea sarbatoare a sfîntului lacas al Domnului.
„Este un eveniment deosebit în viata noastra spirituala. Este bine sa fim împacati cu Dumnezeu si cu noi însine. Consiliul Local Valea Ursului a acordat întotdeauna sprijin Manastirii Giurgeni, loc în care oamenii vin sa se roage fierbinte pentru iertarea pacatelor si pentru sanatate si spor în gospodarii. Multumim PS Arhiereu Vicar si celorlalti cinstiti parinti pentru frumoasa slujba a Sfintei Liturghii“, a declarat primarul Viorel Smeria. Glasul PS Ioachim Bacaoanul, acompaniat de cîntarile înaltate Domnului a fost ascultat în genunchi de catre piosii crestini. ÃŽn cuvîntul sau duhovnicesc, Arhiereul Vicar a subilinat importanta sarbatorii religioase de la începutul anului nou bisericesc si rolul Sfintei Maria si a Domnului Nostru Iisus Hristos pentru umanitate.
„Stim fiecare de ce ne aflam aici la Giurgeni. Stim de ce ne aflam în Sfînta Biserica. Acest mare praznic împaratesc este prima mare sarbatoare a anului nou religios. Nasterea Maicii Domnului cere mai multa întelegere si atunci vom sti care este rostul Sfintei Liturghii si a tuturor laudelor complementare. Prin Sfînta Maria noi am devenit consangvini cu Iisus Hristos, acesta a fost menirea pentru care Prea Sfînta de Dumnezeu Nascatoare a venit pe lume. Maica Domnului face legatura dintre oameni si Dumnezeu. La data de 1 septembrie recapitulam întreaga iubire dumnezeiasca pentru umanitate. Dumnezeu avea un plan fixat, acela de a crea din nou, prin Maica Domnului, umanitatea. Omul care a fost creat de Dumnezeu a avut doua însusiri ontologice: ratiunea si libertatea. De aceea, omul a fost facut dupa asemanarea lui Dumnezeu, dupa chipul sau“, a rostit în cuvîntul sau, catre multime, înaltul prelat. Multi dintre credinciosii veniti sa asiste la vibrantele slujbe au depus pomelnice pentru cei vii si s-au rugat pentru sufletele lor, pentru sanatatea lor, pentru bunastarea lor si a familiilor. „ÃŽn fiecare an vin la Manastirea Giurgeni, la hramul Bisericii. Pentru mine este ziua în care, dupa truda de peste an, vin sa ma rog pentru pacatele mele si pentru sanatatea si sporul familiei mele. Credinta în Dumnezeu si harul preotilor de aici au facut sa razbat pîna la aceasta vîrsta, de 72 de ani“, a mentionat Maria Grosu, locuitoare a satului Marmureni, comuna Oniceni. Toata suflarea din biserica a primit sfînta cuminecatura si binecuvîntarea P.S. Ioachim Bacauanul. Soborul de preoti a sfintit, apoi, toate bucatele aduse si depuse în biserica si pe mesele din curtea lacasului. Toti cei prezenti au primit pomeni si lumînari din mîinile staretului Antonie si a preotului iconom Metodie.

Articol afisat de 2720 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective