Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Emotii si extravagante la început de an scolar

Mii de copii din judetul Neamt au pasit, ieri, în salile de clasa în care îsi vor petrece timpul pîna în iunie, anul viitor. Emotiile au fost mari pentru toti, dar pentru bobocei, care s-au asezat pentru prima data în viata lor într-o banca, au fost coplesitoare. Curtile sau terenurile de sport ale scolilor din Piatra Neamt erau pline, ieri dimineata, de dascali, elevi, parinti si bunici. ÃŽnvataceii se remarcau de la distanta de ceilalti elevi, datorita uniformelor în patratele alb-albastre pe care le purtau. Fetitele, cu fundite în par, care mai de care mai cochete, si baietii, îmbracati în costume si cu cravate, ori papioane la gît, asteptau emotionati prima întîlnire cu învatatorii. Fiecare dintre ei îsi tinea ghiozdanul în spate, chiar daca acesta atîrna pîna la genunchi. La fel de emotionati erau si parintii, care au venit cu odraslele la scoala si cu buchete de flori, ce urmau a fi date dascalilor. Daca la scolile generale elevii erau eleganti, dar îmbracati decent, la licee, mai toate tinerele aratau de parca venisera la o parada a modei. Domnisoarele nu s-au sinchisit sa poarte haine în culori tipatoare cu paiete si bijuterii care straluceau de-ti luau ochii. Mai mult decît atît, în fata Colegiului National „Petru Rares“, cîtiva elevi îsi lasasera masinile personale, cu care venisera la scoala. Despre telefoanele mobile la care s-a vorbit continuu în timpul festivitatii de deschidere a anului scolar nu mai are rost sa amintim. La Colegiul National „Calistrat Hogas“, unele domnisoare purtau cocuri, în vreme ce altele au preferat zulufii care sa le atîrne pe spate. Apoi, liceenii si-au dat întîlnire pe bancile din Parcul Tineretului, la o tigara, sau pe terase, la o bere. Oficialitatile locale, judetene, ori centrale au fost prezente la foarte multe manifestari. . ÃŽn vreme ce Vlad Marcoci, presedinte CJ, a preferat sa participe la deschiderea anului scolar în comuna Borca, prefectul Toader Mocanu a mers la Scoala Vaduri, comuna Alexandru cel Bun. Acesta promisese, initial, ca va merge si la Scoala nr. 3 si Liceele „Petru Rares“ si „Gheorghe Cartianu“ din Piatra Neamt, plus la o scoala din Tîrgu Neamt, oras în care locuieste, dar, ieri dimineata, si-a schimbat programul. Primarul Gheorghe Stefan a mers, alaturi de Bogdan Olteanu - presedinte al Camerei Deputatilor, în unitatile de învatamînt unde ar fi trebuit sa ajunga si prefectul, iar fara sa anunte, la Liceul Economic.
15 septembrie a fost marcat si la unitatile de învatamînt din Tîrgu Neamt. Ceremonia s-a desfasurat ca de obicei, cu participarea autoritatilor locale. Primarul Decebal Arnautu a fost cel care a tinut cuvîntul de deschidere în mai multe scoli, urînd elevilor sanatate si spor la învatatura. De remarcat ca si aici liceenii s-au prezentat în tinute si coafuri din cele mai extravagante.

Articol afisat de 2711 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TARNA, E. COJOCARIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective