Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Zeci de hectare „fantoma“

Primarul localitatii Bozieni, Doinel Grumezescu, dupa ce a verificat „balanta“ fondului funciar, atĂ®t Ă®n comuna, cĂ®t si Ă®n unitatile teritorial administrative din Oniceni, Poienari, Valea Ursului, Ion Creanga, Trifesti si Roman, acolo unde mai sĂ®nt suprafete de teren Ă®nscrise Ă®n registrele agricole, a constatat ca exista... un deficit de 47 hectare de teren arabil.
„La Comisia Judeteana de Fond Funciar am verificat balanta cu situatia terenurilor Ă®n comuna Bozieni. A rezultat deficitul de 47 hectare de teren arabil, teren care s-a «pierdut Ă®n negura timpului». ĂŽn aceste conditii, va trebui sa analizam atent toate cererile Ă®nregistrate pentru retrocedarile unor suprafete de teren, la Legea nr. 247/2005. Comisia comunala de aplicare a Legii «Flutur» a reusit sa verifice si sa se solutioneze circa 80% din dosarele depuse de catre fostii proprietari ai terenurilor. De asemenea, solicitarile la Legea nr. 18/1991 au fost rezolvate Ă®n proportie de 95%, iar, la vegetatia forestiera, de 100%. Zilele trecute, am predat la Comisia judeteana 14 dosare pentru circa trei hectare de teren, aflate sub cladirile societatii Mihoc Prima. Patronul societatii a devenit proprietar numai pe cladiri, Ă®ncepĂ®nd cu anul 1993, prin act de vĂ®nzare-cumparare. Terenul Ă®n speta a apartinut domeniului public al Consiliului Local Bozieni, care, prin hotarĂ®re, a fost pus la dispozitia comisiei comunale de fond funciar. Proprietarii au, Ă®n acest moment, mai multe alternative, pentru aceste suprafete de teren, fie de concesionare a lor, fie de Ă®nchiriere sau de vĂ®nzare societatii mentionate“, a declarat Doinel Grumezescu. O alta problema a administratiei locale o constituie situatia pamĂ®ntului de sub iazul de la Craiesti. „Pe agenda de lucru a comisiei locale avem 22 de dosare, Ă®n care proprietarii din comunele Bozieni si Poienari au teren sub luciul de apa. Terenul a fost expropiat si se afla Ă®n administrarea Apelor Romane, fiind considerat un bun de interes national. Acesti oameni care detin circa 26 de hectare vor fi despagubiti valoric de catre Guvern“, a mai spus primarul Grumezescu.

Articol afisat de 1597 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective