Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un copil de 6 ani a incendiat furajele bunicilor

Lipsa supravegherii copiilor continua sa produca emotii si pagube nemtenilor. Ultima isprava a unui copil, de care bunicii au uitat si l-au lasat sa se joace prin curte, s-a întîmplat joi, 14 septembrie, în localitatea Pastraveni, în gospodaria lui Neculai Ionita, unde a izbucnit un incendiu. Nepotelul acestuia, în vîsta de 6 ani, care se juca prin curte, a gasit o cutie cu chibrituri. Ispitit de aceasta si foarte curios, baiatul s-a chinuit putin pîna sa aprinda un bat, iar, cînd a reusit, l-a tinut în mîna pîna cînd flacara i-a ajuns aproape de degete si i-a dat drumul în fînarie. Copilul s-a speriat, s-a ascuns si nu a spus nimanui ce a facut, pîna cînd focul a cuprins toata incinta unde era depozitat fînul.
Astfel, flacarile au mistuit 15 tone de fîn, un metru cub de lemne si acoperisul confectionat din lemn si placi de azbociment, cu suprafata de 20 de metri patrati. Solicitati telefonic, pompierii militari din Tîrgu Neamt s-au deplasat la domiciliul lui Ionita cu doua autospeciale si au actionat pentru stingerea incendiului. În acelasi scop, au mai intervenit si pompierii voluntari din Pastraveni si Razboieni, care au actionat cu cîte o masina. Desi pierderile materiale nu sînt considerabile, bunicii copilului au ramas fara nutret pentru animale, în iarna ce vine.
În aceeasi zi, pompierii au stins un alt incendiu care s-a iscat în gospodaria Antonitei Danca, din Tamaseni. Acesta a fost provocat de cosul de fum neprotejat fata de materialele combustibile. Astfel, au ars acoperisul din lemn si azbociment, cu suprafata de 40 de metri patrati, 0,5 metri cubi lemne de foc si 50 de kilograme îngrasamînt chimic care continea azotat de amoniu. Pagubele înregistrate au fost evaluate la 20 de milioane de lei.
Conform precizarilor facute de catre colonelul Ioan Nitica, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt, aproximativ jumatate dintre incendiile care se produc în locuintele particulare sînt provocate de copiii nesupravegheati care se joaca cu chibriturile si de cosurile de fum necuratate care se aprind în urma degajarii unei mari cantitati de caldura, din cauza ca nu sînt captusite cu materiale neinflamabile.

Articol afisat de 1527 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective