Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 18 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Legea interzice existenta unor spatii comerciale în statiile de autobuz si troleibuz

Legea interzice existenta unor spatii comerciale în statiile de autobuz si troleibuz

Pe data de 3 iunie a.c. ma adresam Prefectului judetului Neamt, sesizîndu-i faptul ca Hotarîrea Consiliului local al Municipiului Piatra Neamt, nr.146 din 27 aprilie 2006, contine prevederi contrare legii, deci ilegale. Hotarîrea respectiva privea amplasarea unor noi statii de autobuz pe traseele orasului si scoaterea la licitatie publica a acestor amplasamente, pentru a se putea construi de catre concesionari chioscuri sau alte obiective, în care sa se desfasoare acte de comert. Dupa 1990, de lipsa unei legislatii coerente au profitat destui „întreprinzatori isteti“, care au ocupat prin orase statiile de autobuz cu constructii tip „butic“ în care, fara prea multe fasoane si obligatii, au desfasurat acte de comert extrem de banoase. Statiile de autobuz sînt amplasate, de regula, în zonele de „vad comercial“ cele mai favorabile, comertul derulat în acestea aducînd venituri substantiale. Este de notorietate cazul primarului Sechelariu din Bacau care a facut avere cu amplasarea în statii a unor buticuri comerciale sub firma SELENA. Si în Piatra Neamt, sub administratia primarului Rotaru, a înflorit o astfel de afacere, în care unele statii de autobuz, considerate a fi plasate în „vaduri bune“, au fost oferite unor oameni de afaceri. Actualul primar, pentru a nu ramîne mai prejos, a înfiintat prin Hotarîrea Consiliului local nr.146 mai sus pomenita, un numar de 19 statii intermediare de autobuz, pentru a le oferi imediat în concesiune unor interesati, ce urmareau sa construiasca pe amplasamentele respective, nici mai mult, nici mai putin, de 23 de chioscuri, doua market-uri si un fast-food. Nu s-a tinut cont ca, între timp, legislatia a fost modificata, în sensul ca nu mai este permisa desfasurarea actelor de comert în statiile de autobuz, tramvai, troleibuz. Cu o întîrziere de mai bine de doua luni dupa termenul limita, Prefectura îmi raspunde cu adresa nr.8807 din 28 august 2006 ca am dreptate si ca va solicita modificarea cores-punzatoare a Hotarîrii Consiliului local. Cu adresa nr.6684 din 28 august 2006, Prefectura a solicitat Consiliului municipal reanalizarea Hotarîrii respective si modificarea acesteia, pentru a nu mai fi în conflict cu legea. Salut gestul de normalitate produs de domnul Prefect si-l asigur de respectul meu pentru aceasta atitudine. Ramîne de vazut în ce masura domnul Primar poate initia un nou proiect de Hotarîre, în care sa renunte de a mai concesiona statiile de autobuz pentru alte activitati decît cele pentru care au fost construite. Desigur, nu va fi usor daca domnul Primar a concesionat deja cei peste 800 de metri patrati de statii intermediare, pentru ca va trebui sa dea banii înapoi. Nu cred ca trebuie sa ne facem griji din aceasta privinta, are balta peste! Problema cu care domnul Primar se confrunta este cu totul alta. Va trebui ca Primaria sa actioneze cu acelasi sîrg pentru a demola buticurile existente prin statiile de autobuz, asa cum demoleaza acum gardurile si garajele construite fara autorizatie.
ÃŽn consecinta, Primarul va trebui sa înainteze Consiliului municipal spre dezbatere si aprobare doua noi proiecte de Hotarîre, care sa vizeze cele mai sus mentionate. Fac precizarea ca urmaresc personal rezolvarea care se impune, ca un prim pas în eradicarea abuzurilor si ilegalitatilor, ce au loc „accidental“ pe lînga Primarie. Pentru ca altfel, mi-e teama ca la anul, primarul municipiului s-ar putea sa fie declarat „cel mai bun primar al anului 2006“.

Articol afisat de 1815 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU, deputat PSD de Neamt)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective