Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 18 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Italienii, mai preocupati de Spital decît guvernantii

O delegatie a Crucii Rosii din Trento, Italia, a sosit în cursul noptii de 16 spre 17 septembrie, în Roman, aducînd ajutoare pentru Spitalul Roman. Delegatia, formata din 16 reprezentanti ai Crucii Rosii din Trento, condusa de Dario Batti a facut o evaluare a constructiei, chiar în ziua sosirii, duminica, 17 septembrie. „Este de admirat promptitudinea de care italienii au dat dovada. La cîteva ore dupa ce au ajuns în Romania au mers direct la constructie, analizînd la fata locului posibilitatea de asigura hidroizolatia, termoizolatia, drenajul, unde se pare ca sînt cîteva probleme, si geamurile exterioare. Lucrarea a fost evaluata de specialisti, respectiv o arhitecta, un inginer constructor si un executant. Zece italieni se vor retrage, urmînd sa ramîna sase dintre ei, pîna la finalizarea lucrarilor. Miercuri, 20 septembrie, urmeaza sa ne prezentam împreuna la prefectul Toader Mocanu, pentru a stabili toate formele legale de preluare a acestor ajutoare. Italienii intentioneaza ca din ajutoarele pe care le-au adus cea mai mare parte sa revina Spitalului Roman. Spitalul Tîrgu Neamt poate va primi ajutoare într-o etapa urmatoare, deoarece am înteles ca a fost o propunere din partea domnului prefect în acest sens. Luni la prînz, îi vom astepta cu aceste ajutoare, care vor fi depozitate sub cheie, în bazinul de la Sectia reumatologie“, a declarat doctor Virgil Trofin. Italienii nu au venit cu mîna goala, aducînd doua tiruri cu materiale de constructii, prin Crucea Rosie judeteana Piatra Neamt, materiale sanitare si paturi, bunuri care se ridica la cîteva zeci de mii de euro. Acestea urmeaza sa fie vamuite, în vama de la Piatra Neamt. Astfel, în dotarea spitalului vor intra doua mese de operatii, pentru Sectia chirurgie, sase paturi de terapie intensiva, electro-mecanice si doua paturi pentru bolnavii dializati, care permit verificarea greutatii si echilibrului hidric al bolnavului. Delegatia Crucii Rosii a mai adus 3.000 de cearsafuri de unica folosinta, 80 de paturi simple si cîteva ajutoare pentru pompieri. Doctorul Dan Arvatescu, initiatorul proiectului CPU a declarat ca aceasta colaborare cu Crucea Rosie din Trento, dateaza din anul 2001, perioada în care Spitalul Roman a primit trei ambulante.
„De-a lungul anilor, acesti oameni ne-au sprijinit cu tiruri întregi cu ajutoare. Cred ca aceste ajutoare se ridica la peste 100.000 de euro. Toata legatura cu italienii se datoreaza parintelui Cristian Galateanu, presedintele Asociatiei Caritas, care ne-a ajutat nu doar de data aceasta, ci în repetate rînduri cu medicamente si materiale sanitare atunci cînd spitalul a parcurs crize în acest sens. Ne bucuram pentru mesele de operatii, pentru ca, la sala de operatii din sectia chirurgie, una din mesele de operatii era sustinuta de doi butuci si legata la mijloc cu sîrma. Si cealalta masa de operatii, veche de prin anul 1975, s-a defectat. Oamenii acestia nu ne vor lasa. Cred ca ne vor sprijini si la dotarea CPU“, a declarat doctorul Dan Arvatescu. Italienii vor fi gazduiti la Manastirea de Maicute din Adjudeni.

Articol afisat de 1727 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective