Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fost politist prins cu mita

Fost politist prins cu mita

• un fost agent de politie si un administrator din Valea Ursului au fost retinuti de procurorii nemteni, fiind acuzati de dare de mita • cei doi au Ă®ncercat sa mituiasca un ofiter de politie din Roman, pentru a nu Ă®ntocmi un dosar penal • ofiterul efectuase un control la barul lui Teodor B., ocazie cu care a descoperit mai multe ilegalitati • fostul politist mai are la activ o condamnare pentru trafic de influenta

Doua persoane, un fost agent de politie si un administrator al unui bar din comuna Valea Ursului, au fost retinute de procurorii Parchetului Judetean Neamt pentru dare de mita. Masura a fost luata Ă®n urma unui flagrant realizat Ă®ntr-un bar din municipiul Roman. Cei doi au fost prinsi Ă®n timp ce-i ofereau unui ofiter din cadrul Politiei Roman suma de 400 de euro, pentru a nu Ă®nregistra un dosar penal pe numele administratorului. Totul a Ă®nceput pe data de 27 septembrie, cĂ®nd subinspectorul Catalin Mihai C., din cadrul Biroului de investigare a fraudelor economice al Politiei Roman, s-a plĂ®ns superiorilor ca Teodor B., administratorul unei asociatii familiale din Valea Ursului, si Dan Hauca, fost politist, Ă®l tot bat la cap, oferindu-i bani si bunuri pentru a nu Ă®nregistra un dosar penal pe numele lui Teodor B., ca urmare a unui control efectuat la societatea acestuia. Ca o paranteza, trebuie mentionat ca subinspectorul Mihai C. participase, Ă®n zilele de 23 si 24 septembrie, la efectuarea unui control la firma lui Teodor B. Cu aceasta ocazie, datorita neregulilor gasite, politistul a dispus ridicarea Ă®n vederea confiscarii a unei cantitati importante de bauturi alcoolice si tigari. Politistul constatase ca administratorul firmei se aprovizionase cu marfa fara sa o evidentieze Ă®n contabilitate. Mai mult decĂ®t atĂ®t, oamenii legii au descoperit doar cinci facturi fiscale, drept pentru care urma ca Teodor B. sa fie cercetat pentru evaziune fiscala. VazĂ®nd ca situatia este foarte grava, Teodor B. a apelat la prietenul sau, fostul politist Dan Hauca. Acesta, desi are o condamnare la activ tot pentru comiterea unei fapte de coruptie, a acceptat sa-l ajute pe administrator. ĂŽn acest sens, fostul politist l-a contactat pe anchetator, caruia i-a promis suma de 1.200 de euro daca „Ă®ngroapa“ dosarul. Subinspectorul si-a anuntat sefii care, la rĂ®ndul lor, au anuntat Parchetul de pe lĂ®nga Tribunalul Judetean Neamt. Procurorii specialisti au pus la cale un flagrant, iar subinspectorul a intrat Ă®n joc. Astfel, ofiterul a acceptat sa se Ă®ntĂ®lneasca cu cei doi pentru a primi un avans de 400 de euro din cei 1.200 promisi. ĂŽn momentul Ă®n care s-a facut tranzactia, procurorii au intervenit, retinĂ®ndu-i pe cei doi. Cum toata ancheta s-a bazat pe probe audio si video, emiterea mandatelor de retinere a fost o simpla formalitate. Infractorii au fost retinuti, fiind acuzati de comiterea infractiunii de dare de mita si complicitate la dare de mita.

Povestea unui ofiter corupt

Dan Hauca a fost dat afara din Politia Roman dupa ce a fost condamnat la o pedeapsa de 8 luni de închisoare pentru trafic de influenta. Dosarul a fost instrumentat tot de procurorii Tribunalului Judetean Neamt, acestia stabilind ca politistul a pretins si primit suma de 600 de euro pentru a facilita obtinerea, în regim de urgenta, a cinci pasapoarte.
Denuntul a fost facut, la sfĂ®rsitul lunii septembrie 2005, de catre Valeria M., din Roman. Femeia le-a spus procurorilor ca subofiterul Dan Hauca i-a cerut suma de 500 de euro pentru a o ajuta sa obtina cinci pasapoarte pe numele unor rude care ramasesera fara documente de calatorie, ca urmare a depasirii termenului de sedere Ă®n spatiul Schengen. Astfel, politistul s-a Ă®ntĂ®lnit de mai multe ori cu Valeria M. si s-au deplasat Ă®mpreuna la Piatra Neamt pentru a rezolva „problema“ pasapoartelor. Politistul primise, deja, 500 de euro, urmĂ®nd sa mai ia 100. Desi a luat banii, sustinĂ®nd ca va scoate cele cinci pasapoarte, politistul nu s-a tinut de promisiune. ĂŽn aceste conditii, femeia s-a suparat foc si s-a oprit la sediul Parchetului Judetean Neamt, unde l-a denuntat pe subofiter. Cercetarile au dus la retinerea lui Dan Hauca, care a fost condamnat pentru trafic de influenta.

Articol afisat de 2167 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective