Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Eveniment cultural 30 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Acoperamîntul Maicii Domnului

Acoperamîntul Maicii Domnului

De vorba cu duhovnicul Iustin Pîrvu

„Bucura-te, bucuria noastra, acopera-ne pe noi de tot raul cu cinstitul tau Acoperamînt“. Aceasta este lauda de bucurie si de cinstire adusa Maicii Domnului la slujba Acatistului Acoperamîntului.
Se spune ca la privegherea de toata noaptea din biserica Vlahernei, ridicîndu-si ochii Sf. Andrei si ucenicul sau Epifanie au vazut-o pe Maica Domnului rugîndu-se cu umilinta catre iubitul sau Fiu sa izbaveasca poporul din tot felul de primejdii si sa nu treaca cu vederea rugaciunile tuturor celor ce i se închina. O mare si înfricosatoare minune au vazut acesti sfinti si o preaslavita aratare a Nascatoarei de Dumnezeu acoperind cu cinstitul ei omofor tot poporul. Si, aratarea ei era plina de lumina, încurajata de cete îngeresti, iar împrejurul ei, spun sfintii, se aflau doi la aratare mai deosebiti: Sf. Ioan Înaintemergatorul, care aflat în pîntecele mamei sale a tresaltat cînd Fecioara Maria a intrat în casa Elisabetei ca semn proorocesc ca avea sa-l nasca pe Mîntuitorul, iar cel de-al doilea este Sf. Ioan Evanghelistul, cel care si-a plecat cu fiiasca dragoste capul pe umarul Învatatorului pe care L-a urmat pîna la moarte si caruia i-a încredintat-o pe maica Sa.
Dar cine dintre pamînteni poate sa îndrazneasca a vorbi despre Maica Domnului, cine poate cu mintea, cu inima sau cu buzele sa multumeasca lui Dumnezeu pentru dragostea ce ne-a aratat-o daruindu-ne-o rugatoare si mijlocitoare la Tronul ceresc. Este cea mai sfînta dintre sfinti, aleasa a fi purtatoare a Fiului lui Dumnzeu. Adusa pe lume ca dar dumnezeiesc si vestita ca înger sfintilor si dreptilor dumnezeiesti parinti Ioachim si Ana, ca rasplata a fierbintilor rugaciuni ale acestora de a li se ridica ocara nerodirii, Maica Domnului s-a aratat a fi cea mai neprihanita dintre pamînteni. De aceea, se poate observa ca prima mare sarbatoare a începutului de an bisericesc este închinata Nasterii Maicii Domnului (8 septembrie), iar pe 1 octombrie serbam cinstitul ei Acoperamînt cu care ne acopera de vrajmasi vazuti si nevazuti si ne opreste razboiul ce ni-l ridica la tot pasul trupul, lumea si diavolul.
Orice crestin care se închina în biserica ortodoxa trebuie sa aiba credinta neclintita ca orice rugaciune (acatist sau paraclis) adusa cu evlavie si zdrobire de inima Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu nu va fi trecuta cu vederea de cea care vegheaza asupra noastra ca una care a simtit durere de maica, vazîndu-si Fiul rastignit pe cruce de cei faradelege.
Exista o vorba din batrîni pe care am auzit-o în diverse case de crestini: „sa facem rugaciuni cînd ne asezam la masa si apoi de multumire, caci copii, noi cînd mîncam sau orice altceva facem, Maica Domnului sta în genunchi si plînge pentru noi“. Spun Sfintii ca Prea Sfînta Fecioara plînge cu suspine si lacrimi de negrait pentru pacatele lumii, pentru necinstirea cu cuviinta a sarbatorilor bisericii, pentru neascultarea fiilor fata de parinti si mai cu seama pentru ratacirile în care a cazut lumea de astazi.
Înca nenascuta fiind, lumea a primit încredintare de bucurie ca se apropie ceasul izbavirii din robia pacatului, iar noi, acum, rugatoare avîndu-o întristare. Ea a luat în pîntece si a nascut pe Emanuel, Mîntuitorul lumii. Veniti toti crestinii sa ne bucuram si sa cinstim cu cuviinta darul Acoperamîntului ei, grija parinteasca de maica ce ne-o poarta de cînd ne nastem si pîna la moarte, de a pazi nevatamati poruncile si dragostea în Iisus Hristos. Cîta bucurie au avut Sfintii care au primit încredintare ca Maica Domnului vegheaza neobosit asupra zidrii lui Dumnezeu. Sa ne rugam zi de zi si în fiecare clipa ca Împarateasa cerului sa ne acopere si pe noi, cei pacatosi, iar în ceasul înfricosatei judecati sa ne întinda si noua o particica din Sfîntul ei Acoperamînt.

Articol afisat de 3103 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iustin Pîrvu)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective